sâmbătă, 30 august 2014

Liga a 2-a. Fortuna Poiana Câmpina - Metalul Reşiţa 1-2

Marcatori: Honciu 12 - Cl. Ionescu 83, O. Vasile 89.
Fortuna Poiana Câmpina: Iustin Popescu - Dobrosavlevici, M. Marin (cpt), B. Şandru, Damian - Cioinac, Minciună - Honciu (71 Antohi), V. Munteanu, Velici (46 Zsiga) - Chipirliu (79 Buhuşi). Rezerve neutilizate: Gârlea - Birău, Stancu, Năstase. Antrenor principal: Florin Stăncioiu.
Metalul Reşiţa: Zimmerman (cpt) - Creţu, Tătaru, Ionuţ Popescu, Aniţoiu - O. Vasile, Feher (83 Enescu), Neagoe, L. Manole (64 A. Roman) - Cl. Ionescu, Voinea (54 Buhăescu). Rezerve neutilizate: Pascal - R. Cristian, Ciobanu, Vaştag. Antrenor principal: Daniel Opriţa.
Cartonaşe galbene: Dobrosavlevici 42 - Ionuţ Popescu 37, Neagoe 54, O. Vasile 89, Zimmerman 90+1, Creţu 90+3.
Arbitri: Omar Dumitrică (Craiova) - Gabriel Cătană, Răzvan Dobre (Târgovişte) - Claudiu Marcu (Oradea).
Observatori: Florin Hâncu (Braşov) - pentru arbitraj, Constantin Constantinescu (Slatina) - pentru joc.
La debutul în eşalonul secund, Fortunei i-a lipsit tocmai... fortuna, şansa, elevii lui Florin Stăncioiu putând acuza un ghinion teribil, aşa cum rar se poate vedea pe un teren de fotbal la acest nivel.
După obişnuita perioadă de tatonare, Fortuna a deschis scorul prin Honciu, după o fază bine lucrată de Vali Munteanu, în minutul 12. Golul le-a dat aripi jucătorilor formaţiei gazdă, care au dominat cu autoritate, chiar şi atunci când adversarii au încercat să preseze, parcă tot elevii lui Stăncioiu erau cei care ajungeau mai lejer în faţa porţii adverse. Astfel, până la pauză, nu mai puţin de 3 ocazii clare am consemnat în contul gazdelor, Velici, Vali Munteanu şi Honciu punând la grea încercare pe fostul portar al "lupilor galbeni". Dar ceea ce avea să urmeze în repriza secundă avea să întreacă orice închipuire... Cel puţin şase ocazii cât roata carului! Vali Munteanu, Chipirliu, Zsiga, Antohi s-au întrecut între ei în ocazii, cele mai mari fiind ale lui Chipirliu, în minutul 65, când l-a lobat pe Zimmerman din 12 metri, dar Creţu a respins de pe linia porţii, iar în minutul 78, Antohi a trimis mingea în stâlpul din dreapta porţii lui Zimmerman!
Şi fotbalul a demonstrat încă o dată că ocaziile se răzbună, Cl. Ionescu, în minutul 83, cu o lovitură de cap din 6 metri, după o centrare a lui Aniţoiu de pe partea stângă, şi O. Vasile, în minutul 89, care a înscris cu un şut pe jos din 8 metri, după ce l-a "făcut" pe Damian.
Dacă în minutul 80 ar fi fost 6-0 pentru Fortuna nu ar fi surprins pe nimeni dintre cei prezenţi la stadion... Dar istoria meciurilor nu se scrie cu "dacă", astfel că în statistică va rămâne doar Fortuna Poiana Câmpina - Metalul Reşiţa 1-2.
Acum, partea pozitivă este că echipa Fortuna a jucat, şi-a creat ocazii, a ajuns cu destulă lejeritate în faţa porţii, de multe ori chiar în situaţii de "unu-unu" cu portarul advers, astfel că dacă atacanţii lui Stăncioiu vor avea ceva mai multă claritate în faza de finalizare, atunci Fortuna poate deveni echipa pe care şi-o doresc cei care investesc în acest club, dar şi suporterii.

3 comentarii:

  1. Daca v-a batut si Damila Maciuca ce sa mai zic? Daca nici pana acum nu ati invatat ca si norocul si ghinionul fac parte dintr-un joc de fotbal si nu numai,nu ati inteles nimic. Fotbalul se joaca pe goluri. Ce ne ametiti dvs. ca daca se concentrau mai bine,daca nu ratau,daca si iarasi daca,Fortuna a pierdut pe mana ei. Scurt si cuprinzator. Sa pierzi un meci care l-ai dominat 93 de minute si sa pierzi in 7 minute o victorie nu mai are rost sa comentam.Adica nu mai ai ce comenta, ca nu mai schimbi rezultatul meciului. Stiti cum faceti dvs.? Operatie reusita,pacient mort.Gata au luat bataie si cu asta basta trebuie sa se concentreze baietii pe jocurile viitoare.Nu-i mai ridicati in slavi pentru ca o infrangere tot o infrangere este,nu aveti cum sa o mai indulciti,prin cuvinte frumoase si poze cat cuprinde.

    RăspundețiȘtergere
  2. Platim 10 Ron biletul sa primim locuri in spatiul destinat oaspetilor apa nu are presiune murim de sete nu avem voie sa parasim stadionul la pauza ca nu mai putem intra inapoi.Meciul a fost spectaculos datorita jocului frumos practicat de fortuna dar superficialitatea in faza de atac costa si din pacate se vor mai pierde meciuri datorita acestui fapt.poate dupa cateva infrangeri pretul biletului va scadea in comformitate cu valoarea echipei acum echipa dupa spusele presedintelui este desconsiderata daca intrarea este gratis sau un pret mai mic

    RăspundețiȘtergere
  3. Primul comentariu este foarte corect si la obiect nota 10 Si presedintele sa fie atent cand comenteaza noi suporterii am fost jicniti

    RăspundețiȘtergere