miercuri, 19 octombrie 2016

Are nevoie Petrolul de "ajutoare" gen "Doralin"?!

Am evitat să scriu despre subiectul "Petrolul Ploieşti" în actuala ediţie a campionatului judeţean, Şi nici nu ştiu dacă o voi mai face vreodată în acest sezon. Sper să nu...
Totuşi, ce s-a întâmplat sâmbătă seara, chiar pe arena "Ilie Oană", cred că întrece orice limită a decenţei, a bunului simţ. A fost meciul Petrolul Ploieşti - CS Cornu, pe care ploieştenii au insistat să se joace pe "Ilie Oană" şi nu la Cornu, cum era programat, pentru a include partida în cuplajul care aniversa împlinirea a 50 de ani de la celebra victorie asupra formaţiei FC Liverpool. Las la o parte că actuala echipă ploieşteană este una înfiinţată doar în această vară, care nu are nici palmaresul, nici multe alte lucruri de tradiţia Petrolului care învingea Liverpool-ul. Ei bine, cuplajul a fost unul trist, iar sărbătoarea a fost stricată de cei care au vrut să câştige Petrolul cu orice preţ! Ce fair-play? Ce respect?
Ei bine, seara cu pricina a fost stricată de arbitrul Doralin Bârziloiu şi am convingerea că nu a acţionat de capul lui. Şi voi încerca să demonstrez.
Schimbarea arbitrului, un prim semn de întrebare şi o minciună!
Iniţial, a fost delegat la acest meci mai tânărul Mădălin Marinescu (foto dreapta). Acesta avea două meciuri în Bucureşti, în jurul prânzului, acesta fiind motivul pentru care a fost schimbat cu Doralin Bârziloiu (foto stânga).
Dar joi, atunci când se anunţă delegările în campionatul judeţean, delegarea lui Marinescu la cele două meciuri de juniori era deja pe site-ul Comisiei Centrale. Iar practică mă îndreptăţeşte să cred că arbitrul ştia de cele două meciuri cel puţin cu o zi înainte să apară ele, adică de miercuri. Aşa că este o minciună că Marinescu a  fost schimbat pentru cele două mecuri de juniori. În plus, unor oficiali ai formaţiei din Cornu li s-a spus că Marinescu are un arbitraj rigid şi să nu strice spectacolul sportiv! Halal motiv!

Delegarea observatorului, un mare semn de întrebare!
AJF-ul pare să-şi fi luat toate măsurile pentru meciul echipei lor favorite, Petrolul Ploieşti, cu CS Cornu, delegându-l ca observator pe George Negoiţescu, nimeni altul decât fostul patron al echipei Voinţa Gornet, cel care a devenit celebru pentru că şi-a donat baremul de observare de la meciul CS Blejoi - Petrolul Ploieşti, formaţiei din capitala judeţului! Cu toate semnele de întrebare ridicate atunci, tupeul nu are margini, iar Negoiţescu a fost delegat din nou la un meci al Petrolului! Şi-o fi donat din nou baremul?
Penalty de cascadorii râsului!
Cei care au fost la meci sunt unanim de acord că Doralin Bârziloiu nu a prins o zi prea bună. De fapt, i-a împins permanent de la spate pe ploieşteni şi ar fi trebuit trecut la prima de victorie, pentru că el este autorul primului gol al ploieştenilor, penalty-ul inventat de el fiind unul demn de cascadorii râsului! O ruşine, cum nici pe vremea celebrei "cooperative" sau a lui FC Olt ori Victoria nu întâlneai!
Fotografia este o captură de pe înregistrarea video a meciului, realizată de cei de la Sportonline PH, pe care o regăsiţi integral aici. Faza cu pricina e la 2.27.42.
Antrenorul cornenilor, Mihai Dinu, l-a ironizat pe Bârziloiu
Mai mulţi jucători ai formaţiei cornene au postat pe reţele de socializate tot felul de mesaje legate de maniera de arbitraj a lui Bârziloiu fiind folosite cuvinte de genul "japcă", "masacru" şi altele mult mai grele... Poate cel mai acid a fost antrenorul cornenilor, Mihai Dinu (foto), care a declarat pentru Fotbal prahovean: "Am fost să jucăm în oraşul lui Caragiale dar, din păcate, a fost trimis să împartă dreptatea Domnul Goe. Suporterul ploieştean este un fin cunoscător al fenomenului şi nu cred că îşi dorea să vadă circul creat de domnul Goe. Nu vreau să acopăr greşelile noastre individuale care au fost reale cadouri pentru adversari. Noi am plătit pentru greşelile noastre. El oare o să plătească?...Nu este prima data când Domnul Goe face greşeli pe care le pot numi intenţionate, nu doar la faza penalty- ului. Este o lipsă de respect faţă de munca noastră. Nu se gândeşte nimeni la treaba asta??? Vrem să progresăm cu toţii, jucători, antrenori,arbitrii...Dacă şi-a permis să arbitreze în asemenea hal în faţa a peste 5000 de oameni, vă rog să vă imaginaţi ce poate face la un meci cu 150 de spectatori. Nimeni nu trage vreun semnal de alarmă, pentru că e bine aşa".
În loc de concluzie
Sincer, este peste puterea mea de înţelegere de ce simt nevoia oameni precum Crângaşu şi Deaconu să cânte în strună unei anume formaţii, în cazul acesta Petrolul Ploieşti? Ce au de câştigat să fie atât de penibili?! Iar celor care mă vor înjura - la propriu sau la figurat - că m-am "luat" de echipa lor, Petrolul Ploieşti, îi întreb doar atât: are nevoie echipa lor de acest ajutor? Cine şi de ce face presiuni asupra AJF pentru asemenea favoruri? Sunt pe bani, pe alte avantaje sau doar din servilism politic?
Iar dac suporterii Petrolului, pentru ale căror spectacole am toată consideraţia, au ajuns să se bucure de un penalty dat de Bârziloiu, duă ce anii trecuţi înfruntau marile forţe ale fotbalului românesc, atunci înseamnă că sunt la fel de penibili ca cei care din exces de zel se grăbesc să dea totul pentru echipa care trebuie să câştige competiţia!

51 de comentarii:

  1. Perfect adevarat...petrolul o rusine de echipa,demisia Cringasu si toti sclavii de la ajf!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  2. In loc de comantariu: Lica,lica,lica lasa-ne,lasa-ne.Esti cancerul fotbalului prahovean si tu si toti lingaii care te-au votat pentru o friptura si un vin trimis de la băietii dinspre est.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Din comentariile le un trivialism abject ale unor, probabil, ultrasi, inteleg ca da, Petrolul are nevoie de ajutorul unora ca Doralin! Am vazut multe reactii si pe facebook, care, din pacate, duc la aceeasi concluzie! Ceea ce este si mai trist, ca si oficiali ai Petrolului au un punct de vedere asemenator cu al ultrasilor, chiar daca ceva mai nuantat si mai elegent, dar mi se pare la fel de grav! Asta este, asta este fotbalul pe care il meritam, iar celelalte echipe din Liga A nu au decats a taca si sa inghita, pentru cas... asta au ales!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  7. astia de la petrolul care sunt tari in gura, au habar ca echipele nou-infiintate nu au ce cauta in liga a?

    RăspundețiȘtergere
  8. Probabil ai văzut alt meci,daca ai ajuns să faci Suporterii Petrolului penibili ești departe de fenomen fără discutie!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai cuminte suporter golan al echipei lui Lică ca oricum va desființați.

      Ștergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  10. Petrolul esti o mizerie ai stricat campionatul...

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am votat cu D.l Cringasu dar a fost ptr ultima data Ori nu ma mai prezint la alegeri ori aleg cu cineva gen D.l Nica Din respect ptr fotbalul Prahovean atit presedintele actual cit si pensionarii din birourile AJF trb sa.si duca mandatu la bun sfirsit dupa care sa renunte singuri

    RăspundețiȘtergere
  13. Din lipsa de arbitrii consider ca arbitrii gen Piciu.Doralin.Neagu.Marcel si altii .trecuti de prima tinerete sa fie delegati la maxim nivelul superligii si sa lase loc mai tinerilor colegi ai lor deoarece acestia nu urmaresc decit interesul personal (un mic si o bere )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pe urma tipati ca va fura copii! Din pacate pentru ei nu ar fi furaciune ci nestiinta si neputinta, iar atunci ati vrea sa va arbitreze unul care "experienta" chiar fara sa ii dati un mic si o bere!
      Titel

      Ștergere
    2. Te ai băgat k musca n lapte....te iei d arbitrii si nu i cunosti....unii au fost cei mai buni pe un anumit domeniu ,k domnul Marcel....din tara.....si u spui k se vand pe un mic si o bere....sa ti fie rusine,anonimul din 20 oct 18 27

      Ștergere
    3. Te ai băgat k musca n lapte....te iei d arbitrii si nu i cunosti....unii au fost cei mai buni pe un anumit domeniu ,k domnul Marcel....din tara.....si u spui k se vand pe un mic si o bere....sa ti fie rusine,anonimul din 20 oct 18 27

      Ștergere
    4. Te ai băgat k musca n lapte....te iei d arbitrii si nu i cunosti....unii au fost cei mai buni pe un anumit domeniu ,k domnul Marcel....din tara.....si u spui k se vand pe un mic si o bere....sa ti fie rusine,anonimul din 20 oct 18 27

      Ștergere
  14. "Obiectivule" cum ramane cu cartonasul rosu pe care trebuia sa il primeasca inca din prima repriza, capitanul celor de la Cornu ???
    Pai analizeaza tot ceea ce s-a intamplat pe tot parcursul meciului, nu doar ceea ce iti convine tie, iar daca nu ai unde sa te informezi iti trimit eu linkul unde poti vedea inca odata meciul !!!

    RăspundețiȘtergere
  15. "Obiectivule" cum ramane cu cartonasul rosu pe care trebuia sa il primeasca inca din prima repriza, capitanul celor de la Cornu ???
    Pai analizeaza tot ceea ce s-a intamplat pe tot parcursul meciului, nu doar ceea ce iti convine tie, iar daca nu ai unde sa te informezi iti trimit eu linkul unde poti vedea inca odata meciul !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prietene...baiatul ala a jucat pe unde te duceai tu sa te uiti la meciuri...si nici asa nu ai ajuns pe unde a jucat el. Voi ati aruncat cu paine in Irimescu care are 180 de meciuri in divizia a pentru petrolul. Cand arunci cu paine intr.un om care are atatea meciuri pentru petrolul e ca si cum te.ai scuipa singur. Va meritati soarta

      Ștergere
  16. În loc sa ne facă placere ca jucam pe un stadion ca Ilie Oana am ajuns sa ne fie scârbă ca avem meci cu petrolul lui Lică, asta e clar e fanul nr 1 al lor. Hai sa jucam 7 meciuri pe etapa și al optulea meci sa fie omologat din start 3-0 pt mizeria asta de echipa a lui Lică care de abia aștept sa promoveze sa scăpam de ei dar să-i vedem de la liga a 3 a încolo ca-i prevăd desființarea. UN OFICIAL AL UNEI ECHIPE DE LIGA A ph.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  17. Cringasu a ajuns sa intre la vestiare peste jucătorii oaspeti pe ilie oana si sa-i ameninte cu 5etape suspendare pt ca au îndrăznit să dea gol mizeriei de echipa al carei lingau este..sunteti penibili,mi-e scârba de voi!!!!demisia!!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Petrolul este echipa judetului.Nu are nevoie nici de ajutorul arbitrilor si nici de comentariile unor frustrati.Cornu a fost cea mai buna echipa intalnita dar victoria a fost meritata.Restul sunt rautati si frustrari.

    RăspundețiȘtergere
  19. Echipa județului e Petrolistul Boldesti. Voi sunteți niște rable mai gazarule care ești

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Petrolistul Boldesti???Ha,ha...Cate campionate au luat astia bai "anonimule"?? Cred ca razi si tu cand citesti ce scrii pe aici...Nu te mai obosi sa raspunzi ca m-am lamurit cam ce IQ ai.

      Ștergere
  20. Da, arbitrul a greșit, atât poate sau așa a vrut sau așa i s-a impus. Insa nu înțeleg de ce atâta ură.
    Ce legătură are faptul că merita roșu cu cariera lui de până acum?
    Nu îți convin multe dar te prezinți "anonim"!!!
    Neculai, prahovean?, campinean? Ai dreptul să ții cu cine vrei, dar de ce atâta ură pentru PETROLUL?
    Cea mai mare rușine să scrie Prahova în buletin si sa tii cu ... altele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu te cunosc, dar inainte sa ma acuzi pe mine de orice poti sa imi spui de ce esti tu un asa brav prahovean? Ce ai facut tu pentru acest judet? Si apoi iti pot spune si eu! Cat despre echipele cu care tin sau macar sa le simpatizez, esti intr-o mare eroare: spre marele meu avantaj, nu tin cu nici o echipa!

      Ștergere
  21. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  22. Niste frustrati, in retur sa va tineti bine, ca venim peste voi!

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu trebuie sa ma cunoști. Îți poti da seama din comentariu ce fel de om sunt. Sunt suporter petrolist, m-au deranjat atât articolul in sine, cat si comentariile acelui/acelor "anonim", insa am comentat decent.
    Repet, sa fi prahovean, sa ai o echipă in județ, cu un palmares in primele 5 din tara (dintre cele care " mai trăiesc") și totuși să ai altă favorita, ba chiar sa urasti echipa judetului tau, este o rușine. Din punctul meu de vedere.
    In ceea ce privește faptele pe care le-ai făcut pentru județ, daca au fost bune, sa fi mândru de ele, insa articolul acesta nu te onorează. As spune, aflând ca nu ai nicio echipa favorita, ca poate fi un articol "comandat" sau o încercare de a face cat mai multe vizualizari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau pentru tine, dar probabil faptul ca esti suporter al unei echipe, te face mai subiectiv decat e cazul. Cat priveste palmaresul acestei echipe, cred ca nu ai dreptate! Palmaresul Petrolului cu titlurile de campioana si de castigatoare a cupei, nu sunt la aceasta echipa de astazi; cred ca sunt in alta parte! Intreaba-l pe Vivi Rachita! sau poate nici Vivi nu e petrolist!

      Ștergere
    2. Legitimitatea unei echipe e data in primul rand de sustinerea publicului.Echipa asta are medie de 5000 de spectatori in liga 4 si a avut 3000 de oameni la primul antrenament.Optiunea publicului este clara.Marcile vor veni.Urat articol ati scris, se vede usor patima si rautatea.Totul este partinitor, inclusiv stergerea comentariilor pro Petrolul si acceptarea celor impotriva chiar daca sunt grosolane.Daca nu puteti sa ne dati simpatia la care speram din partea unui "conjudetean", macar pastrati decenta si echilibrul comentariilor.

      Ștergere
    3. Nu au fost eliminate decat comentariile care contineau injurii!

      Ștergere
  24. Rusine anonimului din 20 oct 18 27.....te ai gasit sa te iei d unii arbitrii care au scris istorie....vezi k domnul Marcel pe un anumit domeniu a fost cel mai bun din tara....si u zici k se vand pe un mic si o bere....sa ti fie rusine....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In ce domeniu a fost dl. Marcel cel mai bun din tara? Eu urmaresc fotbalul de vreo 40 de ani, dar nu am auzit de asa ceva.

      Ștergere
  25. Rusine anonimului din 20 oct 18 27.....te ai gasit sa te iei d unii arbitrii care au scris istorie....vezi k domnul Marcel pe un anumit domeniu a fost cel mai bun din tara....si u zici k se vand pe un mic si o bere....sa ti fie rusine....

    RăspundețiȘtergere
  26. Rusine anonimului din 20 oct 18 27.....te ai gasit sa te iei d unii arbitrii care au scris istorie....vezi k domnul Marcel pe un anumit domeniu a fost cel mai bun din tara....si u zici k se vand pe un mic si o bere....sa ti fie rusine....

    RăspundețiȘtergere
  27. Marcel se vindea si pe 50 de lei...Terminativa cu circul asta de arbitru.

    RăspundețiȘtergere
  28. Analfabetule anonim ,invata sa scrii si pe urma sa vorbesti.De unde stii tu ca se vindea pe 50 lei,Ai dovezi?vezi că e un arbitru care isi vede de treabă.Circ esti tu,gunoiule!!!

    RăspundețiȘtergere
  29. A, ma scuzi, semidoctule! Ai dreptate, 50 de lei e mult, se vindea si pe 10 lei sau o bere!

    RăspundețiȘtergere
  30. Nu mai vorbi tu de persoane pe care nu le cunosti.i ai dat tu cv si a acceptat? E la fel ca dragos Pantilie,respectat pe unde arbitreaza.ce va place sa vorbiti aiurea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aaa, ai gasit alt corect! Un combinagiu! De scarba lui s a lasat un mare arbitru - Nae Iosif!!!

      Ștergere
    2. Toata lumea stie de Pantelica se sufla e si ca singurul lui prietenar e buzunarul lui

      Ștergere
  31. Vezi ca pantilie e regele amicalelor pe zona campina si e solicitat ca are VALOARE!!!!Iar Nae Iosif din cauza unor probleme medicale si a afacerilor multiple din germania nu mai arbitreaza momentan

    RăspundețiȘtergere
  32. Vezi ca pantilie e regele amicalelor pe zona campina si e solicitat ca are VALOARE!!!!Iar Nae Iosif din cauza unor probleme medicale si a afacerilor multiple din germania nu mai arbitreaza momentan

    RăspundețiȘtergere