joi, 28 august 2014

Hacic Garabet (Fortuna): "Suntem pregătiţi din toate punctele de vedere pentru începerea campionatului!"

Mai sunt două zile până la începerea unei noi ediţii a ligii secunde, acolo unde se afla în premieră şi formaţia Fortuna Poiana Câmpina. Despre acest nou început, Hacic Garabet (foto), om cu mare experienţă în fotbal, oficial al clubului Fortuna Poiana Câmpina, a acceptat să răspundă câtorva întrebări.
Domnule Garabet, Fortuna este pregătită pentru debutul în Liga a 2-a?
Eu spun că da. În ceea ce priveşte toate detaliile organizatorice, tot ce ţine de partea administrativă, eu spun că suntem pregătiţi. Din punct de vedere al lotului şi al pregătirii echipei, antrenorii sunt cei responsabili, dar am văzut o atentă preocupare a lor, o bună coeziune în rândul jucătorilor, toate acestea făcându-mă să afirm că suntem pregătiţi din toate punctele de vedere pentru începerea campionatului! Este adevărat că exigenţele sunt mai mari, este adevărat că Liga a 2-a înseamnă mult mai mult decât Liga a 3-a, dar eu spun că Fortuna poate fi una dintre echipele cele mai importante şi cele mai respectate ale acestui campionat.
A existat un comentariu pe acest blog, unde cineva întreba dacă Fortuna este echipa Câmpina sau a comunei Poiana Câmpina. Ce îi răspundeţi?
Strict birocratic, din punct de vedere administrativ, Fortuna are sediul aici la stadionul "Fortuna" din Poiana Câmpina. Cu toate acestea, grupul de investitori care finanţează acest club îşi doresc ca Fortuna să fie echipa întregii comunităţi din jurul municipiului Câmpina. Dacă vreţi, într-un sens mai larg, Fortuna este echipa unei zone de la Comarnic la Băicoi, de la Filipeşti la Valea Doftanei. De altfel, cam acesta este şi bazinul din care se face selecţia pentru echipele de juniori. Clubul Fortuna îşi doreşte să aibă o relaţie foarte bună cu întreaga comunitate a acestei zone, cu o serie de cluburi axate pe juniori care îşi desfăşoară activitatea aici, socotind că această echipă de fotbal are potenţial să devină un adevărat simbol al zonei şi peste tot în ţară să se vorbească, numai în termeni pozitivi, de echipa noastre şi, implicit, de zona pe care o reprezentăm.
"Preţuri mai mici la bilete ar însemna o desconsiderare a jucătorilor şi a spectacolui sportiv"
În privinţa preţurilor biletelor şi abonamentelor, există persoane care susţin că preţurile sunt destul de mari. Dumneavoastră cum vi se par aceste preţuri?
Eu spun că preţurile nu sunt mari... Şi mai spun ceva: un preţ mai mic al biletelor sau chiar accesul gratuit din punctul meu de vedere ar însemna o desconsiderare a jucătorilor din teren, a muncii oamenilor din acest club, a spectacolului sportiv în sine. În privinţa abonamentelor, noi am gândit aceste abonamente nu ca o sumă a biletelor de la fiecare etapă în parte ci ca o formulă de ajutorare a clubului, o formulă de respect, un semn de apreciere a performanţelor sportive. Cred că ar trebui să subliniem un lucru: clubul Fortuna nu a primit niciodată nici un leu de la nici o administraţie locală, aşa cum se întâmplă cu alte echipe, chiar şi la nivelul ligii secunde. În schimb, plătim impozite şi nu sunt deloc mici aceste sume...
Ce aşteptaţi de la meciul de sâmbătă?
Fortuna va aborda toate meciurile, indiferent de numele adversarului, la victorie. Sigur, ne-ar bucura un joc spectaculos, cu multe goluri, o victorie foarte importantă pentru un debut cu dreptul în eşalonul secund. Şi ar mai fi un lucru... Există nişte oameni care susţin că vorbesc în numele suporterilor clubului nostru. Ei trebuie să înţeleagă că este necesar să facă nişte paşi: trebuie să se constituie într-o asociaţie, în conformitate cu prevederile legale, să se înregistreze la Tribunal şi abia apoi, în aceste condiţii, ar putea încheia un parteneriat cu noi. Oamenii respectivi s-au arătat supăraţi de o asemenea variantă, deşi aceasta este singura cale legală şi normală. Trebuie să existe o asociere şi un contract între noi, pentru că ei ar urma să folosească simbolurile clubului şi tebuie să existe drepturi şi obligaţii din partea ambelor părţi. În schimb, ne-a ajuns la urechi pe diverse căi că intenţionează să ne creeze probleme la primul meci pe teren propriu, astfel încât să se ajungă în situaţia de a fi amendaţi, sancţionaţi, cu toate consecinţele care decurg de aici. Eu fac un apel către toţi oamenii care vor veni sâmbătă la meci să se comporte civilizat, aşa cum ne-au demonstrat până acum şi eu sunt convins că oamenii din Câmpina, din Poiana Câmpina şi din celelalte localităţi nu se vor deda la nici o acţiune care să aducă prejudicii nu numai clubului nostru, ci şi fotbalului în general şi chiar celorlalţi spectatori.

7 comentarii:

  1. Asta ar fi culmea ca dupa ce vine cineva si face o echipa de Divizia B la Campina sa vina niste tampiti sa produca suspendari sau amenzi. Politie multa si afara din stadiona cu ei. e simplu

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunteti culmea.
    Nu cred ca o sa fie mai mult de 200 de persoane la meci.
    Vreti stadion plin? Hmm...ieftiniti biletele...totusi sa treci de la gratuit la 10 lei e diferenta.
    Pe Ilie Oana se gasesc bilete de la 10 lei si acolo chiar se merita.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari domnule presedinte vreau sa va intreb de unde putem achizitiona bilete sau abonamente si un sfat daca se poate infintarea unui spatiu pt a comercializa bauturi racoritoare in pauza meciului

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cate bilete ati vandut pt acest meci este cam mare palaria de a vinde bilete prin reteaua magazinelor Vodafon si Domo.Dupa pauza se poate intra fara billet?

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dupa cum a inceput Fortuna sigur se v-a juca cu stadionul gol. Daca nici la debut si cu cei de la Damila Maciuca (actualmente Metalul Resita) nu ati reusit sa castigati e greu mai departe.Sa nu dea Dumnezeu sa faceti cu Fortuna cum ati facut cu celelalte echipe din Campina,ca aveti experenta.

    RăspundețiȘtergere