luni, 28 octombrie 2013

Din nou incidente în "Liga lu' Lică"! Arbitrul Illyeş a sunat la 112 pentru a scăpa de furia brezenilor!

Nu trece etapă în campionatele judeţene de sub pulpana lui "Don Lică", fără a fi consemnate incidente, unele chiar grave. Ieri, s-a întâmplat la un meci din primul eşalon al campionatului judeţean, Tricolorul Breaza - CS Blejoi.
Mai întâi, Adrian Illyeş (foto) a eliminat just un jucător al oaspeţilor. Apoi, în minutul 70, a acordat o lovitură de pedeapsă pentru oaspeţi, la scorul de 1-1, după un henţ evident comis în suprafaţa de pedeapsă a gazdelor. Până aici nu a spus nimeni nimic... Se excută lovitura de pedeapsă, iar executantul trimite mingea în bară, de unde revine în teren. Un alt jucător al oaspeţilor o urmăreşte, chiar la 2-3 metri de arbitrul Illyeş, iar în momentul în care se pregătea să şuteze este împins evident, Illyeş fluieră fără ezitare din nou penalty! A fost momentul în care gazdele parcă nu s-au mai controlat. La "apelul" unuia din tribuna oficială, brezenii au avut o tenetativă să părăsească terenul de joc, dar când mai era doar un minut din cele 3 acordate de Illyeş pentru reluarea jocului, au revenit în teren. Nici unul dintre contestatarii arbitrajului nu spunea că nu a fost o împingere clară, dar cum să doi din nou "11 metri" în aceeaşi fază?!? În cele din urmă, s-a executat, iar CS Blejoi a preluat conducerea cu 2-1. În final, s-a terminat le egalitate, gazdele egalând în minutul 86, dar cele mai bine de 20 de minute cât s-a mai jucat a fost o presiune constantă, s-au aruncat din tribună obiecte (pietricele, chiar o brichetă), iar asistenţii Adrian Niţă şi Laurenţiu Dragu au fost... stropiţi din belşug cu apă, suc şi alte lichide!
La fluierul final, toată lumea părea împăcată cu scorul de egalitate, dar când să pătrundă pe tunelul de acces spre vestiare, arbitrii au constatat că acolo pătrunseseră mai mulţi spectatori care îi aşteptau ameninţător! Arbitrii au aşteptat pe teren câteva minute bune, după care - la insistenţele şi în faţa garanţiilor prezentate de oficialii gazdelor - s-au încumetat să intre pe lungul tunel de la Breaza care face legătura între teren şi cabine. O ploaie de scuipături şi... alte lichide s-a abătut asupra celor 3 arbitri, iar în zona cabinelor, o persoană de acolo l-a îmbrâncit pe Illyeş, încercând să-l lovească, dar fiind împiedicat la timp de oficiali ai gazdelor
Odată intrat în cabină, Illyeş a sunat la 112, iar în câteva minute a apărut un echipaj de poliţie, spiritele s-au  mai calmat, recalcitranţi au dispărut, iar arbitrii au putut pleca liniştiţi. Cam în acelaşi timp cu poliţia a (re)apărut şi observatorul partidei, Tudor Negoiţă, pe care nimeni nu l-a văzut pe perioada derulării incidentelor!
Acum, aşa cum se întâmplă mereu, raportului arbitrului va ajunge pe masa comisiei din subordinea lui "Don Lică", iar măsurile luate vor trebui să ducă la stoparea violenţei, că doar aşa se laudă "Don Lică" peste tot!

14 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aici nu mai este Kosovo.....

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu a fost nici o impingere clara mingea era in aer cand s-a produs asa zisul penalty si se va vedea pe video ca a fost cineva care a filmat(de unde stiti ce au spus contestatarii,ati fost acolo?)Nimeni nu zice ca a fost si un penalty neacordat pentru Breaza dupa cele 2 acoprdate celor de la Blejoi si mai vad si o exagerare cu aceasta expresie "alte lichide" care nu-si are rostul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acest articol este cam exagerat in comparatie cu ce s-a intamplat acolo...

      Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. pai parca era arbitrul vostru de casa Illyes asta , nu??? lasa ca va suspenda terenul si jucati la ocina.

    RăspundețiȘtergere
  6. CS Blejoi sa faca adresa catre AJF si sa nu mai joace nici la Breaza.(Kosovo)

    RăspundețiȘtergere
  7. Am fost in calitate de arbitru la Breaza si vreau sa zic sa esti injurat inca din secunda 1 inainte sa iei vreo decizie, indiferent daca e in favoare gazdelor sau a oaspetilor.Din pacate gradul de civilizatie este foarte scazut si ei cred ca prin presiunea pusa pe arbitraj pot castiga, se inseala amarnic pentru ca asta se abate tot asupra lor,dar ei nu isi dau pot da seama ca asta se intoarce asupra lor.Nu le poti cere prea mult...asta nivelul.Respect!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt injurati arbitri si in UCL, daramite in Liga 4.

      Ștergere
  8. IIIyes este un arbitru slab.A fost promovat pe pile.In urma cu 2-3 ani a facut finala Cupei Romaniei pe judet praf.Nu retin numele echipelor dar la premiere nici nu a mai iesit de la vestiare.(prea multe coincidente)

    RăspundețiȘtergere
  9. voi arbitrii astia uitati de ce veniti la meci si cine va da o pizza si o bere cu aia tineti .nasol aici o sa arbitrati toata viata.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astia care comentati ca arbitrii se vand pe 3 parale (cazul de fata pizza si bere) cred ca ati comenta si daca v-ar arbitra cel mai bun arbitru din toate timpurile. Ce sa mai zic de faptul ca daca toti arbitrii ar arbitra cum se arbitreaza mai sus sigur ar ramane singuri pe teren.

      Ștergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere