joi, 4 decembrie 2014

Cum rămâne cu banii (publici!) ai primăriilor care "cotizează" la "JAF"-ul lu' "Don Lică"?!

"Don Lică" are în continuare probleme mari şi în ziua în care va fi luat la întrebări - pentru că va veni şi ziua aceea! - nici Filcea, nici mama lu' Filcea, nici cel mai şmecher avocat nu-l va putea scoate din mocirlă! "Don Lică" a rămas cu statutul nevalidat de o instanţă (aşa cum cerea legea!) nici după ce a deschis un nou proces, cu toate "greşelile" din cadrul acestuia, despre care am scris la momentul respectiv. Dincolo de toate, sentinţa a rămas clară: Statutul aprobat în decembrie 2012 nu a fost validat de instanţă!
Că FRF - departe de aşteptările la care visau mulţi dintre cei care credeau că Burleanu va produce marea schimbare - închide ochii în continuare, "JAF"-ul prahovean fiind singura instituţie de acest gen din România care sfidează Casa Fotbalului neavând un statut conform cerinţelor, este o altă discuţie...
Dar în aceste rânduri mă voi referi la o problemă gravă, mai ales prin implicaţiile sale. Se ştie că multe echipe din campionatele judeţene sunt finanţate integral sau foarte aproape de 100% de la bugetul local. Deci, din bani publici! Ei bine, banii publici ajung de la aceste primării în conturile unei asociaţii, care funcţionează după acte nevalidate de nici o instanţă, în ciuda insistenţelor din ultimii doi ani! Nu e validat Statutul, nu sunt validate alegerile din vara anului trecut, totul e vraişte, doar ritmul "încasărilor" rămâne în creştere constantă! Ce părere or avea inspectorii de la Curtea de Conturi?! Poate îi informează cineva şi se declanşează un control la "JAF", în urma căruia de multă... "răcoare" se vor "bucura" "Don Lică", "nea Titi", "voleibalistul Traian" şi alţi vreo câţiva de acolo care se cred şmecheri pe viaţă!

4 comentarii:

  1. Primarii fruntase la pomparea de bani in vistieria ''JAF-ului'' din str. Pielari: Blejoi, Brazi, Cornu, Paulesti...intrebarea e cum de edilii acestora nu se intereseaza si de stattutul juridic al AJF-ului actual, pentru ca daca ar sti cum stau lucrurile, cu siguranta ar inchide urgent robinetul inainte sa vina Curtea de Conturi sau ANAF-ul. Din pacate, multe primarii au la cluburi oameni care n-au habar de legislatie, si merg orbeste pe mana lor, pana in ziua cand le vor bate la usa, sa nu spunem cine....Mai mult, cluburile care tin de primarii, in mod normal,n-ar trebui sa faca nici o plata unei institutii, precum AJF, care are procese juridice in derulare, pana la rezolvarea acestora, oricand instanta putand decide ilegalitatea statutara a functionarii. Si atunci, pe unde vor scoate camasa?

    RăspundețiȘtergere
  2. Toate echipele dintr-un esalon platesc aceeasi bani. De ce ar plati Plopeniul, Benestiul sau Draganestiul mai putini bani decat Cornu? Si unii si altii platesc vizele AJF, transferurile, legitimarile noi (in cazul juniorilor), baremuri de arbitraj sau observare. Toate platesc aceeasi bani, in functie de esalon.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru anonimul de la 13,20. La AJF banii se plătesc în funcție de pile. Vizele AJF, cartonașele, transferurile, legitimarile noi (in cazul juniorilor), sunt plătite diferențiat sau deloc, în funcție de cheful lui don Lică și Negoiță. Sunt unii care nu plătesc nimic sau plătesc la mica înțelegere, acei bani intrând în buzunarele lui don Lică și Negoiță. Oricum o sumedenie de bani iliciți intră în buzunarele unora din cadrul AJF.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dacă domnii delegați de la echipe, mă refer la cei care plătesc corect toate dările către AJF, ar solicita un control (audit) la AJF, ar avea o mare surpriză. Ar vedea câte echipe nu plătesc iar ei plătesc ca fraierii și aici mă refer la echipele susținute de primării, că acolo don LICĂ și gașca nu pot să facă șmecherii că trebuie să emită facturi.Pe ce și-o fi făcut Negoiță și don Lică niște palate de case?

    RăspundețiȘtergere