joi, 16 octombrie 2014

"Câinii" de pe Pielari şi... muşchii lor

În urmă cu o săptămână am primit cu multă bucurie revenirea în tabăra celor care au puterea să arate maldărul de gunoi din curtea lui "Don Lică" a apreciatului ziarist Dragoş Trestioreanu. În repetate rânduri am atras atenţia că una dintre practicile în cel mai pur stil mafiot ale clanului "Don Lică" este şi închiderea gurii unor posibili contestatari - pe unul îl ia prin deplasări, pe altul îl plăteşte generos, altuia îi face loc în "schema" unei formaţii "prietene" şi, uite-aşa, cei care nu au coloană vertebrală, dar merg cu nasul în vânt, ajung să eludeze cu bună ştiinţă subiectele delicate din fotbalul judeţean. Tocmai de aceea salut reîntoarcerea lui Dragoş Trestioreanu în prima linie a luptei pentru adevăr împotriva mafiei patronate de un personaj tot mai insalubru - "Don Lică".
Acum, titlul este cel al unui material publicat de Dragoş Trestioreanu în gazetaph.ro, în care trage nişte semnale de alarmă faţă de o practică patentă de "Don Lică" despre care am mai vorbit pe acest blog. Iată materialul:
În sportul prahovean nu se întâmplă prea multe, zi de zi, dar tot se mai întâmplă. M-am gândit astfel să iau... taurul de coarne și să vă provoc, cotidian, la câte o dezbatere la care să participați, cât mai mulți posibil, cu comentarii, opinii, idei etc. Nu e o chestiune de rating, chiar dacă prin așa ceva există un site, ci doar o dorință să nu lăsăm lucrurile așa cum vor câte unii, mizând pe lipsa de reacție la diversele matrapazlâcuri ale lor. Stă în puterea noastră, împreună, să le stricăm planurile, unele ce aduc numai rău în acest domeniu, care ar fi trebuit să dea un exemplu pozitiv, ci nu să se îngroape în noroi!
În lumea fotbalului local, se știe - și nu chiar de ieri, de azi - că instituția care organizează campionatele județene de fotbal, AJF Prahova, are anumite... afinități pentru unele dintre combatante, ce beneficiază astfel de un "suport", în varii situații, atunci când le arde buza. Bref, numele promovatelor se cam cunosc chiar de la startul unui sezon, iar acest fapt deranjează. Asta chiar dacă toți cei care se consideră nedreptățiți de la bun început nu au curajul să fie și vocali. Firește, de teama unor pedepse sau a unor presiuni ce le pot afecta direct activitatea. Un ultim episod din "saga" AJF-ului mi-a atras atenția, de curând. Concret, una dintre echipele aflate la... sufletul celor din strada Pielari nr. 5 - deși se jură mereu că nu ar fi chiar așa - este CS Păulești. Destul de recent, portarul titular al acestei formații, Bogdan Rădulescu, alias Bobi, goal-keeper și al echipei multiplu medaliată la minifotbal, la nivel național, Vispești 2010 Ploiești, a protestat la un joc oficial - din postura de rezervă -, în urma unei decizii a brigăzii de arbitri. Perfect regulamentar, a primit cartonașul roșu, iar cazul său a apărut, apoi, pe masa Comisiei de Disciplină a AJF Prahova. Potrivit legilor după care judecă onor CD, Rdăulescu ar fi trebuit suspendat două etape, dar - ciudat - a primit o sancțiune de doar una singură! Astfel încât, el a putut fi din nou pe teren la partida cu CS Blejoi, desfășurată pe arena de lângă pădure. Făcând o mică paranteză, CS Blejoi se numără printre puținele grupări care, la alegerile pentru președinția AJF Prahova, a votat împotriva prelungirii mandatului celor aflați în funcție, ulterior fiind însă aleși aproape în unanimitate! Ca pe vremuri... Cum însă, într-o democrație, nu ar trebui să se aplice principiul "cine nu este cu noi e împotriva noastră", nu ar fi fost cazul ca echipa din Blejoi să sufere din cauza... răzbunării conducătorilor și a altor apropiați ai acestora din cadrul AJF. Însă, nu a fost deloc așa, adăugând și că prezența în fruntea comitetului director a fostului arbitru-asistent cu ecuson FIFA, un fel de... non-grata pe "Pielari nr. 5", Cristi Nica, i-a determinat pe oficialii AJF-ului să fie și mai abitir contra uneia dintre echipele serioase din Liga A Prahova!
Continuarea, aici.

25 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Oi fi matale ziarist bun dar sa spui ca se cam cunosc de la start echipele care promoveaza,nu te supara frate dar spui niste aberatii care nu le mai cred nici copii de la gradinita.Un om normal nu poate sa spuna asa ceva. E de domeniul absurdului.Va rog sa nu va suparati dar sunt indignat de ce spuneti. Vreti sa spuneti ca echipele care au castigat Liga A Prahova nu meritau acest lucru? Dau doua exemple din ultimii ani: CSM Campina si Astra II.Cum puteti sa jigniti munca unor echipe care au dat dovada de foarte multa seriozitate pe tot parcursul campionatului si nu au fost acuzate de nimeni,dar absolut de nimeni ca au promovat pe nedrept sau au fost ajutate de AJF Prahova. Exagerati domnule ziarist,ati dat cu bata in balta mai pe romaneste.Respect meseria de ziarist dar sa intrati cu bocancii in viata oamenilor nu va permitem,nu aveti acest drept.

      Ștergere
  2. Buna seara.Domnule Nicolae te credem ca esti prieten cu d-ul Trestioreanu,dar nu ti se pare suspect ca si anul trecut ,cand cei de la Paulesti trebuia-u sa castige contestatia cu Starpici,care jucase la TREI ECHIPE IN DOUA LUNI,acelasi Trestioreanu a fost prezent inclusiv la sedinta comisiei de disciplina la AJF si a facut circ pe site-uri,iar rezultatul a ramas cel din teren.Va rog sa-mi spune-ti ce alte comentarii are d-ul Trestioreanu in ultimii doi ani fata de fotbalul din liga a 4-a,cu exceptia meciurilor mai sus mentionate.Multumesc anticipat,dar din pacate picati intr-un pacat din care doar d-ul Dragos castiga......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paulestiul ar fi castigat contestatia daca o faceau regulamentar. Exista niste reguli si la formularea contestatiei, dar Paulestiul nu se ghideaza dupa reguli. A fost respinsa pe exceptie de procedura, adica nu s-a judecat fondul problemei pentru ca nu a fost facuta conform regulamentelor.

      Ștergere
    2. inseamna ca d-ul mainea este pe felie cu negoita sau achimescu,dk l-a legitimat pe Starpici fara ca ajf sa se sesizeze.La acel meci nici nu trebuia depusa contestatie,doar ajf sa se autosesizeze.

      Ștergere
  3. De cand e Nica la Blejoi, Cringasu ii... inteapa ori de cate ori are ocazie, direct sau indirect. Asa e la razboi! Pacat ca adversarii lui Cringasu nu sunt uniti si reactioneaza doar cand sunt ei cei... intepati!

    RăspundețiȘtergere
  4. E foarte bine ca un ziarist cu nume își apleacă condeiul si spre fotbalul județean,unde e jale mare.cei de la comisii fac ce vor,unii suspenda după regulament,alții vin si șterg suspendările,unii sunt sunați de joi pt a afla delegariile iar dânșii le dau și indicații,plus multe altele.sunt câțiva ziariști de casa in frunte cu marian dima,cărora daca le arați adevărul cu tot felul de dovezi,nu poți sa le schimbi ideea impregnată de la "Moscova". Acum ceva timp distinsul domn dima tot încerca in ziarul Prahova sa ne arate cum sub conducerea marelui conducator,fotbalul prahovean a progresat si prahova la nivel de judet se afla in primele 3 judete.de parca in ultimi 10-15ani nu se situa tot acolo,de parca ajf si crangasu au creat facilitati echipelor din judet(cand spun facilitati nu vorbesc de2-3 mingi si cate un rand de echipament date cand si cand unor echipe).nivelul judetului nostru e oarecum ridicat ptr ca inca exista foarfe multi copii si tineri care vor sa faca sport si astfel aria de selectie e destul de ridicata.nu cred ca la fecomandarile marelui conducator au investit cei de la paulesti,blejoi,ciorani,banesti,boldesti,breaza,cornu etc.dar problema e ca la judet e saracie mare d.le alexandru si ptr o mica favoare conducatorii sunt in stare sal voteze 200 de anin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puteti sa spuneti dvs,daca ati fi presedintele AJF Prahova ce ati fi facut?Ce facilitati ati fi creat echipelor de fotbal si pe ce bani? Nene anonimule aici e vorba de bani,de foarte multi bani. Si daca dvs.vreti sa faceti ceva dar pe banii altora si nu ai dvs.sunteti departe de lumea asta. Sa nu incepeti cu planuri de masuri ca in epoca comunista "ca vom face....","se vor lua urmatoarele masuri...","se va tine cont de..."etc. Va rog sa ne dati un exemplu de AJF din tara care poate fi luat model si sa ne spuneti concret ce a facut pentru fotbal.Pai ce ati vrea ca AJF sa vina sa faca terenuri de totbal si sali de sport ca Elena Udrea? Sa fim seriosi domnilor,dar aveti impresia ca la AJF-ul asta se invart milioane de euro si face fiecare ce vrea. De vreme ce unii gandesc in acest fel inseamna ca acolo unde lucreaza(daca lucreaza) asa fac,taie si spanzura dupa bunul lor plac.Nici acasa la noi nu putem proceda in asemenea mod. E usor sa stai pe margina santului ca o ţaţă sa discuti despre oricine si despre orice.Aratati tot timpul cu degetul,ca ala a facut,ca ala nu a facut,dar concret domnule anonim de la 08:59 dvs. ce ati facut Ati investit intr-o echipa de fotbal? Ati bagat mana in buzunar sa cheltiuti pentru acest sport? Sau aveti mana de popa. Dupa cum vorbiti cam asa reese. Mersi. La placinte inainte,iar la razboi inapoi.Spuneti ca la judet e saracie mare. Mai concret puteti sa ne spuneti in ce consta aceasta saracie? Pai ce in tara asta merg toate ca pe roate,ca Romania e pe primul loc intre natiunile lumii la dezvoltare economica,la PIB pe cap de locuitor,ca avem o infrastructura de ne invideaza si americanii? De multe ori am impresia ca unii iubitori ai fotbalului din judet nici nu stiu ce vorbesc. Ce credeti dvs. ca FRF face stadioane in tara,da bani la echipe asa cum vrea fiecare? Ati incercat sa cititi care sunt atributiile FRF si in teritoriu ale AJF-urilor? S-a dus vremea epocii de aur cand totul se facea de la centru,cand nu se misca nimic in tara asta fara stirea si aprobare de la "Moscova" cum spuneti dvs.Eu stiu ca unii dintere dvs. sunt dornici dupa astfel de epoca,dar lumea in care traim e alta. In vremea raposatului venea primul secretar si zicea "aici se face cutare lucru" si a doua zi se trecea la executare. Exact ca in Biblie"Dumnezeu a zis sa se faca lumina si sa facut lumina". Eu zic sa puneti mana pe carte sa cititi si sa va documentati bine inainte de a scrie despre ceva.Am impresia ca tratati fotbalul asta ca pe o simpla joaca. Asa este la prima vedere e o joaca ,dar a dracului de grea si complicata.Sigur ca avem dreptul sa ne dam cu parerea,despre oricine si orice,dar eu zic totusi ca inainte de a ne apuca de ceva sa gandim mai bine. Exact cum face meseriasul. Masoara de cinci ori si taie odata.

      Ștergere
    2. Oooo... Se vede ca hanar nu ai de fenomen... Iti doar un singur exemplu, dar care nu este nici pe departe singular: AJF Maramures, acolo unde Cristi Balaj, care e chiar presedinte nu ca licheaua de la Prahova, a incheiat un parteneriat cu Consiliul Judetean Maramures si cu o serie de sponsori pentru competitii! Intereseaza-te si ai sa vezi ca se poate. Singura conditie: sa nu fi interesat doar cum sa bagi cati mai mai multi bani in propriul buzunar!

      Ștergere
    3. Stimate anonim de la ora 10:27. Va respect doar ca existati,dar in afara de faptul ca nu prea le aveti cu limba romana mai sunteti si "lichea".Cred ca sunteti in afara speciei umane de vorbiti asa.Nu avem ce discuta. "Hanar" nu ai pe ce lume traiesti. Domnul Sandu are acest blog in care oamenii sa se poata adresa civilizat,sa-si impartaseasca ideile,sa aiba propuneri,sa discute civilizat. Dar vine un neica nimeni care intra in camera cu bocancii plini de noroi si se crede un individ cult si civilizat. Pana unde a ajuns prostia omeneasca. Dati un exemplu, judetul Maramures. In afara de faptul ca sigur nu stiti unde este acest judet,dar trecem peste acest amanunt si va intreb asa pentru cultura mea generala cate echipe sunt in acest judet,ce performante au obtinut in competitiile interne,deci mai multe amanunte ca sa stim si noi.Concret,stimate domn. Poate ca acolo fug cainii cu covrigi in coada si noi nu stim. Am zis eu mai devreme ca dupa atatea ani de la caderea comunismului avem indivizi care au ramas cu aceleasi mentalitati.Sa vina cineva de la centru ( AJF, Consiliul Judetean), sa caute sponsori pentru AFC Dîlga. Puteti sa ne spuneti daca sunteti "Domnu priceputu"cati bani primesc de la AJF Maramures echipa AS Comuna Recea care activeaza in Liga a IV-a QuickMobile,seria sud? Sau alta echipa din aceasta serie: Minerul Cavnic, Viitorul Ulmeni sau alte echipe? Dar daca voi vorbiti asa ca sa va aflati in treaba sunteti ZERO.

      Ștergere
  5. a pune unul impotriva celuilalt doi contestatari (Paulestiul si Blejoiul) este tot o practica securisto-mafiota!!! este ceea ce il caracterizeaza pe Crangasu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blejoiul nu a cerut decat sa se respecte regulile. E prea mult? intr-o astfel de situatie esti considerat contestatar?

      Ștergere
    2. de unde stie blejoiul motivul pentru care radulescu a fost eliminat si de unde stie blejoiul ce au scris arbitrul si observatorul in raport ???????????????????? sau poate cineva din ajf macane aiurea !!!!!!!!!!,dar cine stie, poate cei din blejoi intuiesc gandurile oamenilor si contesta fara motiv,totusi sa nu uite ca la Paulesti nu au ajuns la poarta ( putea sa apere si paznicul de la scoala) pana prin min.85.si au scapat ieftin

      Ștergere
    3. Iancule, arbitrul si observatorul nu puteau sa scrie decat ceea ce a fost. Ce, s-a jucat meciul ala cu Cornu sub acoperire? A fost clasificat, nu stie nimeni ce a fost acolo? De atatea gainarii, nici meciul nu-l mai intelegi. In afara de bara din startul meciului cu Blejoiul, nu-mi amintesc sa fi ajuns periculos la poarta, cu atat mai putin sa aveti ocazii. Radulescu te-a scos in doua randuri, la Ivan si la Badea. Am citit pe Fotbal prahovean ca nu ati reusit niciodata sa- bateti pe aia de la Blejoi, ati facut patru egaluri acasa si ati pierdut de trei ori in deplasare, Si ce scoruri, 3-0, 4-1 si 5-0.

      Ștergere
  6. cu tot respectul, dar si Paulestiul a votat impotriva lui Crangasu!

    RăspundețiȘtergere
  7. mare pacat de acest arbitru Neagu. eu i-am apreciat valoarea, caracterul si cariera nationala, dar acum pentru a-si promova baiatul a devenit o unealta de executie a gastii lui Lica si Deaconu! mare pacat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa ne înțelegem d.le anonim de la 07:45:tie îți place ce se întâmpla la ajf Prahova?ca vad ca după cum gândești ești mulțumit.după ce scrii dumneata pe aici se pare ca ești si un pic de finanțator.sau ești din cei care mergi cu sărut_mana pe la ajf ptr o minge,un rand de echipament?si daca tot nu sunt bani,infrastructura s.a.m.d,după ce reguli faci aceste premieri?aici stimate domn,expuneam câteva probleme care se pot rezolva foarte ușor.si ca sa vorbim la concret îți trebuie bani ca sa fi corect si just si in cazul in care sunt violente împotriva arbitrilor,sau in cazul in care regulamentul spune ca ptr roșu primit direct se sta minim 2 etape?am impresia ca dumneata ești crescut o buna perioada in epoca de aur.sau e normal ca un arbitru când greșește la un meci de liga a,la o săptămână sa.l vedem la un meci de liga b,c?îți trebuie bani după părerea dvs.mai defectați un pic si după aceea reveniti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. V-am ascultat si am mai "defectat" un pic si revin.Ce aveti domnule de pociti Limba Romana. Pai daca nu siti sa va exprimati corect in graiul nostru romanesc de ce nu stati fratilor acasa? Mai aveti pretentia ca domnul Alexandru sa va publice toate ineptiile? Mare este gradina lui Dumnezeu.

      Ștergere
  9. D.le anonim de la 21:51 eu am scris la volan mesajul si in afara faptului ca am scris defectați,când de fapt am vrut sa scriu reflectați,ce alta greșeală am făcut?si dumneata ai scris siti in loc de știți dar așa e când ne grăbim.dar când scrii dați legat cum e domnule care stăpânești la perfectie gramatica limbi romane?si sa nu.mi spui ca te.ai grăbit.așa ca nene,când nu ai răspunsuri la fapte concrete si muti discuția pe gramatica,întâi stăpânește_o si după stam de vorba

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnule anonim, esti mare domnule. Daca matale ai scris la volan eu am scris la mansa avionului." Nu.mi si te.ai" se scriu cu liniuta de la intai mai incoace. Sau acum erai la coarnele plugului? Sau ai un telefon din epoca primitiva si nu are si liniute,sau ati lipsit de la ore cand a fost predate.(liniutele). Ai grija sa nu te depisteze politia. Dar spune-ne si noua cum reuseti sa conduci masina si sa dai si mesaje? Sau volanul era la trotineta in spatele casei sau in parc? Matale si Napoleon Bonaparte, ce mai,daca taceai filozof ramaneai.

    RăspundețiȘtergere
  11. Prietene eram agramat daca nu puneam nimic intre ele.Daca n.ai observat așa scriu in toate comentariile.mai rău e când scriem dați legat așa ca tine la manșa avionului.esti penibil,inca o data demonstrezi ca esti unul din cateii lu' don lica.poate raspunzi si tu daca iti place ce se intampla pe la ajf,ca de fapt asta era subiectull

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca vrei sa stii nenisorule,nici nu stiu unde este AJF(asa se scrie de la intai mai incoace) si nici nu vreau sa stiu. Dupa cum vorbesti se pare ca faci trotuarul pe la "Don Lica" (si aici ai lipsit de la scoala) si ori nu te baga in seama ori beneficiezi de ceva avantaje si vii aici la Domnu Alexandru si te dai mare la apa mica. Si daca ne place sau nu ce se intampla la AJF Prahova,spune matale cinstit,drept si curajos ca la pioneri,ce ai face daca ai fi presedintele AJF Prahova? Concret si la obiect. Cum ai revolutiona fotbalul prahovean? Dar sa nu incepi cu planuri de masuri ca la PCR,ca fac alergie.Ca la Maramures presedintele a facut si a dres. NU. Noi suntem la Prahova.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ti_am mai spus si îți repet:nu iti trebuie bani si conferinte ca pe vremea raposatului pentru a fi corect in a face delegarile corect,pentru a suspenda drastic eventualele acte de indisciplina,pentru a omologa unele terenuri care au un minim de conditii,pentru a nu mai sterge din burta cartonase rosii si multe altele.daca dupa mintea ta acestea nu sunt probleme in interiorulAJF_ului,inseamna ca esti clar un fanatic al celor din Pielari nr5.si faza cu "te dai mare la apa mica" imi aminteste de un mic aministrator de la A.S Tufeni,cunoscut in fotbalul prahovean cu apelativul'Giani-sarut-mana'sau 'frate ajuta_ma si pe mine'.sa fi una si aceeasi persoana,ca dupa cum gandesti,semeni leit cu el.poate raspunzi la concret si nu deviezi de la subiecta

    RăspundețiȘtergere