vineri, 25 aprilie 2014

Este regulamentar să publici într-un ziar raportul de arbitraj de la un meci?

Un prieten mi-a relatat un fapt pe care cu greu l-am crezut până nu am văzut cu ochii mei: în ziarul "Prahova" de astăzi, ziaristul Cristi Damian publică o cronică de la meciul din sferturile Cupei României dintre Fortuna II Poiana Câmpina şi CSM II Câmpina. Că el a fost arbitru asistent la meciul respectiv şi că cele două meserii sunt cam greu de făcut simultan, este o altă poveste, dar nu cred că este regulamentar să publici într-un ziar un raport de arbitraj, chiar şi parţial!
Vreau să fiu foarte bine înţeles:
nu am nimic cu Cristi Damian, nu avem ce împărţi, câştigă şi el o pâine sau două... Pâinea lui, treaba lui! Am evitat întotdeauna să dau exemplul personal, dar o bună bucată de vreme am fost şi eu în aceeaşi situaţie - arbitram şi deja intrasem în presă, dar NICIODATĂ nu am publicat o cronică de la un meci arbitrat de mine, la care să mă mai şi trec eu cu mâna mea în cronică! Iar ca să publici o parte din raportul de arbitraj cred că... este de domeniul Comisiei de Disciplină din Comisia Judeţeană de Arbitri! Oare ce părere o fi având "Împăratu' Marean" despre ce s-a întâmplat la acest meci?!
Dacă nu se vor lua măsuri, în curând vom putea vedea pe "youtube" secvenţe din şedinţele Comisiei de Arbitri Prahova, când se ceartă ca la uşa cortului "Împăratu' Deaconu" cu Miclea, de exemplu, sau am putea vedea ce "indicaţii" din vasta-i experienţă le dă tinerilor arbitri un alde "Apă Tulbure" Ionescu (poreclit pe nedrept "Meserie") şi exemplele ar mai putea continua... Nu-i normal ce se întâmplă, dar parcă mai e ceva normal în fotbalul patronat de "Don Lică"!

29 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce nu s-or mai satura oamenii astia?! S-au invatat toti dupa modelul Crangasu, de parca ar manca fiecare cu mai multe guri! Huo nesatuilor!

    RăspundețiȘtergere
  3. au mentor bun, cum e stapanul, asa si lacheii

    RăspundețiȘtergere
  4. Acolo e dezastru! FRF ar trebui sa se implice in viata AJF Prahova pentru a lua masuri drastice la acest nivel. Se poate verifica, cu regulamentul in mana, activitatea dezonoranta a "capilor" din Strada Pielari nr.5, care incalca legea.
    Acesti indivizi au dat ok-ul unor persoane care, cu buna stiinta si rea credinta, "lucreaza" pentru AJF Prahova dar si in presa prahoveana. Unul este purtator de cuvant, altul antrenor "cu tidula" marca AJF, pe filiera X , si un altul care a fost si mai fluiera pe la "distractii fotbalistice,pe lovele" ! Oare exista si "chitante" stampilate de catre cineva? Daca da, care este contravaloarea sumelor respective, neimpozabile?
    Poate cineva, dinspre organele de stat desigur, se uita si prin "curtea" bosilor de la AJF PRAHOVA. Mai des!
    Dupa Sfintele Sarbatori de Paste si cateva personaje - care au marit numarul "presarilor" , adica a ziaristilor prahoveni - s-au prezentat pe langa AJF Prahova, pe portile din str. Pielari nr.5 la un... ou, un cozonac si niscaiva... sprituri! Vicepresedintele "saracutul" a fost ... si "taticul" unei tuiculite "pupata" suficient ... zilnic!
    Exista, cumva, si retribuire pe... NEWE?
    Oare o veni si noul presedinte al FRF pe la AJF? Daca nu, sa plece din actuala sa functie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Curand voi directiona spre publicatia dumneavoastra date... placute, cu nume si prenume! Sunteti de acord?

    RăspundețiȘtergere
  6. Materialul trimis nu va fi publicat?

    RăspundețiȘtergere
  7. Problema nu ar fi neaparat ca arbitrul Cristinel Damian ii "da" raportul de profil... jurnalistului Cristi Damian! Problema este ca se accepta aceasta incompatibilitate. Il cunosc pe Cristi de foarte multi ani. E un baiat foarte bun. E si arbitru bun, desi s-a apucat tarziu de meserie. E si un ziarist activ, muncitor, dar fiind prea tanar si mai ales PROST sfatuit face multe greseli, care - iata! - il costa. El nu este la primul caz de acest gen, insa nu l-au invatat mentorii macar cum sa dribleze incompatibilitatea aceasta! Dar, Cristi e receptiv si intelege ca trebuie sa urmeze sfaturile corecte. Eu am incredere in el. Altfel, i se va pune o eticheta pe care chiar nu o merita. In plus, nu te poti numi jurnalist cata vreme ai acces direct la informatii din interior, si nu pe... surse. Asta inseamna a nu-i respecta pe colegii de breasla, fara functii intr-o institutie despre care ei scriu. Nu ar exista echitate. A fi purtator de cuvant undeva, nu conteaza unde, iti interzice din start sa scrii oriunde vrei. Poti oferi EXCLUSIV informatii oficiale. Deci, nimic mai mult. Valabil si pentru altii aflati in aceeasi situatie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte corect ce spui, Dragos! Cred ca stii foarte bine, ca nu cu Damian am eu ce am, dar am considerat ca este de datoria mea sa semnalez ca s-a produs o neregula, si inca un grava, in opinia mea! Atat si nimic mai mult! Iar rostul nu e sa fie sanctionat Damian, ci acela ca gestul sau sa nu fie copiat si de altii!

      Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai, haideti sa incepem!
    In schema AJF Prahova se regasesc doi "mari" ziaristi, de la ziarul PRAHOVA, evident! Dar si inca unul!
    Dima Marian "bos" de elita in acest sistem, secondat fiind de catre Damian Cristi, doi indivizi care ciugulesc, lunar, sume importante manipulate frecvent in sistemul fotbalistic. Un al treilea "micut jurnalist", Marcel Marin - pus mereu la coada de cei doi insi - fost arbitru de fotbal, mai incaseaza, si el, ceva banuti de pe la meciuri disputate pe baze sportive... limitate.
    {Oare, exista chitante si state emise de catre AJF Prahova care fac si obiectul impozitarii acestor baremuri si salarii? BRE, nea CRANGASU, BRE nea NEGOITA vedeti sa nu "realizati"... debite restante fata de bugetul statului! Inclusiv de la meciuri amicale! Aveti mare, mare grija ca trebuia sa le platiti! Cred ca ati uita deja, nu-i asa?!}
    Reprobabil este si faptul ca alti doi colegi de breasla primesc indicatii sa scrie materiale, aproape identice, si in alte doua publicatii ploiestene. Personaje "incendiare" Anghelescu Cristian si Lutan Ionel.
    Haideti, totusi, sa-i dam, azi, prioritate lui DIMA MARIAN:
    Este Ofiter de presa la ASTRA ... GIURGIU! Este (si) antrenor la Astra II Coirani, avand in posesie Licenta C eliberata de catre AJF Prahova. Se regaseste, inscris, in Raportul de arbitraj al meciurilor de la Ciorani dar nu sta, in calitatea sa de antrenor, pe banca tehnica! Scrie, insa, alaturi de colegi de breasla cronica propriului meci!!! Spre stiinta cititorlor publicatiei PRAHOVA.
    Oare conducerea ziarului stie?! Sigur da, dar se face ca habar nu are nimeni!
    Se mai zice ca si "co-patronul" unui ziar, primarul Ploiestiului, Badescu Iulian se face ca nu stie ce ''banuti mai sterpeleste", din stanga sau dreapta, omul lui de incredere din presa pe care o administreaza.
    Zvonuri serioase sunt exploatate de catre Dima Marian care le "prelucreaza" si le aseaza pe masa de lucru a oficialilor de la ASTRA... GIURGIU! Stirile obtinute din "tabara" petrolistilor - oare ce persoane "ii soptesc" acestuia date importante - fac valuri nu glume, in sanul formatiei FC Petrolul Ploiesti! Spre binele echipei rivale, Astra.
    Nu cumva reprezentantii ploiesteni de la " LUPII GALBENI" , prin liderul lor, ar trebui sa ceara conducerii CLUBULUI sa nu-l mai acrediteze pe Dima Marian la meciurile acestei echipe? Pai, zic eu, ca el sa-si faca cronica propriei echipe ASTRA la....Giurgiu! Oare, avand si calitate de jurnalist, n-ar fi bine sa scrie cronica meciurilor echipei - la care este angajat - in ziarul PRAHOVA din ... GIURGIU?!
    Cronica partidei de astazi dintre FC Petrolul - FC Botosani, sub semnatura lui Dima Marian, pe unde va ajunge? Tot la Ploiesti? Sau la... GIURGIU!

    RăspundețiȘtergere
  10. acest dima mai are si alte activitati: mai este si "impresar" pe langa mai multe echipe, mai este si purtator de vorbe la ajf, mai este si "sfatuitor" in calitate de "cunoscator" a multe, al unor conducatori de cluburi. e tare de tot omu. ce se face judetu asta cand nu o mai fi dima? se va desfiinta fotbalul

    RăspundețiȘtergere
  11. HOPA!!!!!!!!!!! Mai nene, printre altele ar fi trebuit sa nominalizezi "la varf" in ierarhia acestui sistem fotbalistic, nume importante! Lasa-l pe "sfatuitorul" asta de slanicean, Dima asta. Aseaza-i in " Tabloul de onoare" al AJF Prahova pe oameni delicati care se "ingramadesc" la taifas catre o locatie dincolo de... oborul din Ploiesti! Fratii Crangasu, Negoita,Teo, Mihai transmit catre publicatii (si) Avize date de catre FRF
    privind STATUTUL AJF Prahova care se va derula, recent, la Tribunalul din Bucuresti!
    Ei nu fac si precizarea ca un complet din Ploiesti a declinat aceasta speta in cazul AJF Prahova taman acolo!
    Cu siguranta va intra in "dans" si noua conducere a FRF, prin reprezentantii sai legali, care va da explicatiile necesare unei instante din capitala.
    De urmarit, nu? Si altele mult mai periculoase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e deja de notorietate cloaca cringasilor cu negoita, ion mihai, teodorescu... nu e noutate

      Ștergere
    2. dovada legaturii lu dima cu gasca de prieteni a clanului cringasu-negoita

      Se lasa cu procese si plangeri penale!
      (Marti, 29 aprilie 2014)
      Se lasa cu procese si plangeri penale
      Marian Dima
      Clubul prahovean Oţelul Larissa a primit somaţie din partea autorităţilor fiscale să plătească TVA-ul la banii încasaţi de la Corona Braşov, aproape 900 de milioane de lei vechi (facsimil 1) ! Conform actelor de transfer, prim-divizionara trebuia să plătească această sumă, Corona prezentând la Comisiile FRF un ordin de plată (facsimil 2) prin care încearcă să dovedească faptul că a făcut această plată, pentru a evita depunctarea! Numai că, după cum se poate observa, datele de identificare fiscală sunt identice (RO 27464071), astfel că se poate spune că banii au fost mutaţi de Corona dintr-un cont în altul, în timp ce “Finanţele” din Mizil (unde echipa prahoveană este înregistrată fiscal) vor recupera suma din contul echipei prahovene.
      Culmea, oficialii clubului Corona i-au făcut o plângere penală lui Adrian Teodorescu – pe motiv că ar încerca să-şi însuşească TVA-ul în mod fraudulos (!!!), deşi el este în situaţia de a plăti către stat pentru ceea ce nu a încasat niciodată! La rândul său, Teodorescu spune că: “miercuri voi cere depunctarea Coronei, la Comisia de Disciplină şi voi face şi eu plângere penală împotriva celor de la Corona, pentru înşelăciune, plus că voi demara un proces pentru recuperea sumei pe care fiscul o va lua din contul meu, în contul TVA pe care Corona trebuia să o achite, conform contractelor dintre cele două părţi şi deciziilor de la comsiile FRF”!

      Ștergere
  12. Constat ca, incet dar sigur, unii membri de la AJF Prahova care nu prea sunt "plimbati" cu masinuta lui Crangasu, oferita de catre nasu' Mircea Sandu debarcat de la FRF, au inceput sa vorbeasca. Un gest corect care trebuie sa-i trezeasca din somn pe oamenii care doresc ca AJF Prahova sa redevina o elita a fenomenului arbitraj precum cea din perioada regretatului " DOCTOR EMIL VLAICULESCU!

    RăspundețiȘtergere
  13. Damian Cristi e de "top" pentru AJF Prahova! A fost propulsat pe o functie interesanta, nu?
    Practic "uns" ca un fel de Inspector pentru Situatii de Urgenta, la sediul lui Crangasu si Negoita, acest baietas are la el si "bagheta" necesara unor interventii delicate prin zona fotbalului. Sfera lui de activitate este ceva mai intinsa, delegat fiind pe la meciuri destul de des spre deosebire de colegii lui, durata fiind de cate doua ore/ meci insumate/saptamanal! In buzunarul sau apar baremuri pe masura!
    Identice cu cele din presa INCA ceva leuti ca putator de - (microbi - Doamne iarta-ma ce am zis!!!) cuvant - ''opera" lui Crangasu, dar si pontajele la12/24/48 ore la...ISU, lunar, il desconspira pe "fluieras" ca...sarac lipit!
    La asemenea salarii (taticul) arbitrilor, Deaconu, ar cam trebui sa il taie "in carne vie" pe Damian care, la probe fuge cam... inapoi! Primul test. Nu si-a luat probele, a fost scos din lot, LA RETUR - colegii lui de breasla stiu ei, nu-i asa? - si in sezonul imediat urmator, cu probe ciudate, a fost "aruncat" in ...Liga A!!!
    Cine, cine o fi luat atunci decizia? Dar in vara cine ii pune, a cata oara ... pile? De urmarit...

    RăspundețiȘtergere
  14. Totul se face la comanda lui cringasu, ca doar AJF Prahova e mosia lui

    RăspundețiȘtergere
  15. Marcel Marin, fara niciun comentariu, a devenit "oaia neagra" a ziarului Prahova, el fiind "plimbat" la cheremul lui ... Dima! El este preluat si de "marele" arbitru local, Damian Cristi, care il si determina pe Marcel sa scrie. Nu, oirce. Nu oriunde. Numai ce dispozitii i se dau ca sarcina de la "varf" sa fie indeplinita! Desi el nu primeste si... salariu! Semneaza materiale din publicatia respectiva, impreuna cu Damian, dar la finele lunii nu trece si pe la casierie. Se epuizeaza lefurile chiar in dreptul sau!
    Bine ca Marcel se (mai) echipeaza si "fluiera" meciuri "incendiare" pe mini-terenuri de fotbal care, la final, se termina cu cate o... bericica! Poate si vreo 2 lei si pentru el, nu?E problema lui de care nu ar trebui sa se afle pe undeva. Sa deranjeze pe....
    Cert este ca "boss"-ul Dima are escapade numeroase, in tandem cu Anghelescu Cristian, peste tot! Prin zone interesante de unde NU revin cu... "manutele" si buzunarele goale! Au si sacosele cu bunataturi pentru familiilor lor! Nu si pentru cei din redactii!
    ''Baietii" astia ar trebui aiba grija sa nu se dau ''deadura" cu vreo... masinuta! Sa va accidentati si sa veniti la.... stanga!!! Apropo, pe unde "pititi" si zace, vreo ..."limuzina " cu pricina????

    RăspundețiȘtergere
  16. marelui (devenit peste noapte) damian, i s-a suflat prea mult in ciorba si baiatu si-a cam luat viteza. ce inseamna sa fii sluga supusa a lui cringasu! este pe bune cu dima... si merge treaba din plin. are articole, are delegari, desi ca arbitru e... praf. marcel ii da ture oricand si la arbitraj si la cultura sportiva. dar la clica lui cringasu si dima nu este important acest aspect. conteaza slugarnicia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tind sa cred ca in judetul asta invidia este mare si ca oamenii care realizeaza ceva sunt criticati pe baza oamenilor pe care ii cunosc. Trist. Niciunul nu mai stiti ce inseamna fotbalul

      Ștergere
  17. Si inca ceva, pentru domnul care isi tot da cu parerea: vulpea care n-ajunge la struguri, zice ca sunt acri!

    RăspundețiȘtergere
  18. Lutan Ionel se da in "barcute" plimbat, mai mereu, pe meleagurile unde se disputa meciuri ''dirijate" de catre Dima si Anghelescu. Acolo unde isi desfasoara activitatea si patronii unor echipe care nu omit sa "decarteze", la final, catre "cavalerii presei'' ceva atentii ...
    Interesant este ca in paginile stapinite de catre Prahova, Telegrama si Republicanul apar cronici "dragute"! Cei trei omit sa puna si la dispozitia cititorilor ca in Rapoartele de arbitraj, emise de catre AJF Prahova, apar si numele interesant in dreptul lui Dima Marian, antrenor oficial! Care se departeaza de banca tehnica a formatiei sale pentru ca el trebuie sa-i "dirijeze" pe ziaristii celor doua publicatii!
    Mai nea Lutan ai bre grija de ceea ce faci! Nu de alta dar ca slugarnic al celor doi indivizi s-ar putea sa ramai fara... pix fiindca scrii la COMANDA!
    Nu numai acolo ci si prin alte zone - impreuna cu cei doi indivizi - te cam faci de ras!

    RăspundețiȘtergere
  19. "Steaua" presei din judetul prahova este in persoana lui Anghelescu Cristian, un individ care ofera, cu larghete, mult...circ! Dar numai si numai pe salarii, "mese copioase si sprituri adevarate" , pensiuni sau hoteluri - in tara si strainatate - ''prime, in lei si valuta", primite de la terti oficiali ai unor echipe din Prahova. Acesta a fost "tarat" si in lumina camerelor de luat vedere, acum, la... WILLIS! Din Ploiesti!Daca nu va fi atent patronul care nu are cunostiinta, dupa excluderea "plinutului" individ realizator de multe gafe si pe la o alta emisiune "Telegraful", va avea, si el, parte de ghinion! Daca nu il va compensa cu... banuti frumosi! Ca altii...
    Acest smecheras are si sansa sa intre si pe usa unor institutii care ar trebui sa ia atitudine,justa, pentru matrapazlacurile omise!
    Nu de alta dar "grasutul" alaturi de un alt "rotunjor" ziaristi de la "Socul cotidian" s-au
    autoeliminat de acolo!!! Poate va va spune si primarul din Ploiesti de ce OMUL care i-a "exmatriculat", in baza unor probe posibile, i-a "aruncat" pe amandoi in... strada!
    Ambii, Anghelescu si Badescu "se pupa" de dragul... vietii acum! Mai ales ca utilizeaza si... pixurile! Nu ca atunci cand (si) pe la... Seciu se aruncau peste cantareti...bani, nu gluma!!! Unul, Florin de pe la Petrolul stie tot...
    Probabil ca Anghelescu a uitat sa-i spuna si prietenului sau - care-l plateste,in prezent, la ziar - ca in drumul spre granita din Vest " a facut praf" limuzina pe care o conducea numai la super... viteza! De ce se fereste mereu politia de el?! Si cei de pe la Mehedenti?! Atunci, Trailerul dinspre Prahova si-a facut datoria! A adus in Ploiesti 'maldarul" de... fiare, la stanga!!!
    AJF Prahova a fost informata? Daca nu, sa afle acum poate da si ei un...bacsis. Buni ar fi ceva... EURO!

    RăspundețiȘtergere
  20. Sigur, AJF PRAHOVA nu a fost informata si despre ispravile lui Anghelescu, secondat de catre... Dima Marian in acel accident. Ca sa nu mai zicem si de un cameraman din urbea prahoveana! Tace malc si Damian Cristi, purtator de cuvant!
    Prin Ploiesti s-ar zice ca "Boss''-ul Crangasu nu prea si-ar dori, macar o perioada, sa fie deranjat de catre cineva! Sta la cotitura sa vada daca nu cumva conducerea de la CONPET Ploiesti va descinde, nu la sediul din Pielari, ci la resedinta lui sa verifice ... inventarierea unor bunuri care au disparut de la baza sportiva de la Strejnic. Administrata, chiar, de el! Recuperarea unui prejudiciu va "atenta" si la "pusculita" pe care o gestioneaza in str. Pielari, nr. 5?
    C-o fi vorba de fotolii, de canapea... ramane de vazut!
    Si noul presedinte al FRF, Burleanu Razvan, recent instalat pe scaunul lui Sandu Mircea, ar trebui sa se orienteze catre sediul AJF Prahova. Sa constate daca"echipa" lui Crangasu Silviu, posesor si al "masinutii'' PH 20 FRF este in legalitate.
    Si ar avea multe de vazut! Chiar si printre acte!
    Curtea de Apel din Bucuresti, in acesta luna, va da, posibil, si un verdict! De urmarit acest dosar! Si nu numai...

    RăspundețiȘtergere
  21. Titi Negoita, un individ care, zi de zi, e... rosu la fata! Se plimba intr-o veselie pe rute dar evita si filtrele circulatiei! Interesant! Oare...
    Incasator de la delegatii echipelor, destui bani, acestia nu totdeauna iau directia inspre cont! Sume importante sunt in asteptarea unor "clienti" care ii utilizeaza in diverse "operatiuni" , in special la plinurile masinii conduse de catre Crangasu Silviu. Deseori in interes personal! Naveta - serviciu, acasa,meciuri, la Conpet, AJF - inlocuirea unor piese sau cauciuc (uri), oare, cat costa? Cei care pitesc aceste smecherii ce pot spune? Vor explica si noului presedintelui al FRF ce se mai intampla pe aici?
    Banutii pe care, anual, observatorii din cadrul asociatiei judetene ii depun la..."profesorasul" Notaru Traian, se depun, la vedere?! Si toti contribuabilii stiu?!
    La fostul OM de mare calitate, Prof. Octavian Balteanu, "exmatriculat" din sistemul observatorilor, de Crangasu si Negoita, destinatia fiecarui leu se stia incotro mergea si ce destinatie avea!
    Pontajele, lunar, sunt justificate? Sunt nominalizati si cei care sunt angajati? Sunt sume importante? Numai trei intrebari...
    Regulamentul AJF Prahova va permite sa le dati locuri de munca si delegatii, la meciuri, unor pensionari, functie de gradul respectiv? Depuneti, lunar, catre fisc echivalentul sumelor, dovedite cu chitante, 'DOM' SEFI'? Atat, deocamdata...
    Veti aplica note explicative "duetului" Dima si Damian? Voi doi si ... voua?!
    Va ganditi si la... demisie? Aveti mare grija, domnilor.

    RăspundețiȘtergere
  22. Stimatul profesor Balteanu a fost exmatriculat din cauza corectitudinii sale, fiindca nu intra in "combinatii" cu bani si delegari la comanda

    RăspundețiȘtergere
  23. Daca va fi abordat de catre cineva, dom. profesor Balteanu va spune doua-trei vorbe despre cele intamplate la ajf in acea perioada? Cam cat i se cerea din banii celor care cotizasera? Cine avea nevoi de ei... atunci? Si acum se petrec astfel de evenimente pe acolo. Fapte interesante pe acolo. De urmarit...

    RăspundețiȘtergere