sâmbătă, 18 octombrie 2014

Consideraţii asupra delegărilor din campionatul judeţean - etapa a 11-a

Ceea ce se întâmplă la nivelul "JAF"-ului lui "Don Lică" şi al CJA-ului "Împăratului Marean" depăşeşte orice limită, iar delegările arbitrilor şi observatorilor nu fac excepţie. Pentru că, probabil, sunt destul de puţini cei care privesc cu atenţie asupra acestor "detalii", consider că se impune ca la fiecare etapă să fac un comentariu asupra delegărilor arbitrilor şi observatorilor.
Ginerele şi socrul
În primul meci al etapei a 11-a din "Liga lu' Lică", CSO Plopeni - Găzarul Surani, a fost delegat, conform site-ului CJA Prahova, Ştefan Ştefan.
Un personaj dubios, care în urmă cu mai mulţi ani, când juca fotbal la Real Rio Cocoşeşti, era unul dintre "clienţii" Comisiei de Disciplină pentru că bătea arbitri, iar acum a ajuns să le dea lecţii acestora! Cum se poate aşa ceva? Se poate, pentru că Ştefan Ştefan este ginerele lui... "nea Titi"!
Ei bine, la meciul cu pricina, conform site-ului AJF Prahova, observator a oficiat... Teodor Negoiţă!
N-o fi putut "ginerele" să onoreze delegarea, iar "socrul" s-a gândit să rămână baremul în familie!
Cine observă în "Liga lu' Lică"
Rămânând la capitolul "observatori", se constată un fenomen care se perpetuează de la o etapă la alta... La "Liga lu' Lică", unde este baremul cel mai "gras", nu au acces decât oameni fideli tandemului "Don Lică" - "nea Titi". Şi nu lipseşte de la (aproape) nici o etapă "Împăratu' Marean", care nu îşi poate mişca anatomia şi pe maidanele de la Liga B sau Liga C, ci numai la primul eşalon judeţean. Parcurgând lista observatorilor delegaţi numai la această etapă, cum poate să-i îndrume sau ce să înveţe un arbitru de la personaje care nu au nici o legătură cu fenomenul - obedientul Notaru, Vasile Radu sau "ginerică" Ştefan, înlocuit de... "nea Titi"?! E drept că şi de la unul ca Ionescu "Apă Tulbure", chiar dacă a fost arbitru, tot nu prea ai ce învăţa...
Pe cine observă "Împăratu'"?
Dincolo de faptul că nu este delegat decât la nivelul "Ligii lu' Lică", pentru că altfel îi scade rangul, "Împăratu' Marean" pare a avea favoriţi printre arbitri pe care îi observă. Pentru a fi mai expliciţi, să parcurgem lista meciurilor şi arbitrilor observaţi de... "Împăratu' Marean":
1. Prahova Tg. Vechi - CS Blejoi, Mihai Amorăriţei
2. Fortuna II Poiana Câmpina - CSO Plopeni, Laurenţiu Piciu
5. Conpet Ploieşti - AFC Brebu, Sergiu Târşoreanu
6. CS Păuleşti - CS Cornu, Mădălin Marinescu
7. CSO Plopeni - Teleajen Văleni, Mădălin Marinescu
8. FC Băneşti - Tricolorul Breaza, Viorel Căunei
9. Prahova Tg. Vechi - Găzarul Surani, Bobi Codreanu
11. CS Blejoi - Teşeajen Văleni, Viorel Căunei
Deci, "Împăratu' Marean" a avut 8 jocuri din 11 etape, în care a văzut doar doi arbitri de perspectivă - Târşoreanu şi Marinescu. Or fi aceştia singurii? Şi apoi, de ce tu, ditamai "Împăratu' Marean" să te duci să-i vezi pe Amorăriţei, Piciu, Căunei sau Bobi Codreanu? Doar aşa să bifezi nişte partide şi să încasezi un barem?! Aşa se întâmplă când "Împăratu'" face parte dintr-o gaşcă jalnică...
"Super...lica", "acoperire" şi pentru "oamenii de casă" nu numai pentru echipele "prietene"
La crearea struţo-cămilei de "Super...lică" am afirmat că unul dintre considerentele pentru care a fost "fătată" acestă idee a fost şi cea de a crea iluzia unor echipe cărora li se promisese sprijin pentru promovare că... au promovat! Constat că acelaşi principiu se aplică şi pentru delegarea observatorilor, aici fiind delegaţi preponderent "oamenii preşedintelui", care nu au încăput în... "Liga lu' Lică". Uneori, cei mai destoinici au delegare în aceeaşi etapă chiar în ambele competiţii, rotunjindu-şi semnificativ veniturile. Astfel, în etapa din acest week-end, în "super...lică", printre alţii, sunt delegaţi ca observatori Viorel Băltăţeanu (Unirea Teleajen - Tinereţea Izvoarele), Iulian Ilaşi (Vulturii Proviţa de Sus - Caraimanul Buşteni), Virgil Dridea (Tineretul Berceni - Ştiinţa Albeşti). În privinţa lui Băltăţeanu şi Dridea se aplică o regulă... aparte. Fiecare are peste 70 de ani, dar în vreme ce alţi observatori au fost scoşi din loturi din cauza depăşirii acestei vârste, cei doi continuă să primească delegări în mod constant. La fel, Iulian Ilaşi are delegări etapă de etapă, chiar dacă are frecvent delegări şi la loturile naţionale, o lege nescrisă, valabilă de mulţi ani, spunând că cine are delegări la eşaloanele naţionale nu mai primea şi la primele eşaloane judeţene. Era o regulă de bun simţ, pe care "foamea" din vremea lui "Don Lică" a abolit-o!
Ce meciuri are în acest week-end "nea Titi"?
Personajul care face şi desface tot ce rămâne de la "Don Lică" în fotbalul prahovean, "nea Titi", este foarte aglomerat la fiecare sfârşit de săptămână. Aşa se întâmplă şi în acest week-end:
vineri, 17 octombrie, ora 15.00, "Liga lu' Lică"
CSO Plopeni - Găzarul Surani
sâmbătă, 18 octombrie, ora 15.00, Liga a 3-a
Viitorul Axintele - Juventus Bucureşti
duminică, 19 octombrie, ora 11.00, Liga B
Flacăra Mălăieşti - Voinţa Gornet
Dacă nici asta nu se cheamă nesimţire...?!
Cine îl supără pe "Împărat" va arbitra numai la... Mărgineni!
Aceasta a fost ameninţarea pe care "Împăratu' Marean" a făcut-o într-una dintre recentele şedinţe ale arbitrilor prahoveni. Cum îşi permite acest individ să facă aşa ceva?! Dacă pe arbitri care îl supără îi trimite la... Mărgineni, pe... arbitre le trimite la... Târgşor?! Dar să vedem cine a arbitrat în această etapă la Mărgineni? Partida Steaua Mărgineni - Petrolul Ologeni: Cristinel Damian - Robert Nuţu, Nicuşor Rechiţeanu. Cum?! Să-l fi supărat pe "Împăratu' Marean" tocmai Cristinel Damian, omul care publică în ziarul la care lucrează, unde este... pupat non-stop "Don Lică", sancţiunile Comisiei de Disciplină înainte de a le publica pe site-ul "JAF"-ului?!
Nici un arbitru de perspectivă în această etapă din "Liga lu' Lică"!
M-a surprins faptul că în această etapă din "Liga lu' Lică" nu este delegat nici unul dintre arbitri de perspectivă. Oficiază doar Ovidiu Oprea, Doralin Bârziloiu, Marius Petre, Ionuţ Neagu, Laurenţiu Piciu, Mihai Amorăriţei şi Viorel Căunei. Media de vârstă cred că se apropie binişor de 40 de ani, doar Amorăriţei (27 ani) fiind sub 30 de ani.
În schimb, au apărut arbitri de prin alte părţi - Chioibaşu, care are marele avantaj de a fi consătean cu clanul "Don Lică", Despina şi, mai nou, Sebastian Păduraru.
Toate acestea demonstrează că de la reinstalarea sa, total abuzivă, "Împăratu' Marean" nu a făcut nimic pentru creşterea unor noi generaţii de tineri arbitri şi nu stă în această funcţie decât pentru a răspunde unor comenzi şi a îndeplini un rol meschin în... organigrama găştii lui "Don Lică".
Sigur, mai sunt multe alte considerente de făcut asupra delegărilor din această etapă, dar pentru moment mă opresc aici, dar voi continua la fiecare etapă să-mi spun părerea!

6 comentarii:

  1. Pai chiar dumneavoastră domnule neculai nu stiti ce a patit domnul arbitru de casa DAMIAN CRISTINEL?? A arbitrat la BRATASANCA numai stiu cu cine si....ce sa crezi??? A avut viata foarte grea..se aude ca si-a luat si ceva palme , pumni si nu numai.Acum este delegat la Margineni??? Cred ca a fluierat tare in BIRESICA ..

    RăspundețiȘtergere
  2. La cum a arbitrat .....vai de el .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna analiză d-le Alexandru. Dar ce să faci că nimeni nu comentează decât pe la colțuri. Observatorii și arbitrii comentează în spate, dar niciunul în față. Niște lași. Își merită soarta. Bravo găștii de la JAF, că își bat joc pe față de ei și își umplu buzunarele.

      Ștergere
  3. Care e treaba nu margineni și targsor? ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ilasi cand vine pe la judet are niste pretentii si conditii de parca se crede pe la Liga I.Cred ca el nu constientizeaza ca unele echipe joaca fotbalul doar de placere si nu sunt resurse pentru nasul lui.

    RăspundețiȘtergere