vineri, 2 mai 2014

Liga a 3-a. Fortuna Poiana Câmpina - FC Zagon 2-0. Eroare destul de mare a arbitrului Teodor

Minutul 65 al partidei Fortuna Poiana Câmpina - FC Zagon. După un meci extrem de liniştit, în care arbitrul Dragoş Teodor nu fluierase mai mult de 10 faulturi până în acel moment, la o ţinere undeva în apropierea centrului terenului, îi acordă cartonaş galben lui Tofan, de la FC Zagon.
Dacă ar fi fost puţin mai inspirat, probabil s-ar fi abţinut şi la spiritul de fair-play în care s-a jucat partida nu i-ar fi reproşat nimeni nimic.
Probabil pentru ce plictisea şi a decis să-l avertizeze pe mijlocaşul formaţiei covăsnene.
Numai că în minutul imediat următor, acelaşi Tofan joacă în mod intenţionat mingea cu mâna, tot în apropierea liniei mediene, la o încercare de pasă lungă a lui Damian. Decizia corectă ar fi fost cartonaş galben şi, implicit, eliminarea jucătorului formaţiei FC Zagon. Numai că Dragoş Teodor a preferat să fie mai tolerant, aşa cum poate era mai bine să fie cu numai un minut înainte... Şi în ciuda vociferărilor din tribune şi a protestelor câtorva jucători ai gazdelor, Teodor a preferat doar să-l "certe" pe mijlocaşul oaspeţilor.
Sigur, poate nu a fost o fază de foarte mare importanţă în economia partidei, dar tocmai având în vedere experienţa arbitrului constănţean, cred că greşeala sa este una importantă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu