Antrenorul Ion Burchi (foto) este un nume important printre tehnicienii prahoveni, o "voce" importantă, care are avantajul că a jucat la un nivel înalt, are o bună cunoaştere a jocului, dar şi curaj pentru a propune chiar şi o modificare de sistem. Discuţia a fost prilejuită de întoarcerea formaţiei pe care o antrenează, FC Băneşti, din cantonamentul de la Covasna.
Ion Burchi, cum a fost cantonamentul de la Covasna?
Din punctul meu de vedere, cantonamentul de la Covasna a fost o reuşită totală. Am avut condiţii foarte bune, atât de cazare şi masă, cât şi de pregătire, iar băieţii au răspuns la solicitările mele. Am avut trei antrenamente pe zi, am avut acces la sala de forţă, am avut la dispoziţie şi un teren de dimensiuni mai mici, unde am putut face câte o miuţă. Condiţiile de cazare şi masă au fost, după părerea mea, la nivelul Ligii a treia şi, în plus, am avut avantajul unor condiţii meteorologice mai bune decât cele de acasă - nu a plouat, nu a nins, astfel încât antrenamentele şi-au putut atinge scopul. De asemenea, am avut bucuria să încheiem acest cantonament fără ca nici unul dintre jucători să acuze vreo problemă medicală şi sper ca în meciurile din retur să se vadă efectele acestui cantonament.
Cantonamentul s-a încheiat cu un meci amical la Cornu. Mulţumit de meci?
Da, pot spune că am fost mulţumit, cu toate că eu, după cum am mai spus, am mari rezerve în privinţa desfăşurării de meciuri amicale pe terenurile îngheţate care sunt acum. De atfel, eu aş solicita AJF-ului amânarea reluării campionatului,
pentru că în două săptămâni nu cred că vom avea parte de terenuri cu mult mai bune decât cele de acum. Şi nu înţeleg de ce atâta grabă?! Ce, ne-am calificat la Mondiale sau Europene?! Care este problema dacă mai amânăm măcar o săptămână reluarea campionatului?! Nu cred că va fi nici o problemă să jucăm una sau chiar două etape intermediare, dar mi se pare că mai important este să le jucăm în condiţii cât mai aproape de normalitate, nu pe aceste terenuri îngheţate care reprezintă un risc permanent la integritatea fizică a jucătorilor. În plus, noi am început pregătirea la jumătatea lunii ianuarie, iar până acum - şi din cauza terenurilor foarte proaste - ne-am axat mai mult pe pregătirea fizică, pe acumulări la acest capitol. repet, din punctul meu de vedere nu mi se pare nici o problemă să amânăm reluarea campionatului.
Este o propunere interesantă, care vom vedea ce ecou va avea. Mai ai şi alte propuneri în acest sens?
Da. Mă gândesc de ceva vreme că ar trebui schimbat sistemul competiţional la nivel judeţean, cel puţin la nivelul primei ligi. Aşa cum am văzut şi la Ilfov, unde am antrenat o perioadă, cred că ar fi oportun organizarea unui turneu play-off. Are numai avantaje un astfel de sistem. Pe de o parte, competiţia creşte în spectaculozitate şi atractivitate, pe de altă parte vor fi mai multe echipe interesante să se menţină acolo sus în clasament. Haideţi să luăm exemplul acestei ediţii: se detaşează una sau chiar două echipe, iar celelalte din locurile 2 sau 3 până pe la 8 nu mai au nici o miză. Mai mult pot fi tentate să "joace" pentru alte echipe, eventual, aflate în luptă pentru evitarea retrogradării. Cred că ar trebui discutat serios asupra acestui lucru şi să dinamizăm campionatul judeţean, tocmai pentru că Prahova este unul dintre judeţele cu un campionat puternic.
Chiar sunt curios ce reacţii vor fi la această propunere. În altă ordine de idei, echipa FC Băneşti va juxa vreun meci amical în săptămâna următoare?
Noi vom face 3 antrenamente pe săptămână şi firesc ar fi să încheiem săptămâna cu un meci amical. Dacă, însă, starea terenurilor va continua să se menţină la fel de proastă, eu nu sunt dispus să risc accidentări ale jucătorilor mei şi prefer să facem doar un antrenament. Tocmai din cauza acestor terenuri proaste solicit amânarea returului!
ati uitat cind va huiduiau suporterii la sfirsitul campionatului k vindeati meciuri pe banda rulanta si era gata gata sa retrogradati?
RăspundețiȘtergere