marți, 2 decembrie 2014

Haţegan a participat la seminarul FIFA de la Zurich

După cum v-am mai informat deja, luna trecută, cu mai bine de trei ani înaintea turneului final al Cupei Mondiale din Rusia, FIFA a organizat un seminar dedicat arbitrilor de perspectivă pentru viitoarele competiţii organizate de FIFA. După seminariile similare din Chile şi Qatar, cel de la Zurich a avut ca scop îmbunătăţirea pregătirii şi formării arbitrilor, dar şi optimizarea procesului de selecţie pentru viitoare competiţii la nivel mondial. La deschiderea seminarului a participat însuşi preşedintele FIFA, Joseph Blatter, care a şi făcut o fotografie alături de participanţii la seminar.
Seminarul a fost condus de elveţianul Massimo Busacca, şeful executiv al Comisiei de Arbitri FIFA, având loc atât lecţii teoretice, în sală, cât şi aspecte practice, pe terenul de joc.
De asemenea, arbitri au susţinut teste fizice i au avut parte şi de o lecţie practică, la care au participat jucători de la cluburile FC Zurich şi Grasshoper Zurich, în care s-au simulat diverse faze de joc, participanţii la seminar având posibilitatea de a analiza video, imediat după fază, decizia, plasamentul şi alte elemente avute în vedere pentru o prestaţie cât mai bună.
La seminarul de la Zurich au participat numai arbitri din Europa, 24 la număr, dintre care se vor alege viitoarele vârfuri ale arbitrajului european şi chiar mondial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu