Ei bine, Alexandru Tudor, în două rânduri, a apelat la un tertip cu care nu cred că poate fi de acord nimeni. Au fost două situaţii, ambele cu jucători ai Fortunei, care au resimţit crampe musculare sau au acuzat accidentări şi au fost nevoiţi să primească îngrijiri medicale.
În ambele situaţii, jucătorii s-au "refăcut" după câteva zeci de secunde şi au solicitat arbitrului acceptul de a fi reprimiţi în teren. În ambele situaţii, Tudor le-a strigat (s-a auzit din tribune) că "rămâi două minute afară!" Şi în ciuda insistenţei jucătorului, a băncii tehnice a Fortunei şi a fluierăturilor din tribune, Tudor făcea semne autoritare că nu îl primeşte pe jucătorul respectiv în teren!
Dincolo de faptul că a tensionat inutil un joc şi aşa destul de încins, eu mi-am pus întrebarea: cine îi permite lui Tudor să facă aşa ceva?! Nicăieri în regulamentul jocului de fotbal nu scrie ceea ce a făcut Tudor! Iar această atitudine se încadrează perfect în descrierea faptei care în justiţie se numeşte "abuz de drept".
Dacă a considerat că jucătorii respectivi exagerează şi nu au nevoie de îngrijiri medicale, trebuia să nu le permită medicilor să intre pe teren şi să solicite jucătorilor respectivi să se ridice, în caz contrar fiind pasibili de primirea unui cartonaş galben. Dar, odată ce le permiţi acordarea de îngrijiri medicale, rolul arbitrului este să le poţi da jucătorilor posibilitatea de a reintra cât mai repede pe teren.
Şi fără a comenta nici un moment moralitatea lui Tudor, îmi mai pun o întrebare. Recent, într-un interviu într-un cotidian sportiv, Tudor spunea că "ar trebui că jucătorul care accidentează un adversar, să stea şi el în afara terenului, atât timp cât cel accidentat primeşte îngrijiri medicale". Pe teren, a procedat exact invers. Şi a ţinut, într-unul dintre cazuri, jucătorul accidentat în afara terenului mai multe minute decât au fost necesare pentru îngrijirile medicale, deşi jucătorul care faultase era bine-mersi în teren!!!
Acum, Alexandru Tudor participă de două ori pe an la cursurile UEFA, unde se întâlneşte cu conducerea Comisiei de Arbitri UEFA. Le poate propune celor de acolo să solicite International Board schimbarea regulamentului, dar în nici un caz nimeni nu-i permite lui Tudor (şi nici oricărui alt arbitru) să procedeze aşa cum crede el de cuviinţă, fără a ţine cont de regulament! Decât dacă e vorba de altceva... Dar la Tudor toată lumea spune că nu e cazul...
Tu te-ai gasit sa-l critici pe tudor ??? Ha ha ha . Trebuie sa te mai nasti de cateva ori sa ajungi la valoarea lui. Si oricum nu publica acest comment ca doar de , publici doar ce in favoarea ta sau nu ai tu legatura cu ce e in comm. ... Spune ce a fost vineri la banesti daca esti corect...dar nu ai cum sa-l deranjezi pe amicul tau mara , nuuuu???
RăspundețiȘtergereDaca pentru tine Tudor este un mit, imi cer scuze ca te-am deranjat, dar pe principiul tau de a nu comenta eu de Tudor, inseamna ca tu nu ai fi avut acces niciodata aici la un comentariu la adresa mea! Si, apropo, crezi ca ma cunosti atat de bine?! In privinta lui Mara, crezi ca vrei, cat de te duce capul...
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
ȘtergereDa, Tudor....sper sa nu arbitreze meciurile Iasiului in sezonul viitor din Liga 1.
RăspundețiȘtergereMultumesc ca mi-ai publicat comm si mi-ai raspuns. Te-as ruga daca timpul iti da voie si daca doresti sa te mai duci pe la meciuri din astea gen " banesti -cornu " sau "breaza- boldesti" si sa le o mica analiza fiecaruia dintre partidele vazute tine. Si inca ceva , te rog la sfarsitul camp. ia legatura cu aurel covrig , se pare ca are ceva interesant de declarat.
RăspundețiȘtergeresi apropo,daca ramineai in arbitraj crezi ca ajungeai mai bun ca tudor,sau un conducator mai bun ca mara.
RăspundețiȘtergereasta nu are de unde sa stie nimeni! dar oricum, fac ceea ce imi place si nu sub anonimat, asa ca tine...
ȘtergereLa Instructiunile legilor jocului se spune ca un jucator care solicita ingrijiri medicale trebuie sa le primeasca ; daca arbitrul considera ca accidentarea este grava . Daca un jucator este accidentat grav el trebuie sa si revina timp suficient dupa o accidentare grava . Iar instructiunile sunt sa i tina pe margine pe jucatorii care folosesc aceste tertipuri doar pentru a trage de timp , atat timp cat sa descurajeze aceste procedee. Cand au avut crampe jucatorii acestei echipe ?
RăspundețiȘtergerept anonim de la 22:26 :iti spun eu ce vrei sa auzi:ambele meciuri au fost blat.dar ce treaba au blaturile cu arbitrajul lui tudor?sau nu vezi aroganta lui tudor la toate meciurile pe kre le arbitreaza?vb pe subiect dak tot ai ceva d zis.multumesc
RăspundețiȘtergereSingurul lui scop era sa traga de timp... simuland o accidentare. Era bine sa le arda cate un cartonas
RăspundețiȘtergere"Iar instructiunile sunt sa i tina pe margine pe jucatorii care folosesc aceste tertipuri doar pentru a trage de timp , atat timp cat sa descurajeze aceste procedee. "
RăspundețiȘtergereEXACT !!
La cursurile ce se tin in incinta AMF Bucuresti, ai nostrii sefi ne-au spus ca: bai, daca tu consideri ca ala (accidentatul) se preface, trage de timp stand intins pe jos, il trimiti afara pentru a primi ingrijiri medicale(desigur, intai dand voie medicilor sa intre pe teren), dupa ce isi revine, il mai tii 1-2 minute pe margine pentru a-l/-i descuraja si pe el si pe altii sa mai simuleze !!
Nu contest instructiunile, dar eu intreb atat: e regulamentar?
ȘtergereDomnilor,cred ca v-ati gresit cariera.Cum mai vorbiti voi ca niste ,,tate". De ce nu va faceti voi arbitri si scapam lumea fotbalului de cei care sunt rai si ne arbitreaza in prezent? In urma razboiului multi viteji se arata.
RăspundețiȘtergere