luni, 26 noiembrie 2012

Bogdan Mănescu este mândru de performanța echipei sale și lămurește lucrurile cu fostul său partener, ”Mara”

S-a încheiat turul campionatului Ligii a III-a, la finele căruia, după primul ei sezon la acest nivel, Unirea Câmpina s-a clasat pe un onorant loc 3. Pornind de la aceast realitate, am stat de vorbă cu președintele clubului Unirea Câmpina, Bogdan Mănescu.
”Sunt mândru de performanța Unirii din acest tur”  
Domnule Mănescu, s-a încheiat turul campionatului, iar Unirea este pe locul al treilea. Cum se vede această performanță din fotoliul de președinte al clubului Unirea?
Eu spun că este o performanță deosebită, pe care Câmpina fotbalistică nu a mai realizat-o de când exista formația de ligă secundă, FC Poiana, devenită ulterior FCM Câmpina. Grație unui parcurs peste așteptări, am încheiat turul pe locul al treilea, cu șanse reale de promovare. Am convingerea că este o performanță deosebită, de care eu sunt mândru, mai ales având în vedere condițiile speciale în care a fost obținută.
La ce vă referiți când spuneți condiții speciale?
Sunt lucruri în general știute, dar au contat foarte mult în viața echipei noastre. Și mă refer aici la faptul că în săptămânile premergătoare începerii campionatului, Consiliul Local Câmpina a refuzat să ne mai aloce vreun leu, ceea ce ne-a dat serios peste cap.
După ce s-a găsit un finanțator, lotul a fost îmbunătățit după mai multe trialuri, iar după un eșec în prima etapă, printr-o conjunctură cunoscută la momentul respectiv, am putut legitima un contingent valoros de la Conpet Ploiești. A urmat o serie de rezultate pozitive, întreruptă de pauzele forțate, după ce - un alt aspect important al acelor condiții speciale - mai multe echipe s-au retras, ori nu este deloc ușor să menții jucătorii în aceeași formă sportivă în aceste condiții. După cum iubitorii fotbalului știu, Unirea a avut o serie de cinci victorii consecutive, ceea ce nu este deloc puțin lucru pentru o echipă nou-promovată, ceea ce m-a bucurat, chiar dacă au fost și lucruri care au încercat să umbrească această frumoasă performanță.
La ce vă referiți?
Trebuie să recunosc că m-a deranjat că au fost unii, inclusiv dintre cei care au trecut pe la acest club sau au luat bani de aici, care au aruncat cu noroi în performanțele acestui club. Poate la un moment dat voi lămuri toate aceste probleme.
De ce a decis să-i dea 20.000 lei lui Mara?
Haideți să le lămurim acum!
Ar trebui să ne întoarcem puțin în timp... În sezonul trecut, în care s-a obținut promovarea în Liga a III-a, în momentul în care Consiliul Local Câmpina ni s-a alăturat s-a decis închegarea unui lot valoros. Așa se face că a fost adus un contingent important de la Prahova Tomșani, formație care reușise în sezonul anterior promovarea în Liga a III-a. Au fost mai mulți jucători dintre cei veniți atunci - Cernea, Filip, Daniel și Bogdan Șandru, Bărăgan, Bica - cărora eu personal le-am plătit prima de instalare. Acest fapt poate fi confirmat atât de jucători, cât și de cei care erau în club la momentul respectiv - Telegescu, Mara, Plăvache. Mai mult, tot eu am plătit transferurile pentru Daniel și Bogdan Șandru și pentru Neagu. De asemenea, atunci când au fost ceva probleme cu banii, în ianuarie 2011, până s-au rezolvat problemele cu virarea banilor de la bugetul local, tot eu am fost cel care a achitat salariile. În total, eu personal am cheltuit în acel sezon aproximativ 14.000 euro. Împreună cu Mara și Dan Enescu am ținut o evidență a acestor cheltuieli ale noastre, iar după promovare, atunci când am tras linie, între mine și Mara nu exista nici o datorie! Apoi, după cum se știe, a urmat refuzul Consiliului Local de a ne mai sprijini din punct de vedere material, iar când am găsit noul finanțator, Mara nu a mai intrat în vederile noului patronat. Știindu-l cât suflet a pus la această echipă, pentru că am fost împreună alături de la înființarea ei, eu de la mine putere am socotit că este corect să-i dau lui Mara suma de 20.000 lei ca o măsură reparatorie. Am stabilit împreună un termen până la care îi voi da acești bani, iar în aceste condiții, în care eu am fost întotdeauna de buna credință, nu înțeleg de unde toate discuțiile care au apărut.
Acum lucrurile s-au rezolvat?
Încă nu, dar se vor rezolva... Oricum, sunt foarte dezgustat de faptul că oameni care au trecut pe la acest club aruncă noroi în munca celor care sunt acum la Unirea...
”Jucătorii care au plecat la Urlați și Cornu, au plecat gratis!”
Așa-i în fotbal, ar spune unii. Aceasta este singura nemulțumire?
Din păcate, nu... Au ieșit tot felul de vorbe că aș fi luat eu vreun ban pe jucătorii care au plecat la alte echipe. Vreau să spun foarte clar și răspicat: toți jucătorii care au plecat de la Unirea la Urlați și la Cornu au plecat fără ca noi să fi primit nici un leu! Am fost de acord ca ei să plece, pentru că, pe de o parte, după contribuția adusă de fiecare dintre ei la promovarea echipei, mi s-a părut corect să le dau ocazia să joace la alte echipe, în condițiile în care nu mai intrau în vederile noii conduceri tehnice. Pe de altă parte, ei mi-au spus că pot fi angajați la cluburile respective sau prin alte locuri doar dacă sunt transferați definitiv. I-am înțeles și am fost de acord să-i transfer definitiv, fără nici o pretenție materială!
Să revenim la Unirea. Jucătorii sunt cu salariile la zi?
Da. Chiar în aceste zile am discutat cu patronatul, care m-a asigurat că în cel mai scurt timp posibil salariile vor intra în conturile jucătorilor, pentru că FC Unirea nu va încheia anul cu nici o datorie!

12 comentarii:

  1. pai ori sunt cu salariile la zi, ori nu? nu se intelege. sa vina dnul nistorioiu, sa ne dea casca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stai linistit dl nistoroiu nu vine la muinirea campina ca sponsor la echipa , a promis fanilor , ca nu paraseste echipa csm campina .si noi stim ca este un om pe care te poti baza. FORTZA CSM CAMPINA

      Ștergere
  2. anonim...nu suntem cu salariile zi, ne minte in fiecare zi, nu a au intrat banii pe card la nici un jucator, intr-o zi o sa ies public sa dau un interviu, sa se stie clar, acum imi este putin teama de viitorul meu, defapt o sa va anunt cand vorbesc.Cu stima un jucator de la Unirea.Sanducule publica te rog ca nu se mai poate asa, si tu stii foarte bine situatia de aici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Duapa cum puteti vedea in ultimul raspuns al lui Bogdan din acest interviu ”salariile vor intra”, deci urmeaza... cel putin asa inteleg ca este promisiunea pe care o are din partea patronilor.

      Ștergere
    2. csm campina te asteapta

      Ștergere
    3. cand anul acesta ? mamaaa , mi-e foame:)

      Ștergere
  3. Sunt problemele lor din interior,asa ca isi vor rezolva problema singuri.Iar daca primaria chiar nu ajuta cu nimic echipa sa le fie rusine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acum vreti primarie??? trebuia sa stiti ce votati idiotilor

      Ștergere
  4. este pentru a III- a oara cand public un comentariu, rog administratorul acestui blog sa le faca publice, asa nu se poate, pur si simplu ca in 89, mintim poporul cu televizorul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am spus in repetate randuri: nu voi publica nici un comentariu care aduce jigniri unei persoane sau contine injurii ori mitocanii. Atat! Puteti critica sau va expune un punct de vedere si intr-o maniera civilizata!

      Ștergere
  5. Manescu Bogdan . Sunt echipe care nu si-au primit banii de multă vreme , echipe din liga 1 chiar . Situația financiară in România este destul de gravă . Jucătorii trebuie sa înțeleagă asta . Jucătorii au un contract si el trebuie respectat. In cazul când jucătorii nu vor primii banii pot devenii liberi sa plece . Pana atunci ei sunt sub contract . Iar cei ce vor sa plece ar face bine sa nu vorbească pe blog si sa vina la club sa rezolve situația . Eu nu ascund nimic nici un jucător nu este ținut cu forța . Dacă cineva are oferta sa vina sa o discute cu conducerea . Situația financiară așa cum știu eu va fi remediata curând .

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai dl Bogdan parca erau salariile la zi? acum nu mai sunt? multumim pentru acest interviu, care chiar a aratat adevarul adevarat, multumim administratorului care chiar are curajul sa posteze asa ceva, chiar acum spune adevarul. Dl Manescu, pleaca domnule de la echipa, clar, nu esti in stare, mai mult, chiar traiesti pe banii nostri, sunt jucator la echipa Unirea si nu stiu de banii mei

    RăspundețiȘtergere