marți, 22 noiembrie 2016

Câmpina are din nou un campion naţional la motocros

În week-endul care a trecut, la Zărneşti au avut loc mai multe întâlniri ale conducerii Federaţiei Române de Motociclism, inclusiv Biroul Federal, în cadrul căruia au fost omologate clasamentele finale pentru fiecare categorie în parte pentru anul competiţional 2016. La întâlnirile conducerii FRM a participat şi câmpineanul Cătălin Duţă, fostul multiplu campion fiind în prezent prim-vicepreşedinte al Federaţiei, dar şi preşedinte al Clubului Sportiv Lido Câmpina.
Bogdan Diaconu
La finalul acestui sezon, Câmpina se poate lăuda cu un nou campion naţional, la clasa amatori MX1, unde primele două locuri ale clasamentului sunt ocupate de câmpineni, ambii legitimaţi la Lido, astfel:
1. Bogdan Diaconu - 120 puncte
2. Marcel Vişoiu - 97 puncte
Campionatul Naţional de Motocros clasa amatori MX1 a avut în anul 2016 numai 4 etape.
Marcel Vişoiu
Alte două clasări pe locuri fruntaşe s-au înregistrat la categoria Endurocros, tot ale unor sportivi legitimaţi la Lido Câmpina:
locul 6 - Iurie Cojohar - 62 puncte
locul 7 - Alexei Cojohar - 57 puncte.
La categoria Endurocros, de-a lungul anului 2016 au avut loc 7 etape care au contat în clasamentul final naţional.
De asemenea, la Zărneşti s-au creionat şi reperele sezonului viitor, al cărui calendar va fi definitivat în cursul lunii martie. Astfel, pentru sezonul viitor de motocros, vor fi etape la Lugoj, Zărneşti, Valea lui Mihai (Bihor), Lăzarea (Harghita), Odorheiu Secuiesc şi Moreni, dar Cătălin Duţă ne-a declarat că este posibil să mai apară şi alte localităţi pe harta viitoarei ediţii a campionatului naţional de motocros.
Cătălin Duţă
"Avem deja mai multe solicitări, este posibil să fie 6 etape, dar putem decide în martie să fie 8 etape, în funcţie de solicitările ferme care vor exista şi de condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească fiecare traseu şi fiecare club organizator în parte. Nu este uşor să organizezi o etapă a Campionatului Naţional de Motocros, iar cei care au deja ştate vechi în acest domeniu ştiu exact cum stau lucrurile. Oricum, şi motocrosul se confruntă cu problemele generale cu care se confruntă întreg sportul românesc", a mai adăugat Cătălin Duţă.
Fraţii Iurie şi Alexei Cojohar

Un comentariu: