marți, 23 octombrie 2012

Final de stagiune pentru motocrosul câmpinean

Week-end-ul trecut s-a consumat ultima etapă a Campionatului Naţional de Motocros, întrecerea rezervată echipelor.
Unul dintre cele mai valoroase cluburi la nivel naţional, MC Lido Câmpina, condus de Cătălin Duţă (foto), care este şi prim-vicepreşedinte al Federaţiei Române de Motociclism, a fost prezent în cadrul acestei etape cu un singur sportiv, George Manta, la clasa 65 cmc, care după două luni de pauză după o accidentare serioasă la claviculă, a încheiat pe locul 1 prima manşă, dar a fost devansat în manşa secundă, clasându-se la final pe un onorabil loc 2.
De asemenea, alţi doi sportivi ai clubului Lido Câmpina au fost prezenţi la o competiţie în străinătate - Marele Premiu al Moldovei. Zoltan Fazekaş s-a clasat pe locul al doilea, iar Marcel Vişoiu pe locul a 5-lea, ambii la clasa MX3 reprezentând România şi MC Lido Câmpina la competiţia desfăşurată dincolo de Prut.
Final de an negru pentru motocrosul românesc
Preşedinte al juriului la ultima etapă a Campionatului Naţional de motocros desfăşurată la Zărneşti, Cătălin Duţă ne-a vorbit despre seria neagră de accidentări grave din acest final de sezon:
"Fără a mai pune la socoteală situaţia gravă a motociclistului Vrăjitoru, despre care s-a scris în presa naţională, seria neagă a accidentelor - unele foarte grave - a continuat în acest final de sezon. Mai întâi, la antrenamentele dinaintea acestei ultime etape, Sebastian Strechioiu, component al echipei noastre, MC Lido Câmpina, a suferit o disjuncţie şi o fisură a claviculei, ceea ce l-a făcut indisponibil pentru etapa de la Zărneşti. Cam în aceeaşi perioadă, Mihai Stoichescu de la Lugoj a suferit un accident extrem de grav, soldat cu o fisură la coloana vertebrală, fractură de craniu şi fracturi la ambele mâini. În fine, chiar în timpul cursei de la Zărneşti, Florian Pop, cel cu care am concurat atâţia ani, noi făcând parte cam din aceeaşi generaţie, a suferit o accidentare cumplită, soldată cu fracturi ale ambelor picioare, fisuri ale şoldului, bazinului şi coloanei vertebrale. Pentru mine a fost o imagine cumplită, cu atât mai mult cu cât prietenul meu Florian Pop chiar îmi spunea înaintea acestei etape că va fi ultima la care va participa, urmând apoi să se retragă definitiv. Cu acest lung şir de accidentări groaznice s-a încheiat unul dintre cele mai negre sezoane din istoria motocrosului românesc".

Un comentariu:

  1. Ma bucur sa vad informatii si despre motocros. In continuare visam la un traseu de motocros in Campina. Felicitari lui George Manta si lui Catalin Duta pentru ceea ce fac pentru motocros. Multa sanatate celor accidentati. Bogdan Diaconu. (imi pare rau ca nu am putut sa reprezint si eu clubul din care fac parte la Zarnesti)

    RăspundețiȘtergere