joi, 14 august 2014

Amical. Fortuna Poiana Câmpina - Săgeata Năvodari 0-0. Despre arbitraj...

Nu au fost probleme majore cu prestaţia brigăzii conduse de Ionuţ Neagu la meciul amical Fortuna Poiana Câmpina - Săgeata Năvodari. Fostul arbitru divizionar "B" s-a confruntat în minutul 52 cu o fază mai puţin întâlnită pe terenurile de fotbal.
Jucătorul cu numărul 21 al dobrogenilor, Eloy, a pătruns pe terenul de joc la o înlocuire fără a avea apărătoare pentru tibie. Conform regulamentului, Neagu i-a acordat cartonaş galben şi l-a trimis în afara terenului pentru a-şi pune echipamentul în ordine. Meciul s-a reluat, iar exact în momentul în care mingea se juca în apropierea băncilor tehnice, unde ieşise şi Eloy, fără a cere sau aştepta permisiunea arbitrului, acesta a intrat pe teren şi a jucat mingea. Neagu a oprit jocul, i-a arătat al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu. Apoi, a fost nevoit să le explice oficialilor formaţiei Săgeata decizia sa, fiind destul de puţini cei care au înţeles ce s-a întâmplat din punct de vedere regulamentar. În cele din urmă, s-a acceptat înlocuirea jucătorului eliminat, astfel că Săgeata nu a jucat în inferioritate numerică.
În privinţa asistenţilor, fiecare a avut o greşeală gravă, Bureaţă oprind un atac al oaspeţilor, deşi mingea fusese trimisă atacantului Săgeţii de la un adversar, iar în repriza secundă, tot pe atacul oaspeţilor, celălalt asistent, Enache, a indicat ofsaid într-o fază în care nu se impunea acest lucru.

Un comentariu:

  1. Sincer, nu stiu cum poate domnul Diaconu sa-l mai delege pe acest Enache cand habar nu are de arbitraj. Noi nu uitam asa usor greseala care a facut-o la Cocorastii Colt, cand nu a vrut sa vada un ofsaid clar (2m) in meciul cu Tufenii. Este un arbitru foarte slab. Ar fi bine sa nu vina la Tufeni.

    RăspundețiȘtergere