marți, 11 iulie 2017

CS Câmpina vrea în Liga A. Cine a decis şi pe banii cui?

CS Câmpina a avut un prim sezon foarte bun: a câştigat en-fanfare campionatul judeţean de juniori A şi a avut o comportare meritorie la turneul semifinal de la Săcele, acolo unde s-a clasat pe locul 3 (după FC Săcele şi Viitorul Ungheni), nu pe locul 2, aşa cum scrie Florin Frăţilă în publicaţia sa "Oglinda", într-un articol de astăzi care ridică foarte multe semne de întrebare - "Din sezonul viitor, CS Câmpina are toate şansele să joace în Liga A". Şi voi detalia.
Se pune căruţa înaintea cailor
Se tot discută despre posibilitatea ca CS Câmpina să fie înscrisă în Liga A, iar în articolul amintit se menţionează că s-a depus deja o solicitare scrisă în acest sens la AJF Prahova. Dacă ar fi acceptată o astfel de cerere, în afara faptului că, practic, s-ar încălca regulamentul, la fel cum s-a întâmplat în urmă cu un an cu Petrolul Ploieşti, ar fi nevoie de un buget ceva mai mare pentru echipa de fotbal CS Câmpina. Într-o declaraţie acordată propriului ziar (nu zâmbiţi, e posibil!), Florin Frăţilă susţine că
"În perioada imediat următoare vom trece şi prin filtrul comisiei de specialitate a Consiliului Local oportunitatea înscrierii echipei într-un campionat judeţean de seniori şi pentru o cât mai mare transparenţă vom invita Comitetul Director, forul conducător al CS Câmpina, să-şi susţină proiectul în Consiliul Local". Nu cumva o astfel de discuţie trebuia să aibă loc înainte de a se transmite solicitarea scrisă către AJF Prahova? Dacă în Consiliul Local se decide să nu se finanţeze un astfel de proiect, Câmpina având multe alte probleme?! Cine a hotărât să se depună solicitarea către AJF? Dacă răspunsul este "Comitetul Director", e doar o glumă bună... Pentru că nu Comitetul Director va aloca bani pentru bugetul echipei.
100 milioane lei vechi, preţul pentru un loc în Liga A
În finalul articolului amintit suntem anunţaţi că "sunt şanse destul de mari ca CSC să evolueze în Liga A Prahova, în urma retragerii unei echipe cu state vechi în acest eşalon judeţean". Din păcate, nu se spune lucrurilor pe nume până la capăt. Realitatea este că singura "portiţă" pentru accederea în Liga A a formaţiei CS Câmpina este retragerea unei alte echipe. Petrolul Băicoi este formaţia la care se face referire aluzivă în articolul amintit, dar nu se spune nimic - deşi Frăţilă ştie foarte bine acest lucru - că Daniel Spiridon a solicitat o sumă de 100 milioane lei vechi pentru a-şi retrage echipa din Liga A, lasând astfel calea liberă echipei câmpinene. Sigur, este vorba de bani pentru care CS Câmpina nu va primi nici factură, nici chitanţă! Să nu mai vorbim de "atenţiile" care trebuie date ca cererea să fie luată în seamă! Întrebarea este cine va da aceşti bani şi cine îşi va asuma riscul să semneze o "inginerie" pentru a se putea aloca o astfel de sumă pentru un astfel de scop!
UPDATE - Atât Daniel Spiridon, cât şi Adrian Stoican, preşedintele CS Câmpina, infirmă că ar fi vorba de vreo sumă de bani pentru cedarea locului echipei Petrolul Băicoi către CS Câmpina. "Mă consider câmpinean, o parte din mine este în Câmpina, iar pentru acest lucru şi pentru că actualul antrenor al formaţiei câmpinene, Roberto Opatchi, a jucat 8 ani pentru Petrolul Băicoi, am decis ca dacă noi nu putem să ne mai înscriem în Liga A, locul nostru să-l cedăm Câmpinei", a spus Spiridon.
Unde este a doua echipă, pe care Hagianu trebuie s-o dea către CS Câmpina pentru a juca gratuit pe terenul sintetic?
În acelaşi articol se face referire şi la continuarea proiectelor legate de fotbalul juvenil. Nici un cuvinţel despre cea de-a doua echipă pe care Hagianu trebuia s-o dea către CS Câmpina pentru a continua să joace gratuit şi în viitorul sezon pe terenul sintetic de la Căminul Petrol. Această echipă încă nu a sosit, deşi termenul contractual a expirat la finalul lunii mai. Iar Hagianu nici nu prea are de unde să dea acestă echipă. Mai mult ca sigur se va găsi o soluţie de către cel care "gândeşte" întreaga strategie din spatele sportului câmpinean, o strategie din care Hagianu să nu iasă în pierdere.
În loc de concluzie
Sunt deja cam prea multe semne de întrebare... Nimic nu este clar, totul este dubios... De ce este nevoie de saltul de a înscrie echipa în Liga A?! Dacă tot făcea o referire la Academia lui Hagi (îţi trebuie ceva "năzdrăvănie" să faci o asemenea comparaţie), poate trebuia procedat la fel şi CS Câmpina să ia lucrurile pas cu pas, urcând toate ierarhiile, fără salturi care nu îşi au locul. Concluzia întregii situaţii îi aparţine - paradoxal, poate - tot lui Frăţilă, care ne spune care ar fi ingredientele succesului: "Nu este imposibil dacă suntem serioşi, responsabili şi nu lăsăm politicul să se amestece în sport". Corect, dar el ar fi primul care ar trebui să plece, reprezentând politicul, fie că îi place, fie că nu!

8 comentarii:

  1. Bv Dl Sandu...asa da, chiar nu se poate...sa completez ceva....sunt contactati jucatori de la alte echipe, cu state vechi experienta.....etc....le sunt promise salarii bune sa joace pt CSC Campina...conditia....::: fiecare jucator sa isi infiinteze propiul PFA.....pffffff

    RăspundețiȘtergere
  2. În primul rand nu este posibil o cumparare de loc de la juniori la liga A si nici legal nu este posibil,dar la Tovarasul Fratila ,care este la comisia de sport si cultura nu are de unde sa stie ,el nu stie sa mearga pe strada si se ocupa de sportul Campinean ,Tovarase Fratila spuneai odata de altii ca nu cheltuiesc banii legal ,daca este asa cum spune Sandu o sa ajungi tu la mititica ,esti cel mai slab consilier care l a avut campina si culmea te mai si platim din banii nostri .
    Lasa l pe Robert sa si faca treaba ca îl încurci.( Mara)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In sfarsit are cineva curajul sa vb direct. Vb de neimplicarea politicului in sport in speta fotbal si D_lui este consilier. Si mai sunt multi ca el. Noi suntem de vina si trebuie sa recunoastem ca la vot nu ne intereseaza cine sunt pe liste si uite asa pe langa unii care au 65....ani...si voteaza in consiliu interesele si viitorul copiilor nostri...apare si unul care nu are legatura cu, cultura, sportul si....ca sa dau un exemplu nu stiu cata imagine a facut cu numirea lui Claudiu la juniori, pacat dar asta este adevarul, nu vreau sa vb mai mult, nu e corect pentru Claudiu

      Ștergere
  3. Nu imi vine sa.cred ce citesc! O opinie care nu m asteptam, felicitari! Vizavi de ce se intampla la acest club, sunt foarte multe de discutat. Dunt multe semne de intrebare. Cand pleci la un asemenea proiect trebuie sa ai o legatura cu cei care exista in acel moment, lucru sfidat de acesti oameni de fotbal. Opanski antrenor? O gluma! Folosirea lui Claudiu ca imagine., bine.gandit, dar ....o sa fie un esec, nu va salva nimic. Eu pot spune multe, lucruri de fotbal si strategii, daca doriti numele meu , o sa l dau dar in particular pt dvs. Sunt un om care mananc fotbal pe paine, stiu ca va fi un esec acest proiect, am si argumente. Nu imi dau numele pt ca va trebui sa dai prea multe.explicatii, pentru un lucru, ca.multe altele infectate de politic si intrrese. Felicitari inca odata, dar va rog sa acordati o mai mare atentie echipelor din zona, eu cred ca ar prinde f bine pt acest site. Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai grija cu "mâncatul" sa nu-ți fie rău 😂.

      Ștergere
  4. Fratila da interviu la propriul ziar. E mai penibil decat penibilul. Lasa-ne cu fotbalul tau...du-te si fa-ti meseria de ridicator de mana in sedinta si lasa-ne.
    P.S. Poate ne spui si noua care sunt alea calitati motrice.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt necesare cateva lamuriri: 1.Care comisie de specialitate a C.L.????!!!
    2.Dl.consilier FS vorbea la infiintarea CSC, pentru care a pus mult suflet, de un club pentru sport de masa ori pentru toti.Acum dupa nici un an o da pe performanta.Sa ne explice acest aspect.
    Apoi trebuie sa-i mai amintim ca dk. vrea sa fie corect, asa cum s-a laudat,cu banii contribuabililor trebuie sa sustinem performantele de top din toate sporturile, ori asa cum a zis -numai sportul pt toti. Dk doreste performanta in fotbal ii recomand sa preia echipa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand il aud pe Fratila cu acest nou proiect,parca-l aud pe Guran acum vreo 15-20 de ani.acelasi discurs,aceiasi oameni

    RăspundețiȘtergere