vineri, 26 septembrie 2014

Cupa României. Fortuna Poiana Câmpina - Dinamo Bucureşti 2-2, 2-5, după prelungiri

Marcatori: Cioinac 51, V. Munteanu 71 - Rotariu 61, 63, 111, Bilinski 91, 96.
Fortuna: Popescu - Aldea, M. Marin (cpt), B. Şandru (52 Dobrosavlevici), Damian - Cioinac (70 Antohi), Minciună - Honciu, V. Munteanu, Zsiga (66 Buhuşi) - Chipirliu. Rezerve neutilizate: Gârlea - Birău, Năstase, Coteanu. Antrenor: Florin Stăncioiu.
Dinamo: Samoilă - Fai, Durimel, Cordoş, Filip (95 Şerban) - Firţulescu (55 Gavrilă), Bărboianu, Miranda - V. Lazăr (cpt), Alexe (74 Bilinski), Rotariu. Rezerve neutilizate: Kvacs - Matei, Văduva, Nedelcearu. Antrenor: Flavius Stoican.
Cartonaşe galbene: Aldea 45+2, Chipirliu 47, Honciu 90+2, Buhuşi 112, Munteanu 113 - Alexe 48, Bărboianu 48, Miranda 75, Fai 78.
Arbitri: Paul Unimăţan (Zalău) - Daniel Demetrescu, Alexandru Mihăilă (Rm. Vâlcea) - Ionuţ Coza (Cernica).
Observatori: Iosif Olah (Sf. Gheorghe) - pentru arbitri, Dorinel Dincă (Călăraşi) - pentru joc.
Fortuna a arătat ca o adevărată echipă şi, în ciuda înfrângerii din prelungiri, a câştigat enorm la capitolul imagine, atrăgând atenţia întregii ţări asupra fenomenului "Fortuna". Dar se putea mult mai mult...
Fortuna a început în ofensivă în faţa lui Dinamo, iar în minutul 3, Honciu a fost agăţat în suprafaţa de pedeapsă a dinamoviştilor de portarul Samoilă, dar salvarea "câinilor roşii" a venit de la asistentul Demetrescu, care a arătat (eronat arată reluările de televiziune) că Honciu a plecat din ofsaid. După alte 3 minute, acelaşi Honciu are primul şut al partidei pe spaţiul porţii, arătând celor peste 3.000 de spectatori şi câtorva zeci, poate sute de mii de telespectatori, că Fortuna joacă la victorie indiferent de numele şi palmaresul adversarului. În minutul 9, din nou fază fierbinte în suprafaţa de pedeapsă a bucureştenilor. La o greşeală a defensivei dinamoviste, Samoilă îl împiedică în mod evident pe Vali Munteanu. Penalty fără dubii! Chiar şi eliminare au susţinut unii... Poate ar fi fost cam mult, dar penalty a fost clar! Unimăţan a preferat să nu se "complice" în faţa unui nume mare din fotbalul românesc şi a lăsat jocul să continue...
Chiar şi aşa, Fortuna a dominat jocul, a avut mai multe şi mai periculoase ocazii... În plus, a încântat asistenţa prin jocul său, ieşind cu pase scurte din propria suprafaţă de pedeapsă, semn de stăpânire a jocului...
După deschiderea scorului, Fortuna îşi putea dubla avantajul... Voleul lui Cioinac, ocazia rarisimă a lui Chipirliu, singur cu Samoilă, sau cea a lui Vali Munteanu au fost numai câteva dintre ocazile care în cele 10 minute de după deschiderea scorului puteau hotărî soarta partidei. În loc de 2-0 sau chiar 3-0 pentru Fortuna, "dubla" lui Rotariu a înclinat balanţa spre formaţia bucureşteană. Iar schimbarea echipei care conducea pe tabela de marcaj nu a avut la bază decât dezechilibrarea axei centrale, acolo Bogdan Şandru fusese deja înlocuit, iar Aldea, Cioinac şi Damian nu se simţeau nici ei prea bine... Cu toate acestea, o pasă superbă în diagonală a lui minciună şi o finalizare de excepţie a lui Vali Munteanu au readus egalitatea.
Stoican apelează la "artileria grea", introducându-l în teren pe Bilinski, dar în ciuda celor peste 16 minute avute la dispoziţie, Fortuna a menţinut egalul şi chiar putea tranşa soarta partidei, prin acelaşi Chipirliu în minutul 86.
Au urmat prelungirile, care au fost ca un vis urât... Fortuna a cedat fizic complet, dinamoviştii înscriind de trei ori şi rezolvând problrma calificării, precum şi o mare problemă de imagine pe care ar fi avut-o în cazul în care ar fi fost eliminaţi încă din această fază a Cupei României. În schimb, conducerea dinamovistă a plecat destul de supărată de la stadionul "Ilie Oană", mai ales după ce proprii suporterii le-au cerut demisia.
Fortuna a pierdut calificarea, după ce a fost egala lui Dinamo în timpul regulamentar de joc, dar a câştigat enorm la capitolul imagine, la nivel naţional vorbindu-se la unison în termeni laudativi despre fenomenul care prinde tot mai clar contur la Poiana Câmpina şi care poartă numele "Fortuna".

2 comentarii:

  1. Trebuie sa batem Tarlungeni. sambata..atat si nimic mai mult..

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai ce i-am batut!:-)))Bravo...felicitari baieti si felicitari Florin Stancioiu,care a dovedit inca o data ca este un mare antrenor,avand in vedere cati accidentati au fost la meciul cu Dinamo.Bravooooo!Bafta Sambata viitoare!

    RăspundețiȘtergere