duminică, 7 octombrie 2012

Howard Webb arbitrează partida Turcia - România

Partida Turcia - România, care va avea loc vineri, 12 octombrie, la Istanbul, pe stadionul ”Sukru Saracoglu” (detalii despre stadion și oraș, aici), va fi arbitrată de o brigadă din Anglia, condusă de Howard Webb (foto), arbitrul ultimei finale a Cupei Mondiale, în Africa de Sud 2010.
Născut la 14 iulie 1971, Webb locuiește la Rotherham și se află din anul 2005 pe lista FIFA. Are un palmares bogat, cu multe prezențe la turnee finale și o finală a Champions League, în 2010, Bayern Munchen - Inter Milano 0-2. S-a intersectat în mai multe rânduri cu fotbalul românesc:
Steaua - Lyon 0-3, pe 26 septembrie 2006, în grupele Champions League; România - Franța 0-0, pe 6 septembrie 2011, în preliminariile CE. Dacă a debutat în Champions League la un meci în România, Steaua - Lyon, debutul său ca arbitru FIFA s-a produs în... Turcia, la un meci Ankaraspor - MFK Dubnica 0-4, pe 2 iulie 2007, în Cupa Intertoto. În afara acestui meci de debut, Webb a mai fost în Turcia o singură dată ca arbitru, atunci când a condus un meci chiar pe arena care va găzdui jocul de vineri seară: Fenerbahce - Anderlecht 1-0, pe 15 august 2007, în turul al treilea preliminar al Champions League. Pentru Webb, Turcia - România va fi cel de-al 24-lea meci interțări oficial din cariera sa, iar precedentul meci internațional pe care l-a condus a fost pe 3 octombrie anul acesta, FC Porto - Paris St. Germain 1-0, în grupele Champions League.

Un comentariu:

  1. Webb, de meserie politist,este considerat unul din cei mai buni arbitri,anul trecut fiind declarat arbitrul anului. Da usor cartonase(la final C.M dintre Spania si Olanda a aratat 13 cartonase galbene) Este o garantie de un bun arbitraj.

    RăspundețiȘtergere