marți, 19 februarie 2013

Se impune un sistem play-off în campionatul nostru judeţean?

Aceasta este întrebarea pe care am adresat-o mai multor antrenori sau reprezentanţi ai unor echipe din campionatul judeţean, după interviul din urmă cu câteva zile cu tehnicianul Ion Burchi, de la FC Băneşti. Acesta propunea introducerea unui sistem play-off pentru dinamizarea competiţiei şi pentru a se preveni situaţii de genul celei apărute în acest an, când deja acum se ştie câştigătoarea campionatului. Iată răspunsurile celor cu care am stat de vorbă:
Dorinel Beznea (Avântul Măneciu, antrenor): "În ceea ce priveşte play-off-ul, soluţia mi se pare foarte bună, dar aici este mult de discutat. Din câte ştiu eu, deja de la anul nu se va mai da un singur baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, adică nu vor mai promova 22 de echipe, ci numai 11, astfel că vor fi necesare cam trei meciuri eliminatorii. Pe urmă, echipele din play-off ar trebui să facă un anumit număr de puncte obligatoriu ca să participe la baraj, sunt mai multe puncte aici, dar, repet, ideea mi se pare foarte bună şi chiar o agreeez".
Ion Cojocaru (antrenor): "Nu cred că se impune introducerea unui astfel de sistem în campionatul nostru judeţean. Consider că avem un campionat puternic, în acre echipele îşi văd de treabă, iar un astfel de sistem apare de obicei  în situaţii cum este acum în Liga a treia sau chiar a doua. Nu cred că se impune un astfel de sistem numai pentru că aşa vrea cineva... În plus, eu nu am văzut - cel puţin în ultimii ani - echipe în campionatul judeţean care să facă trafic de puncte spre finalul campionatului".
Vasile Iacob (CSM Câmpina, delegat): "E greu de spus dacă ar fi benefic sau nu un astfel de sistem... Probabil că sunt şi avantaje, pentru că ar fi mai multe echipe interesate să se claseze cât mai bine pentru a participa la play-off, dar pe de altă parte, într-un campionat cu 18 echipe, este destul de greu să realizezi un calendar competiţional la nivel de amatori în care să fie incluse şi cele 34 de etape şi jocurile din Cupa României şi aceste meciuri din play-off".
Cornel Vasilescu (Precizia Breaza, antrenor): "Da, cred că este o idee interesantă, care ar merita dezbătută. Eu cred că ar fi bine să includem un sistem play-off, pentru că, spre exemplu, uitaţi-vă la ceea ce se întâ,mplă în actuala ediţie de campionat. deja se ştie câştigătoarea campionatului, mai ales după ce s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat cu formaţia Unirea Urlaţi, iar un astfel de sistem ar creşte atractivitatea competiţiei şi pentru echipele clasate de la locul al doilea în jos. În ceea ce ne priveşte, Precizia Breaza are o altă problemă: să nu se mai joace vinerea! Sunt echipe de fotbal amator, iar vinerea cei mai mulţi dintre jucătorii formaţiei noastre sunt la locurile lor de muncă, astfel încât din 8 meciuri în deplasare, din care 3 vinerea, am obţinut un singur punct! Eu cred că se pot găsi soluţii să nu se mai joace vinerea, astfel încât şi echipe cum este a noastră să poată avea un randament cât mai aproape de potenţialul său real".
Robert Săvulescu (AFC Brebu, antrenor): "Da, cred că este o idee bună. În mod cert campionatul ar fi mai interesant, competiţia s-ar dinamiza, pentru că mai multe echipe ar fi interesate de o clasare care să-i permite prezenţa în acest play-off. Probabil că ar fi de discutat la nivelul cheltuielilor suplimentare şi poate nu orice echipă îşi poate permite meciuri oficiale suplimentare, dar cine va putea cred că se va bate pentru prezenţa în acest turneu final, unde oricare dintre echipele participante poate câştiga campionatul".
Cristian Pita (Unirea Urlați, director): ”Nu sunt de acord cu introducerea sistemului play-off în campionatul nostru, deoarece județul nostru se poate lăuda cu un campionat județean foarte puternic, dacă nu cel mai puternic din țară, iar la sistemul play-off se recurge acolo unde nivelul fotbalului este scăzut. Încă o problemă ar fi și cea a apariției multor meciuri în etape intermediare care nu sunt agreate de majoritatea cluburilor, pentru că este greu să joci marțea sau vinerea exact cum spunea domnul de la Breaza”.
De asemenea, dacă mai sunt şi alţi antrenori sau reprezentanţi ai unor echipe care doresc să aibă un punct de vedere pe marginea acestui subiect, îi aştept să mă contacteze!

Un comentariu:

  1. buna dimineata,acum am citit materialul dumneavoastra si trebuie sa va spun ca nu sunt de acord cu introducerea sistemului play-off in campionatul nostru,deoarce judetul nostru se poate lauda cu un campionat judetean foarte puternic,daca nu cel mai puternic din tara,iar la sistemul play-off se recurge acolo unde nivelul fotbalului este scazut si inca o problema ar fii aceea a aparitiei multor meciuri in etape intermediare care nu sunt agreate de majoritatea cluburilor,pentru ca este greu sa joci martea sau vinerea exact cum spunea domnul de la Breaza.Pita Cristian Director Unirea Urlati

    RăspundețiȘtergere