joi, 18 octombrie 2012

Unirea Câmpina merge la Făgăraș cu gândul numai la victorie

Astăzi, la stadionul ”Rafinăriei” a avut loc o primă conferință de presă a clubului Unirea Câmpina în noul sezon. Conducerea clubului dorește să permenentizeze aceste conferințe de presă în preziua jocului oficial din campionat și pe modelul conferințelor dinaintea meciurilor internaționale la această primă conferință de presă au fost prezenți antrenorul principal Florin Stăncioiu și unul dintre jucători, chiar ”căpitanul” echipei, Adrian Stăncescu.
”Suntem favoriți și mergem la Făgăraș să învingem!”
Antrenorul Florin Stăncioiu a fost cel care a deschis conferința de presă, referindu-se la meciul de mâine de la Făgăraș: ”La fel ca la toate meciurile și la Făgăraș mergem să învingem. Ne-am pregătit bine în această săptămână, atmosfera în lot este una bună, băieții sunt motivați să câștige, iar cum echipa din Făgăraș nu a acumulat până acum nici un punct, suntem favoriți și mergem la Făgăraș să învingem! În vestiar, împreună cu băieții, ne-am propus ca obiectiv pentru trei jocuri 9 puncte: un joc a fost cel de etapa trecută, câștigat în fața Conpetului, urmează această deplasare de la Făgăraș și din nou pe teren propriu cu Girom Albota”.
”Camara va debuta mâine în tricoul Unirii”
Florin Stăncioiu s-a referit și la situația lotului de jucători pentru meciul de mâine: ”Nu avem nici o indisponibilitate și am reușit încheierea transferului lui Camara, un atacant de 22 de ani, din Senegal, cu o înălțime de 1,90 m, care a evoluat în debutul acestui campionat la FC Cisnădie, formație care - după cum se știe - s-a retras din Liga a III-a. Camara va debuta mâine în tricoul Unirii, dar prezența lui ne va ridica o problemă:
după cum se știe, federația a stabilit ca la nivelul eșalonului al treilea să nu mai putem folosi decât un singur jucător extracomunitar. Noi îl avem titular pe Fatai, care este nigerian, dar care nu va putea să joace concomitent cu Camara, care este senegalze, deci tot extracomunitar. Ar putea fi de comentat această decizie a federației, dar oricum politica clubului nostru este de a forma o echipă cu jucători tineri, de 20-22 ani, pe care să-i și creștem, probabil la un moment dat să-i și vindem, pentru că până la urmă și fotbalul este o afacere. Veți vedea că în iarnă vom mai aduce jucători tineri, pe care să-i creștem și cu care să facem o echipă cât mai competitivă”.
”Seria noastră e în ilegalitate”
Un alt subiect abordat de tehnicianul formației câmpinene a fost cel al numărului redus de meciuri oficiale, odată cu retragerea mai multor echipe din seria prahoveană a Ligii a III-a. Astfel, această serie numără acum doar 10 echipe, astfel încât numărul de meciuri oficiale pe care le va avea fiecare echipă la finalul campionatului va fi de 18, în condițiile în care regulamentele federației prevăd că echipa care promovează trebuie să aibă minim 22 de jocuri oficiale în sezonul respectiv. ”Este o mare problemă pentru noi, pentru că este foarte greu să te pregătești și să-i menții pe jucători la o anumită formă sportivă, în condițiile în care într-o săptămâna joci, în altele nu. Este o problemă delicată pe care federația va trebui s-o rezolve într-un fel, oricum noi am încercat să suplinim cele două săptămâni de pauză forțată cu meciuri amicale. În plus, din cauza reducerii numărului de echipe din serie, ne-am reconfigurat obiectivul pentru acest sezon, care nu mai este locul 1-7, ci clasarea pe unul dintre primele 4 locuri ale clasamentului. Eu consider că avem un lot valoros, încă nu este echipa foarte bine închegată, dar fiecare jucător în parte are valoare și trebuie să fim una dintre echipele cu un cuvânt greu de spus în această serie”, a mai precizat antrenorul principal al formației Unirea Câmpina, Florin Stăncioiu.
Adrian Stăncescu: ”Vom avea un meci greu la Făgăraș!”
”Căpitanul” echipei Unirea Câmpina, Adrian Stăncescu, este unul dintre componenții formației câmpinene care s-a mai întâlnit în acest sezon cu formația din Făgăraș. Stăncescu și mai mulți coechipieri proveniți de Conpet au jucat în prima etapă la Făgăraș, într-un meci pe care Conpet l-a câștigat destul de greu, cu 2-1, Ivan și Dobrinoiu marcând atunci pentru echipa prahoveană. În cunoștință de cauză asupra jocului formației Civitas Făgăraș, Stăncescu a declarat: ”Da, eu am jucat în prima etapă la Făgăraș, cu Conpet, și chiar dacă am câștigat pot să vă spun că echipa gazdă este una arțăgoasă și suntem convinși că vom avea un meci greu la Făgăraș! Așa cum a spus și domnul antrenor, am făcut un pariu cu noi înșine și vreme cele 9 puncte din 3 meciuri, ceea ce înseamnă că pentru noi este obligatoriu să învingem la Făgăraș!”

Un comentariu: