duminică, 18 noiembrie 2018

Nicolae Nuță, un fost jucător cu prezențe în cupele europene, pregătește acum copiii de la CS Câmpina

La secția de fotbal a CS Câmpina sunt trei antrenori care se ocupă de pregătirea celor patru grupe de copii și juniori  Robert Opatchi, Claudiu Dumirescu și Nicolae Nuță (foto). Poate mai puțină lume știe dar Nicolae Nuță a fost un jucător foarte valoros, cu multe prezențe pe prima scenă a fotbalului românesc inclusiv în cupele europene, dar și în naționalele de juniori, tineret și olimpică.
Nicolae Nuță s-a născut pe 3 septembrie 1967 și a debutat în primul eșalon la Petrolul Ploiești, pe 17 decembrie 1983. A jucat la Petrolul Ploiești (1983-1987, Divizia A), Victoria București (1987-1989, Divizia A), Corvinul Hunedoara (1989-1990, Divizia A), Petrolul Ploiești (1990 Divizia A), FC Brașov (1990-1993, 1994-1995 Divizia A), după care a jucat în ligile a doua și a treia la Flacăra Moreni, Steaua Mizil, Metalul Plopeni și Metalul Filipești. În sezonul 1993-1994 a jucat la Sagesse Beirut, în Liban. În perioada junioratului, la echipa națională, era considerat cel mai bun jucător, alături de Gică Popescu. Cu Victoria București are și două partide în cupele europene, în sezonul 1987-1988, în dubla cu EPA Larnaca, în care a marcat și două goluri.
După retragerea din activitate a devenit antrenor, cea mai bună performanță a sa fiind itlul naional la uniori D cu Petrolul Ploiești, într-o finală cu LPS Pitești. Acum, Nicolae Nuță s-a alăturat colectivului tehnic al secției de fotbal de la CS Câmpina și își dorește foarte mult să facă performanță cu copiii de aici. "Este o mare diferență față de Petrolul, pentru că la Câmpina nu există încă, din păcate, un brand, și încă mai sunt părinți pe care nu-i înțeleg de ce preferă să-și dea copiii la fotbal la un club unde trebuie să plătească.  În momentul de față, copiii de la CS Câmpina suferă că nu au o competiție, chiar dacă cel puțin la grupa mea au disputat în această toamnă 14 meciuri amicale, încercând să suplinim acest impediment. Treptat cu muncă, cu seriozitate, am convingerea că vom putea face performanță la CS Câmpina, pentru că eu nu am păcălit niciodată fotbalul și peste tot pe unde am fost mi-a plăcut să fac performanță. Din păcate, astăzi, copiii nu mai sunt dispuși să sacrifice totul pentru fotbal, dar cred că până la urmă vom reuși să facem aici performanță", ne-a declarat Nicolae Nuță.

11 comentarii:

  1. Foarte frumoasa promovarea secției de fotbal a CS Câmpina, domnule Neculai! Cei trei antrenori ai celor patru grupe de copii au performante deosebite ca tehnicieni. Chiar așa, cine are două grupe dintre cei trei? Nu vrea nimeni să spună cum au fost angajați Nuta și Dumitrescu. Cât este bugetul acestei secții cu performante deosebite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai baut apa dupa Visan?

      Ștergere
    2. Opatchi a promovat CSM Campina si Cornu in Liga A si a câștigat doua campionate la juniori iar Nuta a câștigat singurul titlu național la juniori.

      Ștergere
    3. Dar Vișan isi da numele, nu e anonim ca și tine. Invidia va omoară! Silviu, Campina

      Ștergere
    4. Mare performanta sa promovezi de la liga a 5 la a 4. Mergi la un antrenament sa vezi ce scoate din gura și ce educație oferă și îți vei da seama ce valoare are. Asta ca un fost părinte care a avut copilul acolo, toți vor doar rezultate, striga precum crizatii, excepție Dumitrescu, care și fără concurs, e singurul care merita sa fie acolo . Iar referitor la campionate de juniori spune numele unui jucător, minim la LG 3 , produs al dl Opanschi. Același, Silviu.

      Ștergere
    5. Si Visan unde a promovat? Ce mari scule de fotbalisti a scos? Pe deasupra se plateste si taxa. De ce nu s-a dus el sa-si depuna dosarul la Cs? Pe margine toti isi dau cu parerea.

      Ștergere
    6. Ma tu esti ... replica lui celentano ?

      Ștergere
    7. Eu nu am spus ca este Vișan mare antrenor. Dar sincer, de doi ani, în Câmpina, a fost unul din cei care au avut rezultate, deși nu este campinean. Eu nu am treaba cu Vișan. Am scos în evidenta, ca el a dat un comentariu pe fbk, la același articol fără sa se ferească, sa fie anonim și cred ca și tu ești de acord ca asta spune multe despre el. Corect? Silviu

      Ștergere
    8. Unde a "comentat" Visan ca eu vad comentariul făcut de el.

      Ștergere
  2. Nicolae Nuta a fost angajat pe valoarea lui de antrenor și fost fotbalist! ... și apropo, din câte știu eu, Dl Nuta este singurul antrenor din Prahova care a câștigat Campionatul Național la Juniori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este vorba de valoare lui Nicolae Nuta. Problema este că se încalcă legea la CS Câmpina .Ți se pare normal?

      Ștergere