luni, 20 octombrie 2014

A încetat din viaţă dr. Mircea Neşu

După o săptămână grea, la terapie intensivă, dr. Mircea Neşu a încetat din viaţă aseară. Avea 74 de ani... A fost jucător, cu 145 de prezenţe în primul eşalon, unde a marcat 4 goluri. În anul 1965 a câştigat Cupa României cu Universitatea Cluj. A fost arbitru, conducând în prima ligă 78 meciuri şi având în palmares mai multe meciuri internaţionale.
A debutat în primul eşalon pe 7 martie 1982, la meciul Sportul Studenţesc - Poli Timişoara 1-1, iar ultimul său meci în Liga I a fost ASA Tg. Mureş - Sportul Studenţesc 2-0, pe 13 decembrie 1987. S-a retras din activitatea competiţională invocând corupţia din arbitraj, iar la momentul respectiv nu era uşor de făcut un astfel de gest. După 1990 a fost cooptat în Comisia Centrală a Arbitrilor, fiind şi observator federal.
Am avut ocazia să-l cunosc personal la cursurile arbitrilor. Un om de mare caracter, un pedagog extraordinar. Un om care a suferit enorm după accidentul fiului său, Mihăiţă Neşu, şi după decesul soţiei sale, la începutul acestui an.

Am primit un mesaj emoţionant de la fostul arbitru ploieştean, Gheorghe Biziniche, pe care îl reproduc integral:
"Nu a mai rezistat, nu a mai putut, nu a mai vrut să stea într-o lume, care nu l-a apreciat la justa sa valoare.
Este vorba de MIRCEA NEŞU, fostul mare jucător al Şepcilor Roşii din anii '60 (coleg de generaţie cu Ivansuc, Câmpeanu);fostul mare arbitru internaţional, vicepresedinte al Comisiei Centrale de Arbitri, de unde s-a retras pentru nedreptatea de a fi scos fără motiv de pe listă;fostul medic de la Sanatoriul Băile Felix, care în toate perioadele menţionate a fost un profesionist de excepţie.
A trăit discret şi s-a stins la fel cum a trăit.
Nea MIRCEA, DUMNEZEU SĂ TE IERTE!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu