duminică, 20 septembrie 2015

Octavian Dincuţă a dat lovitura de începere a partidei CS Blejoi - CSO Plopeni

CS Blejoi continuă tradiţia invitării unor personalităţi din lumea fotbalului pentru a da lovitura de începere a partidelor oficiale susţinute de această formaţie pe teren propriu. La partida de ieri dimineaţă, CS Blejoi - CSO Plopeni, scor final 0-1, invitatul gazdelor a fost Octavian Dincuţă.
Prezentarea fostei glorii a clubului Petrolul Ploieşti a fost realizată de unul dintre conducătorii clubului din Blejoi, Paul Mâinea:
"Octavian Dincuţă s-a născut la 28 iunie 1947 în cartierul Bucureştii Noi, din Capitală. La vârsta de 13 ani a intrat în lumea fotbalului la echipa Casa Scânteii. Doi ani mai târziu, a fost transferat de legendarul antrenor Ilie Oană, devenind ploieştean prin adopţiune, legându-şi destinul fotbalistic de oraşul "aurului negru". A debutat în Divizia A la 17 ani, în 1964, în meciul Dinamo Piteşti - Petrolul Ploieşti 2-0. A jucat timp de 10 ani în formaţia "găzarilor", având la activ pe prima scenă fotbalistică a ţării nu număr de 216 partide, în care a marcat 35 goluri. A făcut parte din echipa ce a învins, în 1966, cu 3-1, campioana Angliei, FC Liverpool. A evoluat un meci în echipa naţională, 4 partide pentru Naţionala B şi 22 meciuri în selecţionata de tineret a României. Ca antrenor a activat la IUC Ploieşti, Vega Ploieşti, Petrolul Blejoi şi Petrolistul Boldeşti cu aceasta din urmă reuşind promovarea în Divizia C, în anul 2000. În ultima perioadă şi-a desfăşurat activitatea la Centrul de Copii şi Juniori al clubului Petrolul Ploieşti".
Din păcate pentru gazde, meciul în sine a fost o adevărată deziluzie - 5 bare, numeroase ocazii ratate, unele rarisime (din 2 metri, pe mijlocul porţii, atacantul gazdelor a trimis la 3 metri peste poartă!), dar cu un arbitraj bun, lucru recunoscut cu fair-play de preşedintele blejoienilor, fostul arbitru Gheorghe Biziniche: "Dşi am pierdut, am tăria să recunosc că am avut un arbitraj foarte bun, cu Doralin Bârziloiu la centru, iar la una dintre linii cu fiul fostului meu coleg de la echipa de juniori a lui Gică Pahonţu, Lucian Sotir, fiul său - Andrei Sotir, un foarte bun asistent".

3 comentarii: