duminică, 21 iunie 2015

Pe cine a observat "Împăratu' Marean" în acest an?

Vigilent, la meciuri...
Probabil că într-o lume ceva mai normală decât cea patronată de alde "Don Lică", un preşedinte al Comisiei Judeţene de Arbitri ar trebui - printre altele - să bată maidanele din campionatele sale judeţene pentru a încerca să descopere tinere talente în arbitraj. Ce credeţi, "Împăratu' Marean" face aşa ceva în Prahova? Poate că un răspuns din partea mea ar putea fi categorisit ca subiectiv, dar să vedem ce spune statistica şi am să vă las pe voi să trageţi concluziile.
"Liga lu' Lică", sezonul 2014-2015
Marian Deaconu a avut 22 de meciuri ca observator, care au fost arbitrate de:
Mădălin Marinescu - 4 meciuri
Sergiu Târşoreanu, Alex Vulpe, Viorel Căunei, Doralin Bârziloiu, Ionuţ Neagu - 2
Mihai Amorăriţei, Laurenţiu Piciu, Bobi Codreanu, Răzvan Ioana, Alexandru Despina, Andrei Moroiţă, Bogdan Zahiu, Robert Stanciu - 1
Deci, din 22 meciuri la 8 au fost delegaţi arbitri de perspectivă, iar la cele 8 meciuri au fost practic doar 3 arbitri. Adică, doar ceva mai mult de o treime din meciurile "Împăratului" s-au axat pe arbitrii de perspectivă.
Dar poate stau altfel lucrurile în eşaloanele inferioare... Nici pe departe.
În acest retur, Deaconu a fost observator la alte 19 jocuri: 5 în "Super...lică", 8 în Liga B, 2 în Liga 2 şi 4 în Cupa României. În aceste meciuri, Deaconu i-a observat pe:
Ionuţ Neagu, Mădălin Dicu, Constantin Pantilimonescu - 3 meciuri
Alin Gheorghe, Sergiu Târşoreanu, Alex Vulpe, Laurenţiu Piciu - 2
Mihai Amorăriţei , Ovidiu Oprea - 1.
Mi se pare incredibil! Care ar fi raţionamentul să te duci tu, ditamai "Împăratu'" la un meci din "Super...lică" sau din Liga B ca să-l vezi pe Neagu, Piciu sau Pantilimonescu?! Mai mult, au fost mai multe cazuri în care, atunci când nu a avut meci la "Liga lu' Lică", a primit "cuplaj" - un meci de "Super...lică" şi unul de Liga B, astfel încât per total, financiar, "Împăratu'" a ieşit chiar mai câştigat! Din păcate, părerea mea este că foamea după barem, după cei câte zeci de lei sau 100 la "Liga lu' Lică", sunt singurele motive pentru care merge "Împăratu'" la observări!!! Oare nu era mai firesc să-şi petreacă mai mult timp pe la ligile B şi C, dar la meciuri arbitrate de începători, astfel încât să-i poată depista pe cei talentaţi?! Că dacă-i observi mereu pe Neagu, Piciu şi Zahiu, cum să progreseze arbitrajul prahovean de care tu, ditamai "Împăratu'", răspunzi?!

3 comentarii: