luni, 23 decembrie 2013

Cristina Dorcioman şi Teodora Albon vor participa în martie anul viitor la "Algarve Cup"

"Fotbal feminin românesc a avut în 2013 două performanţe remarcabile, cred că unice pe plan mondial: Teodora Albon a arbitrat finala Womens Champions League, în vreme ce Cristina Dorcioman a condus finala Campionatului European Feminin", aşa a început preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Alexandru Deaconu, scurta prezentare a performanţelor arbitrajului feminin românesc din 2013.
După care a adăugat că Dorcioman şi Albon (foto) vor fi prezente în luna martie a anului viitor la "Algarve Cup", un adevărat minicampionat mondial al fotbalului feminin. Competiţia se va desfăşura în perioada 5 - 13 martie anul viitor, iar printre echipele care au confirmat deja prticiparea se numără: Suedia, Danemarca, Norvegia, Germania, China, SUA, Islanda, Japonia, nume importante în fotbalul feminin mondial. Competiţia va fi un examen important în perspectiva turneului final al Cupei Mondiale feminine din Canada 2015,
acolo unde atât Cristina Dorcioman, cât şi Teodora Albon au şanse mari să participe.
Cele două arbitre românce se vor afla anul viitor în Portugalia şi în luna februarie, atunci când vor participa la seminarul arbitrilor de elită UEFA, care va avea loc la Lisabona, şi la care vor mai fi prezenţi şi Ovidiu Haţegan şi Alexandru Tudor. Se dovedeşte a fi o practică a Comisiei de Arbitri UEFA în mandatul lui Collina, la aceste seminarii fiind chemaţi cei mai buni arbitri bărbaţi şi femei din Europa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu