duminică, 17 decembrie 2017

Bibiana Steinhaus, cea mai bună arbitră din lume în 2017. Teodora Albon este pe locul 11

După ce a fost desemnată cea mai bună arbitră din lume în anii 2013 şi 2014, Bibiana Steinhaus, din Germania, cucereşte pentru a treia oară acest trofeu, acordat de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului.
Bibiana Steinhaus (foto) are 38 de ani şi se află din anul 2005 pe lista FIFA. În acest an a condus finala Champions League, la feminin, la Cardiff, Lyon - Paris St. Germain 0-0, 7-6, după lovituri de departajare, şi a fost prezenta la Campionatul European Feminin din Olanda, unde a condus sfertul Olanda - Suedia 2-0. Pe 10 septembrie, a devenit prima femeie care a condus un meci în Bundesliga, Hertha Berlin - Werder Bremen 1-1.
În top 10, pentru acest an s-au mai aflat Esther Staubli (Elveţia), Stephanie Frappart (Franţa), Katerina Monzul (Ucraina), Katalin Kulcsar (Ungaria), Riem Hussein (Germania), Pernilla Larsson (Suedia), Anastasia Pustovoitova (Rusia), Carina Vitulano (Italia), Olga Miranda (Paraguay).
De remarcat că pe locul 11 al acestei ierarhii se află Teodora Albon, din România, cea care s-a retras în acest an din activitatea internaţională, alături de Cristina Dorcioman. Teodora Albon a arbitrat în acest an un singur meci internaţional, pe 22 aprilie, semifinala Champions League, CF Barcelona - Paris St. Germain 1-3.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu