duminică, 21 ianuarie 2018

2017 – un an de muncă pentru ACS KOKKI, 2018 – un an de speranțe la rezultate

Pentru tinerii karateka ai ACS KOKKI din Cornu și Provița de Jos, anul 2017 a fost un an în care echipa managerială a pus accentul pe: antrenamente, perfecționarea tehnicii sportive, dezvoltarea bazei materiale și îmbunătățirea condițiilor de antrenament. Au reușit să obțină un număr cumulat de 38 de medalii  la Campionatul Național de Karate Wado-ryu (martie 2017) și la Cupa de Karate a Orașului Otopeni (noiembrie 2017).
Finanțarea obținută de la Primăria comunei Cornu a adus pentru Clubul sportiv o suprafață de antrenament – tatami – de care sportivii aveau foarte mare nevoie pentru a-și desfășura antrenamentele în condiții optime.
Insuficiența fondurilor și-a spus însă cuvântul întrucât a trebuit să renunțe la participarea în cadrul competițiilor externe, cum ar fi Campionatul European de Karate Wadokai (ce a avut loc în Sardinia, Italia), competiție la care clubul avea o participare neîntreruptă în perioada 2014-2016.
Sunt copii talentați, dornici să învețe cât mai multe. Familiile lor îi susțin în cea mai mare măsură când este vorba de plata taxelor de competiție, a deplasărilor (cazare, masă, transport). Uneori, reușim să apelăm la sponsorizări când vine vorba de deplasări externe care sunt extrem de costisitoare. Este îmbucurător că suntem susținuți și de către autoritățile locale din Cornu și Provița de Jos, astfel antrenamentele sunt oferite gratuit copiilor și sălile de antrenament ne sunt puse la dispoziție gratuit. Ne întristează faptul că, în ciuda acestor facilități, puțini părinți își îndrumă copiii să practice karate, unii din comoditate, alții având percepția greșită că prin practicarea karate-ului copiii devin mai violenți. Întrucât nu sunt ghidați către practicarea unui sport, mulți copii ajung victime ale obezițății, ale jocurilor pe calculator, au probleme de socializare, sunt lipsiți de încredere în forțele proprii și de cele mai multe ori au probleme de disciplină ”, a declarat Flavian Grădeanu, președintele și antrenorul secției de karate a ACS KOKKI.
Pentru anul 2018, ACS KOKKI îşi propune să atragă un număr însemnat de noi practicanți de karate în cadrul clubului, să-şi îmbunătățească nivelul tehnic și să participe la competiții importante de karate, dintre care amintim: Campionatul Național de Karate Wado-ryu și cel de Karate Interstiluri, Cupa României de Karate, Campionatul European de Karate Wadokai din Irlanda și Campionatul Mondial de Karate Wadokai din Anglia.
Roadele muncii le vor putea culege prin absolvirea examenului de centură programat pentru finalul lunii iunie și prin clasarea pe podium la competițiile mai sus enunțate. Deasemenea, clubul va organiza în luna mai tradiționalul ”Cros al comunei Cornu” prin care se încearcă aducerea în atenția publicului a importanței sportului pentru a avea o viață sănătoasă.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu