duminică, 27 ianuarie 2013

Experiment inedit la cursul arbitrilor UEFA de la Roma

Roma găzduiește de astăzi și până în ultima zi a acestei luni cursul UEFA, care are loc de două ori pe an, înaintea reluării sezonului.
Colțescu e deja la Roma
La început, vor participa la acest curs, cei 45 de arbitri nou promovați pe lista FIFA începând cu acest an, singurul român prezent la această secțiune a cursului fiind Sebastian Colțescu. De altfel, arbitrul craiovean,
care s-a mai aflat pe lista FIFA în anii 2006 și 2007, a plecat deja din cursul zilei de astăzi la Roma.
Cristina Dorcioman și Teodora Albon, în premieră la cursul UEFA
Mâine vor pleca și arbitrii de elită. Este vorba despre Ovidiu Hațegan și Alexandru Tudor, Cristian Balaj nemafiind solicitat să participe la acest curs. În premieră pentru un astfel de curs, italianul Pierluigi Collina (foto) a decis să cheme și elita arbitrajului european feminin, din care se vor alege arbitrele care vor oficia la turnuel final al Campionatului European Feminin din vara acestui an, din Suedia. La Roma au fost chemate și româncele Cristina Dorcioman și Teodora Albon, ambele făcând parte din Elite, alături de alte 19 arbitre (14 din Elite și 5 din Elite Development), la EURO urmând a fi nominalizate 9 dintre ele.
Revenind la cursul pentru arbitrii de elită, UEFA a chemat 22 de ”cavaleri ai fluierului” din Elite, 15 din Elite Development (Hațegan), 16 din prima categorie (Tudor) și 3 din a doua categorie.
Într-un amplu material postat pe site-ul UEFA, Collina vorbește despre programul acestui curs, ce se așteaptă de arbitri, fiind de așteptat ca în funcție și de prestația de la acest curs să se facă delegările pentru primele meciuri din cupele europene din acest an, care au loc începând cu 12 februarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu