luni, 21 octombrie 2013

Alexandru Tudor arbitrează la Odessa, în Europa League

Şi în această etapă din grupele Europa League, România este reprezentată şi la nivelul arbitrilor, o brigadă condusă de Alexandru Tudor (foto) fiind delegată la meciul Cernomoreţ Odessa - Ludogorets Razgrad, care va avea loc la Odessa, pe stadionul "Cernomoreţ". Detalii despre stadion şi oraş, aici.
Alexandru Tudor va fi ajutat de asistenţii Aurel Oniţă, Mikloş Nagy, adiţionalii Marius Avram Robert Dumitru şi rezerva Ovidiu Artene. Tudor nu a mai condus nici un meci al vreuneia dintre cele două echipe, dar a mai arbitrat în Ucraina: Tavria Simferopol - Bazer Leverkusen 1-3, pe 26 august 2010, în play-off-ul Europa League; Dinamo Kiev - Bordeaux 1-1, pe 14 februarie anul acesta, în 16-imile Europa League. Au mai fost brigăzi româneşti care au arbitrat la Odessa, pe 14 septembrie 2006, Cernomoreţ Odessa - Hapoel Tel Aviv 0-1, în primul tur al Cupei UEFA, joc arbitrat de Sorin Corpodean - Nicolae Marodin, Mikloş Nagy. Precedentul meci internaţional condus de Tudor a fost
pe 3 octombrie, în grupele Europa League, APOEL Nicosia - Eintracht Frankfurt 0-3.
Observatorul pentru arbitri al jocului a fost desemnat grecul Georgios Bikas (foto dreapta). A fost arbitru FIFA, unul dintre reprele carierei sale fiind prezenţa la Campionatul European Juniori sub 18 ani din Franţa 1996, unde a arbitrat inclusiv alături de asistentul român Daniel Munteanu. A arbitrat şi meciuri în care au fost implicate echipe româneşti: Sliema Wanderers - Victooria Bucureşti 0-2, pe 4 septembrie 1988, în primul tur al Cupei UEFA; Steaua - Widzew Lodz 1-0, pe 16 octombrie 1996, în grupele Champions League; Slavia Praga - Steaua 4-1, pe 25 noiembrie 1999, în turul al III-lea al Cupei UEFA. A mai observat brigăzi româneşti, chiar una condusă de Tudor, pe 28 iulie 2010, BATE Borisov - FC Copenhaga 0-0, în turul al III-lea preliminar al Champions League. De asemenea, a fost observator şi la meciurile unui turneu de calificare pentru CE juniori sub 17 ani din Irlanda de Nord, din martie 2010, la care au arbitrat şi Marius Avram şi Mircea Orbuleţ.
Observatorul de joc al partidei de la Odessa va fi polonezul Miroslaw Ryszka.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu