marți, 19 august 2014

Metalul Reşiţa, un adversar puternic pentru debutul Fortunei în eşalonul secund

Fortuna Poiana Câmpina va debuta în Liga a 2-a întâlnind pe teren propriu formaţia Metalul Reşiţa, o formaţie puternică, fie şi numai pentru că a terminat campionatul trecut pe locul al patrulea, în play-off-ul Seriei a II-a. Cu un stagiu de pregătire efectuat în Serbia, Metalul Reşiţa este o formaţie care - în mod cert - îşi va vinde foarte scump pielea la Poiana Câmpina.
Opriţa este antrenorul reşiţenilor
La Metalul evoluează, printre alţii, Florin Aniţoiu, care a jucat în sezonul trecut chiar la Fortuna, şi Alin Liuba, fost jucător la Tricolorul Breaza şi Unirea Câmpina. De asemenea, antrenor secund este Cristian Apostol, care a ajutat la promovarea echipei Tricolorul Breaza în eşalonul secund. Câţiva jucători ploieşteni, Constantin Stoica şi Sorin Ciobanu, dar şi o serie de ex-petrolişti cu Daniel Opriţa (foto dreapta - sursa: liga2.prosport.ro), antrenorul reşiţenilor, dar şi portarul Zimmerman sau Dănuţ Enescu, completează un lot valoros al formaţiei din Caraş-Severin. Ultimele două mişcări făcute de Metalul sunt notabile, fiind aduşi doi jucători cunoscuţi, Vasile Buhăescu, care a trecut şi pe la Petrolul, şi Mădălin Ciucă.
Florin Aniţoiu (Metalul Reşiţa): "Vrem să câştigăm!"
Fostul jucător al Fortunei, pentru care a jucat 175 de minute în retur şi în play-off, înscriind şi un gol, Florin Aniţoiu (foto dreapta), ne-a declarat: "Mă bucur că am picat cu Fortuna în prima etapă a noului sezon. Am încredere în colegii mei de echipă înaintea unui meci pe care vrem să îl câştigăm. Avem o formaţie de valoare care poate învinge orice adversar. La Fortuna am traversat o perioadă OK. Chiar le mulţumesc oamenilor de la Câmpina că m-au ajutat să mă pun pe picioare după o accidentare foarte serioasă suferită la Târgu Mureş. Revin cu plăcere la Câmpina, dar cu imensa dorinţă de a câştiga disputa cu Fortuna."
La rândul său, tehnicianul Fortunei, Florin Stăncioiu, a declarat în legătură cu acest prim meci: "Într-un fel îmi pare rău, pentru că am declarat dinaintea stabilirii programului că aş fi vrut ca prima etapă să jucăm cu Poli Timişoara. Nu a fost să fie, dar indiferent de numele adversarului, noi vom juca toate meciurile având ca obiectiv victoria. Mai ales în meciul de debut, nici nu ne putem gândi la altceva, având nevoie de un prim meci cu o victorie, care să ne dea moral şi încredere în valoaarea pe care o avem".
Stăncioiu: "E mai bine că nu jucăm în Cupă"
În privinţa şansei de a se califica fără joc în faza următoare a Cupei României, Florin Stăncioiu (foto dreapta) a adăugat: "Sincer, pentru noi este mai bine aşa, pentru că un meci oficial cu numai 3-4 zile înaintea debutului în campionat nu ştiu cât de benefic ne-ar fi putut fi. Astfel, având această şansă, ne putem pregăti după un program pe care l-am stabilit pentru prima etapă a campionatului şi vom avea un singur meci de câştigat pentru a ne îndeplini un alt obiectiv - accederea în 16-imile Cupei României, dorindu-ne foarte mult să aducem o echipă din primul eşalon, pentru un meci oficial, aici, pe stadionul nostru".

Un comentariu: