luni, 17 decembrie 2012

Ce se va întâmpla cu fotbalul câmpinean în 2013?

Când am scris în vara acestui an că CSM Câmpina, practic, va dispărea, mulți s-au grăbit să mă înjure au chiar să mă amenințe. Ulterior, mi-au dat dreptate, din simplul motiv că CSM Câmpina nu mai reprezintă (aproape) nimic din ceea ce a fost la început de drum și nu prea mai are nici o legătură cu... Câmpina. Pornind de la acest fapt, m-am gândit că ar putea interesa pe unii auspiciile sub care va sta fotbalul câmpinean în anul 2013...
Unirea Câmpina este singura formație câmpineană care activează în Liga a III-a. În ciuda unor probleme financiare și a sistemului competițional deficitar, după retragerea mai multor echipe din seria în care activează Unirea, totuși, trupa câmpineană s-a clasat pe un onorant loc 3 la finalul turului, ceea ce este realmente o performanță pentru o nouă-promovată.
CSM Câmpina ocupă locul al doilea al clasamentului campionatului județean, la egalitate de puncte cu liderul Unirea Urlați, dar pare a avea prima șansă la câștigarea campionatului, după ce finanțatorul formației din Urlați s-a reorientat spre... Ciorani.
Acestea sunt datele problemei la momentul actual. Dar ce urmează?
După ce astă-vară s-a vorbit insistent de o fuziune între cele două echipe, pierderea alegerilor locale de către finanțatorul CSM-ului Virgil Guran a dus la... ”răcirea” subiectului. Acum, după ce Guran a devenit deputat, ”ciorba” fuziunii se reîncălzește.
În momentul de față, din ceea ce știu eu, fuziunea între Uniea și CSM este iminentă, fiind doar o chestiune de timp, dacă se va produce chiar din această iarnă sau din vară. Nu înțeleg ce-i determină pe finanțatorii CSM-ului să aștepte vara în condițiile în care au practic garantat accesul la baraj. De ce ar mai cheltui banii, în loc să-i investească într-o posibilă promovare a Unirii (sau structura rezultată din fuziune) în Liga a II-a?! În plus, oficialii CSM-ului acreditează ideea că având majoritatea în Consiliul Local Câmpina ar putea aduce fonduri importante de la bugetul local în promovarea echipei, pe care o vor numi ”a orașului”.

Din păcate pentru fotbalul câmpinean, oricare ar fi varianta, nu știu dacă iubitorii fotbalului din Câmpina vor fi mulțumiți. De ce? Pentru că după campania masivă de transferuri a CSM-ului și având în vedere lotul și noutățile care se pregătesc în tabăra Unirii, practic, nu vom mai avea nici un jucător câmpinean în vreuna dintre cele două echipe sau în ceea ce va rezulta din fuziunea lor! Concret, fuziunea dintre CSM și Unirea, fie că se va produce în această iarnă, fie la vară, va însemna o echipă fără jucători câmpineni, probabil cu un antrenor destul de puțin cunoscut în zonă și cu un președinte care va fi doar ”mâna dreaptă” a lui Guran, care nu va putea fi el însuși președinte, statutul de deputat făcându-l incompatibil cu cel de președinte al unui club. În orice caz, Bogdan Mănescu are șanse aproape nule să mai facă parte din conducerea viitorului club, ”Mara” putându-se considerat astfel răzbunat. Pe ce mă bazez? Dacă ați afla că omul de la care au venit banii la Unirea în această toamnă a fost unul dintre cei care l-au sprijinit pe Guran în campania electorală pentru Parlament? Coroborând această informație cu certitudinea majorității noii puteri din Consiliul Local Câmpina, pentru mine devine evident că CSM nu va mai exista, Unirea nu va mai exista... Va exista, în schimb, o echipă, indiferent cum se va numi, care va avea ca singură legătură cu Câmpina, faptul că joacă aici! Și, probabil, va cheltui din banii publici ai câmpinenilor...

6 comentarii:

  1. "Dacă ați afla că omul de la care au venit banii la Unirea în această toamnă a fost unul dintre cei care l-au sprijinit pe Guran în campania electorală pentru Parlament?"
    Acest lucru este cert? Daca da, pot sa spun ca sunt socat, eu fiind fan al Unirii. Guran nu va fi niciodata "primit" de catre fanii Unirii.
    Este o mare magarie daca se realizeaza o fuziune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oare cati fani are unirea ? 2, 3, maxim 10.voi nu a- ti inteles ca unirea va disparea ? asa te-ai nascut ,socat:).rudele jucatorilor nu se pun la numar. cum a spus si amomim18dec,1842 :::---
      VOI NU ATI INTELES NIMIC? adicaa: CIOCU MIC ,CSM CAMPINA ESTE LA PUTERE :))))))))))))))))

      Ștergere
    2. Puteti sa fiti la putere dar sa nu uitati ca in toata istoria voastra nu ati jucat in liga a3a nici un meci. Deocamdata Unirea Campina v-a batut pe unde v-a prins . Unirea Campina a demonstrat si acum cu noua conducere si in trecut cu ca a fost peste aceasta alianta Fiesta Banesti ,Coruna Campina si mai nou CSM.Acei baieti minunati Mara si Bogdan au adus bucurie Campinenilor. Sa nu uitam ca la meciul de baraj Unirea a avut 1500 de sustinatori. In orice sondaj s-ar face Unirea Campina este clar cea mai iubita echipa din Campina.Mara si Bogdan ar trebui respectati pentru ceea ce au realizat impreuna cu banii lor .Hai Unirea .Aceasta echipa frumoasa nu va disparea niciodata!

      Ștergere
    3. 1500? ai numarat si oamenii din acel poster urias care era pe stadionul din stefanesti? eu cred ca da. si eu am fost la acel meci, am facut galerie pt ca am fost platiti de dl mara cu 500 ron sa incurajam echipa si pot spune ca nu au fost atatia oameni pe intreg stadionu :mai taie din nr si fii corect, de cand a plecat dl mara de la unirea sa ales praful de noi suporterii U .

      Ștergere
  2. Ceea ce voi scrie in continuare sigur va fi interpretat diferit ,in functie din care parte a "baricadei" privesti lucrurile.In Campina in ultimii ani nu s-a mai acordat aproape nici un interes cresterii copiilor si cand spun aceste lucruri ma refer la faptul ca spre exemplu la CSM a ramas un singur antrenor pentru copii(care e secund si la echipa mare...!),la HM este o "afacere" de familie care nu a reusit sa promoveze UN jucator macar la nivel de liga a 3-a,Unirea nu s-a preocupat de cresterea copiilor,asa ca in anii care vor venii doar printr-o intamplare va aparea vreun jucator campinean capabil sa evolueze in liga a 2-a acolo unde s-ar putea ajunge daca fotbalul din Campina(nu campinean)ar avea o singura echipa.Concluzia care rezulta este ca daca vrem sa avem identitate locala la nivel de fotbal trebuie sa fim preocupati de cresterea "corecta" a copiilor asigurand-ule conditii de pregatire(suprafata de joc si antrenament adecvate,competitii,antrenori specializati)pentru a aparea un nou Dedu,Ilioiu,Dumitru,Bosilca,Bica,Dobrescu s.a.m.d,jucatori care au evoluat(evolueaza)la ligiile a doua si a treia.

    RăspundețiȘtergere
  3. P 1 . stiti ce e va intampla ? R= vor murii de ciuda toti ... 2, 3 ,4 ,5. uniristi cand va disparea ,unirea si va fii o singura echipa in liga 2 nationala de fotbal: CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL CAMPINA . P2
    daca in intersezon cele doua cluburi vor fuziona , indiferent de viitorul nume al echipei ,nu va aveea drept de joc
    P3 . din vechile echipe de fotbal din anii 1980 -2011, ez :poiana campina ,ira campina irue , metal-electrocampina ,unirea campina anii1986-1990 ,etc , oare cati jucatori de fotbal erau din campina??? la actualul petrolu ploiestiti cati sunt din pl ?, dar la brebu , cornu ...etc . cati jucatori localnici sunt
    acum ? P4. la actuala unirea campina , cati sunt campineni? P4 ar mai fii multe de scris dar momentan ma opresc aici. scuze nu vreau sa fac politica dar cineva a spus un mare adevar: ciocu mic noi {guran-csm campina) suntem la putere P5. AM FOST, SUNTEM ,SI VOM FII MAI PUTERNICI CA ACUM.. HAI CSM CAMPINA... TT

    RăspundețiȘtergere