marți, 7 mai 2019

La AJF Prahova, ca pe vremea... "tabloului"! Arbitri suspendați doar pentru că au opinii!

Ceea ce se petrece în aceste zile la AJF Prahova, în special în cadrul Comisiei de Arbitri, depășește orice limită a imaginaibilului. S-a ajuns doar la situații aberante, totul pentru că cei din fruntea fotbalului prahovean nu acceptă nici o părere care nu este pe placul lor. Că sunt "gospodari", că sunt "comuniști", se mai știa, dar ceea ce s-a întâmplat acum este strigător la cer.
Dar, ce s-a întâmplat? Arbitrii din cadrul comisiei județene și-au creat un grup pe whatsapp, unde discută, unde comunică și rezultatele la finalul jocurilor pentru a fi trecute pe site-ul AJF. Un grup închis, care nu este public! Ei bine, pe acest grup, după tot mai desele cazuri de violență împotriva arbitrilor, soldate de cele mai multe ori cu întreruperea definitivă a partidelor, cazuri pe care Comisia de Disciplină le-a tratat de prea multe ori cu o blândețe complice, au fost arbitri care au ridicat semne de întrebare asupra acestei situații. Dialogurile de pe acest grup sunt foarte interesante și, poate, ar merita la un moment dat chiar făcute publice!
Nemulțumirea arbitrilor a ajuns și în ședințele Comisiei de Arbitri, acolo unde nimeni nu a dorit să discute subiectul.
Ba, mai mult, arbitri care și-au exprimat aceste nemulțumiri au fost trimiși în fața Comisiei de Disciplină!!! Pentru ce? Pentru "delict de opinie", ca pe vremea "tabloului", apropo că tot a fost șeful AJF-ului prahovean cu un tablou la un congres, pardon la o Adunare Generală a FRF (foto). Există prevederi regulamentare care interzic arbitrilor să discute public anumite situații, dar nici în cadrul ședințelor lor interne să nu discute?! Păi, atunci, de ce se mai duc la aceste ședințe? Să audă poveștile unora...
În plus, li s-a atras atenția arbitrilor să nu care cumva să ajungă în presă nemulțumirile lor și această situație de domeniul absurdului! Tipic pentru oamenii care vor să bage gunoiul sub preș, așa cum sunt obișnuiți să facă!
PS - Mă gândesc foarte serios să public și o bună parte a convorbirilor pe marginea acestui subiect de pe grupul respectiv de whatsapp. Voi ce părere aveți? Vreți să știți ce se discută?

31 de comentarii:

  1. Nea Marean, tovarășul Badea, Meserie, Miclea....toți sacosarii conduc Cja-ul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Badea si Miclea nu au nicio treaba, chiar sunt in conflict cu ceilalti doi

      Ștergere
  2. De ce nu apare ce s-a intamplat pe site-ul AJF la meciul intrerupt de la Berceni, unde a fost lovit arbitrul Marius Petre? Si acolo vor sa musamalizeze treaba? RUSINE!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca foarte curand Crangasu o sa isi faca singur un tablou. Cu toate ca inca sunt destui pupincuristi dornici sa se umileasca in asemenea hal.

    RăspundețiȘtergere
  4. Apa trece pietrele rămân. Din păcate în ultimul timp tot apar știri cu arbitri bătuți. Arbitri buni arbitri cu experienta. Dacă erau copii spuneau ca nu s au orientat, dar în acest caz care or fi scuzele?

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca foarte curand se va avea in vedere o greva a arbitrilor! Nu se mai poate! Afara cu Deaconu! Afara cu Crangasu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imparatu are 10 ani de sefie, nu i-o fi ajuns ?.Respectivul este la al 3 mandat

      Ștergere
    2. Imparatu are 10 ani de sefie, nu i-o fi ajuns ?.Respectivul este la al 3 mandat

      Ștergere
  6. Sunteți dator să arătați tot publicului. Faceți un pas spre normalitate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ne meritam soarta,pentru ca nu se face nimic!Probabil “linge o urche mare” acest Crangasu...probabil :)) vai de capul nostru!nu se va intampla absolut nimic!fotbalul este un domeniu trecut la capitolul “alta intrebare”!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Schimbarea sta in mainile conducatorilor la viitoarele alegeri, poate de data asta au curaj sa propuna un alt candidat

      Ștergere
    2. Schimbarea sta in mainile conducatorilor la viitoarele alegeri, poate de data asta au curaj sa propuna un alt candidat

      Ștergere
  8. Deaconu afara de ce?Ca se lupta ptr binele arbitrilor si ptr dreptate?

    RăspundețiȘtergere
  9. Acesti beneficiari ai banilor nostrii(arbitrii) se cred D.zeu pe teren Aroganti, grasi,batrani,fara stiinta fotbalului practic, unii nu se deplaseaza din centrul terenului tot meciul,unii vin cu fite de ligii superioare la nivele mici ,cer conditii de cel putin liga 3 la nivel judetean C
    Nu ai dreptul sa comentezi nmk ca la prima sedinta esti suspendat (fara sa fi anuntat ) ca fac rapoart siplimentar acasa insa atunci cand ei au greseli voite sau nu prin care influenteaza chiar rezultatul meciului ,daca faci raport ei nu patesc nmk mai mult intreg AJF.ul au acelasi raspuns,, nu sunt arbitrii " Cu toate acestea un lucru este clar ..cine da cu pumnul nu are ce cauta la fotbal si nici arbitrii nu merita acest tratament
    Referitor la pagina lor unde discuta despre bune si rele ,acestia fac front comun impotriva unor echipe ,din diferite motive ,lauda bunaospitalitate a altora..
    D.lor arbitrii repet beneficiari ai banilor nostrii...cei cu experienta ,lasati fitele si aroganta acasa iar cei incepatori intelegeti un lucru simplu ..nu ptr toti arbitrajul este un talent .se vede clar ca faceti asta ptr bani nu ptr o cariera iar ptr o buna practica a arbitrajului se mai si citeste prin carti
    Este greu cand un copil de 15..16 ani este pus sa arbitreze seniori atat ptr el cat si ptr noi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca tot ai adus aminte de carte, poti pune mana pe una. Citeste, corecteaza-ti comentariul, iar apoi mai vorbim... ca vad ca niciun arbitru nu e bun. Ba e prea gras/ slab/batran/tanar sau un fitos de la lotul republican!

      Ștergere
    2. Ai mare dreptate... Adevărat nu ar trebui sa se ajungă la bruscari sau mai grav loviri ale arbitrilor însă și ei trebuie sa înțeleagă ca noi conducătorii sau cel puțin marea majoritate ne chinuim sa ținem echipele în viata și vin câte unii gen zafiriadis cu mari figuri de arbitru și te aduc în alte stări... Noi poate ne chinuim pt a tine în viata echipa și eu unul nu accept sa apară indivizi gen acesta sa își bata joc de munca noastră. Și încă o chestie:noi ii plătim pe ei, nu invers.

      Ștergere
  10. Domnilor "conducători", nu cere niciun arbitru nimic altceva în afară de civilizație, educație și bun simț. Sunt lucruri elementare pentru vremurile pe care le trăim. Sunteți puțini cei care educați jucătorii să fie preocupați doar de joc și de plăcerea de a juca fotbal la sfârșit de săptămână. Marea majoritate dintre dvs sunteți cei care instigați la ură și la violență. Si de ce? Pentru ce? Pentru a vă lăuda la birtul din satul sau din comuna în care locuiți sau pentru a vă umfla mușchii în fața adversarilor sau arbitrilor? Nu, domnilor, este total greșit! Este un fotbal amator, în care ar trebui să primeze spiritul de fair play, în care singura preocupare ar trebui să fie mișcarea de final de săptămână, unde pot să vină și copii,doamne sau domnișoare,părinți și așa mai departe, fără ca ei să plece cu un gust amar din cauza înjurăturilor, actelor de violență sau huliganism.
    Sunt multe de spus, foarte multe..
    Fiți mai buni, nu vă costă nimic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai pretenas, arbitru amator, dacă ai valoare du-te frate mai sus, dacă nu stai aici ca în mare parte îmi dau seama cn ești... Dacă nu ești în stare stai acasă nu te face arbitru. Sau arbitru cu relații la cei mai vechi(știi tu mai bn). Eu nu accept sa plătesc un neicanimeni de arbitru care habar nu are de fenomen, nu știe cat chin e sa ții o echipa dacă nu te susține nimeni și sa nu mai zic dacă ești arbitrat de niște indivizi mai vechi (nu dau nume, cei vechi in fenomen ii știu) care se vând pe mai nimic și profita de faptul ca nu sunt arbitri destui și ciugulesc de pe unde apuca...oricum nu sunt penalizați din lipsa de arbitri Intelegi tu meseriașule de arbitru??? Meseriașule nu sunt de acord cu bruscari ale arbitrilor sau mai ales cu loviri, dar mai uita-ți-va și în ograda voastră ca mare parte din voi sunteți praf... Asa ca nu ești în stare stai acasa cumetre, clar?

      Ștergere
    2. Aaaa si încă ceva: vezi ca Vali Dumitru a ajuns la liga 1 pe p.. a lui nu ca tine. Și arbitrează și pe la liga c ph și nu știu sa fi avut vreun incident(sa fie bruscat, lovit etc). Asa ca meseriașule mai pune-ți niște semne de întrebare, corect???

      Ștergere
    3. Cum ar putea oamenii sa stea impasibili la circul facut de fluierasi ca Marcel, Calestru, Neagu & Odrasla, Petre... cate echipe nu au fost jefuite ca in codru de acesti nesimtiti? Vreti respect? Aratati voi respect prin atitudinea pe care o aveti pe teren si dupa aia comentati! De ce Collina nu are porobleme pe nicaieri? Pentru ca este corect si nu sare la ciupeala.

      Ștergere
    4. Ba gunoiule, acesti arbitri si-au pierdut tineretea pe terenul de fotbal, de ce vorbesti tu asa de ei? Neagu si Calestru au fost buni arbitri de lot republican iar Marcel a fost un arbitru care nu a avut incidente la jocuri si a arbitrat onorabil.Ma nemernicule acesti arbitri sunt haiduci de zici ca au jefuit ? Ordinare tu esti nesimtit pentru ceea ce ai scris si sa-ti fie rusine, impertinentule

      Ștergere
    5. Ba gunoiule, acesti arbitri si-au pierdut tineretea pe terenul de fotbal, de ce vorbesti tu asa de ei? Neagu si Calestru au fost buni arbitri de lot republican iar Marcel a fost un arbitru care nu a avut incidente la jocuri si a arbitrat onorabil.Ma nemernicule acesti arbitri sunt haiduci de zici ca au jefuit ? Ordinare tu esti nesimtit pentru ceea ce ai scris si sa-ti fie rusine, impertinentule

      Ștergere
    6. :)))) si-au pierdut-o degeaba. Or sa paraseasca aceasta activitate cocosati si nu drepti cum ar fi trebuit. Intreaba orice conducator sau jucator sa-ti spuna ce parere au despre ei. Si vezi ca sunt destui tineri care au renuntat la arbitraj din cauza acestor dinozauri.

      Ștergere
    7. Bă circule, tu esti prost facut gramada, ia sa intre jucatori si conducatori sa-si dea cu parerea despre ei.Neagu a fost si este un f bun arbitru, e adevarat ca un pic mai autoritar, si fluiera in continuare si la 46 de ani pentru ca este f bine pregatic fizic si se pricepe pe dreptunghiul verde.Calestru s-a lasat de vreo 5-6 ani,iar Marcel nu mai arbitreaza in Prahova, fiind si observator FRF de un an.De ce spui tu ca s-au lasat unii tineri din cauza lor ? Pai in primul rand efectivul numeric este scazut de cavaleri ai fluierului, si ar fi avut loc, dar ei s-au lasat poate pentru ca nu-si luat testele fizice, teoretice si gafau pe terenul de joc

      Ștergere
    8. Sa intre sa s[una cum se milogesc pentru o sticla cu vin sau 50 de lei in plus. Cel mai mare gafeur e Neagu jr care e o puscarie de arbitru si e impins de hurjuma e senior. Tinerii s-au lasat din cauza astora nu din alte cauze. Sunt tinerii care au absolvit Politehnica, ASE... unde aveau examene mult mai grele nu se incurcau cu un rahat e test teoretic.

      Ștergere
    9. Ba nebunule, tu crezi ca arbitri cer o sticla de vin sau 50 lei cand majoritatea echipelor strang bani cu caciula ??? De Neagu jr nu comentez ca nu l-am vazut arbitrand.Uide ca unii s-au incurcat si nu-si luau nici testul fizic

      Ștergere
    10. Nu cred, sunt 100% convins.

      Ștergere
  11. Din cand in cand mai arunc un ochi asupra fotbalului prahovean si observ un regres total din toate punctele de vedere.pacat ca s a ajuns ajuns in aceasta situatie.cand ma gandesc ca in anii '90 judetul prahova avea o intreaga serie de divizie C iar acum...pacat,meritam mai mult

    RăspundețiȘtergere
  12. Ne miram de ce sunt astfel de probleme. Răspunsul îl găsim aici prin comentarii. Conducători care sunt agresivi în comentarii oare cum sunt în timpul meciului? Tot respectul pt cei ce se zbat pt fotbal, dar acest lucru nu înseamnă că atunci când dau bani ca arbitrul sa tina cu mine sau sa mi dea 5% ca s gazda. Oare de ce nu s arbitri? Poate pt ca nu mai avem fotbal. Va plângeți de arbitri dar votați același canducator al ajf același Vjce care se mulțumesc cu taxele date de aceiași conducători care se zbat pt fotbal. De ce nu faceți scandal la ajf de ce va luați doar de arbitri.? Ar fi multe întrebări la care voi conducătorii ar trebui sa vi le puneți sau sa le puneți la ajf după care sa va luați de arbitrii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai gogule ușurel tata... Tine tu o echipa de fotbal și după aia comentează. Chinuie-te tu sa vezi când jucătorii îți cer banii pe care ii merita, ajf ul îți trim adresa ca nu te mai programează ca nu ai plătit (și nu s-au plătit toate astea pt ca nu s-au băgat banii de la primărie) și după aia sa vb. Asa ca ciocu mic spectatorule de lux. Nu mai vb dacă habar nu ai. Asa ca eu cum sa mai accept un arbitru d-asta versat să-și bata joc de mn. Tu ai accepta??? Nu cred. Nimeni nu îndeamnă la golanii sau chestii de genul dar domnii fluierași dacă nu sunt în stare atunci sa stea acasă. Ca și eu când sunt la serviciu dacă nu as fi în stare nu as fi plătit. Asa și ei sunt plătiți pt serviciile prestate...

      Ștergere
  13. Este pentru prima data cand comentez pe acest blog, dar subiectul este interesant si delicat iar trebuie dezbatut in mai multe randuri:
    In ultimii 5/6 ani cja prahova nu a organizat nici macar un antrenament cu arbitrii pentru ai invata miscarile specifice sau a corecta pozitia in teren. Nu se vorbeste de pozitionare, miscari specifice ale arbitrilor, nu se vorbeste de psihologie arbitrala, nu se face teorie la sedinte in care sa vezi si exemple practice. Arbitrii nu sunt monitorizati de nimeni, sunt trimisii si aruncati la meciuri fara pic de experienta. Deci, putem spune ca este “normal”ca un arbitru sa greseasca daca nici macar nu stie cum sa stea in teren si nimeni nu-l invata. Nu exista interes pentru scoala de arbitrii (scoala ce este in desfasurare a fost suspendata pentru ca erau prea putini arbitrii). Nimeni nu isi da interesul pentru ei, nu exista un sistem de monitorizare a lor, nu exista o norma de conduita prin care sa dai un exemplu clar de comportament. Sedintele sunt un circ, in loc de pregatire teoretica, video, se regaseste o lipsa de profesionalism si o critica din partea presedintelui catre arbitrii. Va rog sa ma credeti, inteleg frustrarea unor conducatori in legatura cu arbitrii mai experimentati, dar puterea este in mana voastra, dumneavoastra alegeti cu cine vreti sa mergeti la drum (pe cine votati).
    Sunt sigur ca daca intrebati fiecare arbitru in parte, va poate spune ce se intampla si daca este multumit de conducere, dar in general guverneaza legea tacerii pentru ca dreptul la opinie este negat de catre cei din conducere. Mi-ar placea sa intru in mai multe amanunte dar sunt foarte multe de spus. NU SE VREA. Nu sunt arbitrii pentru ca nimeni din conducerea arbitrilor nu vrea sa dezvolte arbitrajul prahovean.

    RăspundețiȘtergere