marți, 22 octombrie 2013

Arbitrii din Constanţa sunt în grevă! De ce nu se poate aşa ceva şi în Prahova?

Site-ul digisport.ro anunţă că majoritatea arbitrilor din judeţul Constanţa a decis să nu se mai prezinte la următoare două etape ale competiţiilor judeţene, în semn de protest faţă de felul în care AJF-ul organizează aceste partide.
“Fluierașii“ susțin că au ajuns la capătul puterilor și au oferit și explicații în acest sens. Ei se plâng de bareme foarte mici, care în plus nici nu sunt plătite, dar și de condiții anormale și neregulamentare în care sunt organizate meciurile.
În plus, arbitrii susțin că există și o presiune constantă din partea Asociației Județene de Fotbal. Mai exact, mai mulţi arbitri au declarat că primesc regulat telefoane de la vicepreşedintele AJF Constanţa, Stere Guteanu, pentru a da drumul la meciuri, în ciuda faptului că nu se îndeplinesc toate condiţiile regulamentare.
Însă, cea mai acută problemă este cea a siguranţei arbitrilor la meciurile de fotbal organizate de AJF. Cavalerii fluierului susţin că sunt agresaţi constant, iar cei care îi agresează nu păţesc nimic. Ultimul incident s-a întâmplat în Liga a 4-a, seria Est, la meciul CS Agigea - Vulturii Cazino Constanţa, care a fost înterrupt în minutul 53 de către centralul Cristian Lepădatu, după ce a fost lovit de antrenorul oaspeților, Vasile Dumitru.
Arbitrii ameninţă că dacă problemele lor nu vor fi luate în seamă se vor da indisponibili pentru o lună întreagă.
Sunt cam aceleaşi probleme cu care se confruntă şi arbitrii din Prahova! Ba chiar la la noi situaţia este mult mai gravă, pentru că la Constanţa, preşedintele AJF-ului, spre exemplu, nu a înjurat public nici un arbitru, aşa cum la Prahova s-a întâmplat! La Prahova, însă, nu va fi posibilă o acţiune similară, cel puţin condiţiile actuale, şi aceasta doar dintr-un motiv extrem de simplu. Actualul preşedinte al CJA, "Împăratu' Deaconu" a avut grijă să semene suficientă dezbinare, astfel încât arbitrii prahoveni nu vor fi uniţi în cazul unei asemenea "greve". Iar fără unitate, o astfel de acţiune este sortită eşecului! Aşa că, arbitrii prahoveni vor continua să fie bătuţi şi agresaţi în fiecare etapă, fără a se lua măsuri drastice de comisiile lui "Don Lică", şi vor continua să fie folosiţi ca instrumente de represiune împotriva unor echipe. E drept, numai unii, cei care în cazul unei eventuale acţiuni de protest vor fi "spărgătorii de grevă"!

5 comentarii:

  1. Ce sa facă Marian Deaconu, care după ce s-a înjurat și era la un pas de bătaie cu Crângașu, după un meci al arbitrilor la Brașov, nu mai comentează și nu mai are nici o reacție la adresa AJF. Asta demonstrează personalitate. El în loc să apere arbitrii atunci când sunt bătuți și huliți el îi ceartă. Nu contest că și arbitrii greșesc și trebuies criticați, dar trebuie să fie și apărați. Trăiască delegările la județ și la FRF, că arbitrii sunt mai puțin importanți.

    RăspundețiȘtergere
  2. titi negoita legitimari oricand22 octombrie 2013 la 19:57

    Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. d-le sandu in general sunt de acord cu subiectele expuse de dv,dar in acest caz nu cred ca dreptul sa va implicati.un ziarist ca dv trebuie sa fie echidistant,sa scoata la lumina abuzurile dar atat.prin felul cum puneti problema incitati si nu va sta in caracter.concret,daca arbitrii au ceva de obiectat ar trebui sa fie primi care ar obiecta.daca nu inseamna ca se complac in aceasta situatie.imi cer scuze daca parerea mea nu e pe aceeasi lungime de unda pe acest subiect.multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere