miercuri, 18 decembrie 2013

Observatorul Marian Deaconu critică arbitrajele de la jocurile formaţiei Petrolul Ploieşti!

Preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri Prahova a fost prezent aseară la o emisiune televizată, la un post judeţean, unde a făcut o serie de consideraţii şi asupra prestaţiilor arbitrilor de la meciurile echipei Petrolul Ploieşti. Provocat de moderatorul emisiunii, preşedintele CJA Prahova a afirmat că "Da, Petrolul a mai fost "ciupită" de arbitri... Sunt lucruri clare şi nu poţi nega evidenţa", dar a refuzat să spună de ce crede că se comit astfel de "ciupeli" împotriva formaţiei ploieştene.
Afirmaţia poate părea ca neavând nimic nelalocul ei, numai că apare o problemă imensă: preşedintele CJA Prahova este şi observator la meciurile din ligile a doua şi a treia şi conform regulamentului NU SE POATE PRONUNŢA PUBLIC ASUPRA PRESTAŢIILOR NICI UNUI ARBITRU!Aceasta ar fi discuţia de principiu şi poate că CCA ar trebui să se autosesizeze în acest caz, pentru că eu nu am mai auzit niciodată un observator din ligile inferioare să facă astfel de afirmaţii. Şi ar mai fi un lucru care m-a întristat: am descoperit că din vocabularul său nu au dispărut termeni de genul "ciupeală", tocmai într-o emisiune în care a vorbit despre faptul că s-au "schimbat vremurile".
Petrolul a fost arbitrată în acest campionat de toţi arbitrii importanţi, de pe lista FIFA din România - Haţegan, Tudor, Balaj. Ori să vină un "neica-nimeni cu acte", în comparaţie cu cei amintiţi mai înainte, şi să spună că cei trei arbitrează o anume echipe "la ciupeală" mi se pare... greu de catalogat! Ca să nu zic de-a dreptul nesimţire!
Ei bine, şi a mai făcut un lucru care nu se face şi care demonstrează caracterul său. Întrebat dacă merge cu pile, cu şpagă la promovarea în loturile judeţene, preşedintele CJA Prahova a dat un răspuns stupefiant: "Am auzit că prin alte judeţe mai merg astfel de practici, dar la mine nu merge aşa ceva!"
Comentariul pe care l-aş avea de făcut ar fi unul singur: ce să înveţe cei care vin cu inima deschisă să devină arbitri de la acest personaj?!

4 comentarii:

  1. Domnul Marian DEACONU, în loc să critice arbitrajele și care vrea să pară exigent, dur, tipic modelului comunist, cu personalitate dar numai în fața unor arbitri, care sunt majoritatea copii și nu comentează în fața lui de frică,i-aș pune următoarele întrebări (la care dacă dorește răspunde, dacă nu răspunde nu m-ar surprinde, deoarece acest mod de comportament este specific omului cu un IQ scăzut):
    - dacă are verticalitate, așa cum se bate cu pumnul în piept, de ce acceptă ca delegările la observatori să fie făcute de Notaru (a Notaru este tatăl lui Cristi NOTARU), cu acceptul lui don LICĂ, când UEFA impune ca delegările să fie făcute de CJA ;
    - cum acceptă ca deciziile comisiei de disciplină a AJF, să fie luate numai în bătaie de joc la adresa arbitrilor și observatorilor (un ex.: auzi suspendare a unui delegat, pe termen de două luni, în perioadă de vacanță, pentru injurii la adresa arbitrilor);
    - cum poate să accepte ca la jocuri, mai ales la LIGA A, să fie delegați neica nimeni de observatori și aceiași tot timpul, care nu au nici o valoare, pe când observatori de certă calitate, care pot da indicații constructive arbitrilor, sunt delegați din an în paște;
    - care este valoarea și personalitatea lui când s-a bătut cu Crângașu și continuă cu el în echipă. Unde este personalitatea lui de dur, probabil la coșul de gunoi. Știți că din punct de vedere psihologic, există oameni care vor să pară că sunt duri, dar numai în fața celor care depind de ei, pe când în fața celor care îi conduc, iau poziția ghiocelului, adică capul plecat și preș;
    - probabil se va bate cu pumnul în piept că promovările actuale de arbitri i se datorează: nimic mai fals, trebuie să le mulțumească lui Cristi NICA și lui Ionuț BORCAN, care sunt responsabili zonali și județeni FRF. Dar asta este România la victorie totdeauna drepturile și le arogă alții.
    Și ca punct final:
    rușineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, Marian DEACONU, nu-ți pot spune domnule, deoarece la tine acest cuvânt este străin. Cum poți ca în calitate de președinte al CJA Prahova, la retragerea unui simbol al arbitrilor prahoveni Nica CRISTIAN, să nu-i oferi măcar un buchet de flori. Aici se vede caracterul tău de conducător. l-ai premiat pe un neica nimeni de Marcel MARIN, care te ridică în slăvi pe tine și pe conducerea AJF Prahova. Asta demonstrează calitatea ta de om și managerială, dar probabil ești invidios pe ceea ce a demonstrat în activitate sa Cristi NICA. De fapt nu mă surprinde, atitudinea ta, căci tu te conduci după deviza - cel mai bun sunt eu-.
    SĂ VĂ FIE RUȘINE ÎNTREGII COMISII CJA ȘI AJF PENTRU MODUL CUM AȚI PROCEDAT LA RETRAGEREA CELUI MAI MARE ARBITRU ASISTENT DIN ROMÂNIA REPREZENTANT AL JUDEȚULUI PRAHOVA. Prin asta ați demonstrat cât sunteți de mici și întreaga suflare fotbalistică din Prahova nu are nimic de învățat de la voi.
    Capul sus Cristi NICA, sărbători fericite ție și familiei tale, nu ai nevoie de felicitări de la nonvalori.
    Bunul Dumnezeu cuvânta -iartă-i căci nu știu ce fac-

    RăspundețiȘtergere
  2. S-au găsit sacul cu petecul. Anghelescu și Deaconu marii corecți. Este rost de o friptură sau de o deplasare cu echipa AJF în Turcia, hop și Anghelescu. Lipsește din decor Marian DIMA. Marian DEACONU cel care este zmeu doar în fața arbitrilor, în rest CRÂNGAȘU, NEGOIȚĂ, NOTARU, au început să-i provoace dureri de spate. Șțiți când ne doare spatele, când ne aplecăm de multe ori. Deaconu cred că o să facă lombosciatică de la atâtea aplecări. S-auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai stie bine si el cu ciupeala...doar mai ciupeste din cand in cand si arbitri ca sa scoata pe altii in fata...nu-i asa Mihai Safta?

    RăspundețiȘtergere