sâmbătă, 29 martie 2014

Delegări pe bandă rulantă pentru observatorii din gaşca lu' "Don Lică"

Mai mulţi oameni, fini şi buni cunoscători ai fotbalului judeţean, mi-au atras atenţia asupra sistemului de delegări clientelar care funcţionează - poate printre singurele lucruri care funcţionează - la competiţiile judeţene. Elementul de legătură între observatorii cu lipici la delegări - fac parte din gaşca lui "Don Lică".
Şi cum exemplele sunt cele mai reprezentative şi vorbesc de la sine despre fapte, iată exemplele doar din etapa în curs, de la finalul acestei săptămâni.
Înainte de aceste exemple, o explicaţie absolut necesară: este o regulă nescrisă, care funcţionează de ani buni, ca un observator care are delegare la nivel republican să nu mai fie delegat şi la meciurile din judeţ, tocmai pentru ca fiecare observator să aibă meci. Nici acest lucru de bun simţ nu mai este valabil în era "Don Lică". Şi iată exemplele promise:Decu Crângaşu (nu mai are nevoie de nici o explicaţie)
sâmbătă, 29 martie, ora 11.00, SC Bacău - Gloria Buzău, Liga a 2-a
duminică, 30 martie, ora 11.00, Oţelul Larissa - Şoimii Apostolache, Liga C Prahova
Iulian Ilaşi (fost apropiat din perioada Conpet, prieten cu "Don Lică")
vineri, 28 martie, ora 15.00, CSO Plopeni - FC Băneşti, "Liga lu' Lică"
sâmbătă, 29 martie, ora 10.00, Petrolul 95 Ploieşti - Progresul Bucov (probabil că de la acest meci a fost schimbat, deşi la momentul la care scriu aceste rânduri pe site-ul oficial cu delegări acesta apare)
sâmbătă, 29 martie, ora 15.00, Conpet Cireşu - CS Ştefăneşti, Liga a 3-a
Constantin Panait (tatăl lui Ciprian Panait, un apropiat al noului preşedinte FRF, Răzvan Burleanu; de când a ieşit acesta preşedinte, Panait sr are delegări tot mai bune la judeţ)
sâmbătă, 29 martie, ora 11.00, Caraimanul Buşteni - Petrolistul Boldeşti, "Liga lu' Lică"
Tudor Negoiţă (omul de casă al lui "Don Lică)
duminică, 30 martie, ora 11.00, AS Ploieşti - CS Blejoi, "Liga lu' Lică"
sâmbătă, 29 martie, ora 15.00, Gloria Plopu - Voinţa Vadu Părului, Liga B Prahova
Mihail Ionescu (un alt... exemplu de obedienţă)
sâmbătă, 29 martie, ora 15.00, Sporting Lieşti - Rapid Feteşti, Liga a 3-a
duminică, 30 martie, ora 11.00, CS Ceptura - AFC Brebu, "Liga lu' Lică"
duminică, 30 martie, ora 13.30, Viitorul Iordăcheanu - Olimpia Cireşanu, Liga C Prahova
În acelaşi timp, tot spre exemplu, Gheorghe Andrei, care a fost şi el delegat ca observator la un meci din Liga a 3-a, intră sub incidenţa regulii nescrise că a avut meci la un eşalon republican şi, probabil, din acest motiv nu a mai fost delegat şi la judeţ. De asemenea, sunt o mulţime de alţi observatori, foşti arbitri importanţi sau buni teoreticieni, care ar avea ce spune unor arbitri, pentru a-i ajuta să crească, în comparaţie cu alte nume fără nici o legătură cu fotbalul. Iar aici cel mai bun exemplu este Ştefan Ştefan, al cărui singur merit este că... e ginerele lu' nea Titi Negoiţă!

2 comentarii:

  1. ilasi a fost schimbat de la meciu de sambata dimineata ca nu avea timp sa ajunga la meciu de divi.c, altfel....
    stefan stefan, cand juca fotbal injura si batea arbitri si acu e observator

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca nici Cristi Nica responsabil zonal și Ionuț Borcan, responsabil județean ai CCA, pentru arbitrii nu sunt delegați ce mai putem spune despre incompetența celor de la AJF și CJA.Arbitrii pot învăța foarte multe de la Negoiță, Notaru, Achimescu, ginerele lui Negoiță și gașca lui don Lică, pe când Nica, Borcan, Andrei, etc. nu se pot ridica la nivelul de pregătire al găștii lui don Lică.

    RăspundețiȘtergere