joi, 17 aprilie 2014

Virgil Guran a dat explicaţii stupefiante despre retragerea echipei CSM Câmpina din Liga a 3-a! Merită comentate...

În publicaţia "Expresul de Prahova" a fost publicat astăzi un interviu cu Virgil Guran, subiectul fiind prezentarea motivelor care au dus - din punctul de vedere al actualului deputat - la retragerea echipei CSM Câmpina din competiţie. Poate ar fi fost mai corect, dacă dorea cu adevărat să ofere nişte explicaţii pertinente, să facă o conferinţă de presă, în care să-i invite şi pe cei care puteau pune întrebări concrete, la obiect, din care să se afle adevărul. În lipsa acestei soluţii, lucrând cu "materialul clientului", voi publica integral acest interviu şi voi comenta acolo unde consider că se impune.
Textul italic este textul original din "Expresul de Prahova", iar cel bolduit reprezintă comentariile mele.
"De ce a fost retrasa echipa CSM din campionat?
Au fost tot felul de speculatii. Unii vorbesc in numele celor care au finantat Clubul. Se implinesc anul asta 20 de ani de cand functioneaza si nu e bine sa lasam lucrurile la nivel de barfa. (CSM Câmpina nu a fost înfiinţat în anul 1994, aşa cum greşit spune Guran. În acel an a fost înfiinţat clubul Coruna, gruparea desfiinţată în urmă cu ceva ani. Apoi a apărut varianta CSM... Mai exact, pe 18 februarie 2002, aşa cum apare în Registrul Sportiv de la Ministerul Sporturilor (click pe imagine pentru a se mări).
De asemenea, pentru o mai bună clarificare, poate să spună cineva în ce competiţie a jucat CSM Câmpina în, spre exemplu, 1995 sau 1999?) Hotararea de a retrage CSM din campionat a fost luata din doua motive 1. Asteptarile noastre, referitoare la performantele echipei nu au fost realizate. S-a investit mult in echipa, in iarna am adus ce jucatori s-a dorit, iar returul ne-a dezamagit. (Este pentru prima dată când cineva din jurul acestei echipe susţine cu subiect şi predicat că totul este cauzat de rezultatele slabe! Totuşi, CSM este - a fost... - o echipă nou-promovată, care s-a calificat în play-off!) 2. Am ajuns la concluzia ca nu merita investiti atatia bani in aceasta activitate pentru ca, cu aceiasi bani, se poate face mai mult pentru copiii din Campina, in sport. Din acest motiv, pe Club functioneaza in continuare mai multe sectii (baschet, handbal, tenis de masa, inot, sport recreativ).(Întrebarea mea aici este dacă aceste secţii sunt afiliate la federaţiile de specialitate pentru a putea participa oficial la competiţii? Câţi sportivi sunt legitimaţi la fiecare secţie, legitimaţi însemnând cu carnete de legitimare la federaţia naţională sau asociaţia judeţeană de profil şi plătind taxele aferente? Şi nu se precizează dacă banii pentru funcţionarea acestor secţii vor proveni din surse private sau tot de la bugetul local?) 
Ce le spuneti celor care spun ca Primaria nu ar mai fi finantat CSM?
Unii speculeaza, pe ici, pe colo, ca retragerea ar fi avut loc pentru ca Primaria Campina nu ar mai fi sprijinit financiar proiectul, pe baza legii 350, privind finantarile nerambursabile..Nu e adevarat. (Ba da, că d-aia e foarte supărat Adrian Nistoroiu, iar aici - în opinia mea - se profită de faptul că Adrian Nistoroiu este prea gentleman pentru a ieşi public să spună toate problemele, inclusiv de finanţare, care au existat în ultimii ani.) Am discutat cu primarul, cu vicele si, de comun acord, am stabilit ca oprim aceasta activitate, ca e mai important sa investim in bazele sportive. (Personal, nu cred că s-a discutat cu primarul şi viceprimarul, pentru că luni, 14 aprilie, nici unul dintre ei nu avea cunoştinţă de retragerea echipei din competiţie! În privinţa bazelor sportive, dacă proiectele sunt de genul investiţiei de la Petrol - apropo, când se termină, dacă se mai termină? - atunci... e clar!) Altfel, am fi primit finantare si in acest an, fara probleme. Va intreb, insa, daca noi oricum nu mai doream sa continuam activitatea din vara, ce rost mai avea sa luam niste bani de la bugetul Campinei? (Dar dacă este aşa, ce rost a mai avut ca CSM Câmpina, pentru echipa de fotbal, să depună un proiect de solicitare a finanţării nerambursabile în baza Legii 350 în valoare de aproximativ 4 miliarde lei vechi?!) Am terminat campionatul si ar fi trebuit sa ne inscriem in play-off, insa, lucrurile inutile mie nu imi plac, asa ca am decis sa ne retragem acum. O alta speculatie a fost ca relatia dintre mine si Adi Nistoroiu, presedintele Clubului, s-ar fi racit. Iar, nu e adevarat. (Aici nu am un comentariu, ci o întrebare: când au fost ultima dată împreună cei doi la un meci pe teren propriu al CSM-ului? Iar răspunsul va spune totul despre relaţia celor doi...) Suntem prieteni, el a finantat echipa cum am discutat, eu, la fel. Cei care spun ca n-am pus bani si de la mine, gresesc si se poate dovedi cu acte. (Tocmai aici este problema. Înţelegerea dintre Guran şi Nistoroiu a fost ca fiecare să contribuie cu o anumită sumă, Nistoroiu aducându-o din firmele sale, în vreme de Guran a garantat că o va obţine din finanţările nerambursabile de la bugetul local. Şi nu a adus-o, tocmai pentru că sunt semne mari de întrebare privind decontarea sumelor de anul trecut, unii spunând că, spre exemplu, o sticlă de Apă Talea, care parcă era sponsor la echipă, costă cât un, să zicem, Mercedes! Şi poate nu ar fi fost lipsit de interes dacă Guran prezenta public, eventual şi cu acte, sumele pe care le-a cheltuit personal în actuala ediţie de campionat!) 
Totusi, care a fost implicarea financiara a Primariei si care a fost a investitorilor?
O echipa de fotbal costa mult mai mult decat a finantat Primaria. O echipa de fotbal, ca si CSM, la liga a III-a costa 200 mii euro. Primaria a finantat, anul trecut, cu aproximativ 50 mii euro, un sfert. Practic, noi am pus diferenta pentru a functiona.
Sincer, suntem dezamagiti, pentru ca, cu aceiasi bani in alte sporturi se realiza performanta si era satisfactie. Asa ca e mai bine sa ne oprim aici. In plus, in Campina mai e o echipa la nivelul nostru, care, datorita bugetului, a conditiilor, a terminat in clasament deasupra noastra si are sanse sa promoveze in liga a II-a nationala si atunci e suficienta pentru zona noastra o echipa la acest nivel. Nu avem nimic de reprosat Primariei, a fost alaturi de noi. Cred ca sunt implicat in prea multe directii, politic, social, sportiv si e vremea sa ma concentrez pe activitatea parlamentara, singura prin care pot ajuta real niste oameni"
Ar mai fi fost multe alte lucruri de spus... Dacă unele dintre comentariile sau întrebările mele au deranjat pe cineva, vinovaţi sunt doar cei din acest club care nu au ştiut deloc să comunice şi să lămurească toate problemele din activitatea echipei, care chiar îi interesau pe suporteri, dar şi pe toţi câmpinenii, atâta vreme cât echipa a beneficiat de bani publici. Dar dincolo de orice scuze - pentru că tot interviul pe care vi l-am prezentat nu este altceva decât o scuză continuă -  rămâne realitatea că în Câmpina s-a mai desfiinţat o echipă  de fotbal! Faptul că tocmai în Săptămâna Mare s-a luat decizia uciderii acestei echipe cred că este de necomentat... Lumea îi va judeca!

31 de comentarii:

  1. INCREDIBIL! Guran zice ca oricum din vara nu ar mai fi continuat!!! Asa ceva?! Pe omul asta nu poate sa-l traga nimeni la raspundere, ca a scapat de tot boii in stufaris!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand o veni la usa mea dupa vot, o sa-i dau... stiu eu ce

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Omul asta a innebunit de tot!

    RăspundețiȘtergere
  5. Gurane, cred ca iti iau baietii lui Nistoroiu glanda cand te intorci de la Parlamentul tau! Io zic sa ceri spp-isti! Si mai lasa-ne!

    RăspundețiȘtergere
  6. poate ai dreptate pentru anul asta, dar totusi cati bani a cheltuit Guran cu echipele de fotbal, cred ca ar trebui respectat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  8. NOI SUPORTERII CSM SIUNTEM FOARTE SUPARATI PT DESFIINTAEA ECHIPEI! ESTE O RUSINE CE S-A INTAMPLAT SI CRED CA DACA GURAN SE RETRAGEA SI IL LASA PE NISTOROIU, NU SE AJUNGEA NICIODATA AICI. DIN CATE STIM NOI, ECHIPA VA CONTINUA SA JOACE DIJ VARA IN LIGA B PRAHOVA, VA CRESTE COPII SI POATE VOM REINNODA INCET INCET ACEASTA TRADITIE FRUMOASA...
    IN ORICE CAZ NU VOM TINE NICIODATA CU FORTUNA!

    RăspundețiȘtergere
  9. Gurane, lasa-neeeeeeeeeeeeee!

    RăspundețiȘtergere
  10. Iar si-a bagat politicul coada si iar s-a ales praful!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ne-am saturat de vrajeala asta de doi bani Gurane.N-ai facut nimic decat sa-ti urmaresti interesul,ti-ai batut joc de suporteri,de jucatori,de fostii actionari si prieteni,de Nistoroiu.Vorbesti bine ,dar atat.Crezi ca lumea e chiar atat de proasta? Daca da ,te inseli amarnic.Lumea nu uita.In politica si nu numai nu mai ai niciun viitor."Te-ai nascut talent ,si-ai sa mori speranta".

    RăspundețiȘtergere
  12. Editia de campionat 2011/2012,UNIREA CAMPINA cistiga liga a 4 a cu 29 victorii,5 egaluri,nici o infringere,si CISTIGA BARAJUL DE PROMOVARE IN LIGA a 3 a/Editia 2012/2013/CSM CIMPINA cistiga liga a 4 a cu 31 victorii,3 egaluri,nici o infringere,si CISTIGA BARAJUL DE PROMOVARE IN LIGA a 3 a.SUNT PERFORMANTE CU CARE TREBUIE SA NE MINDRIM,AU FACUT CINSTE SI IMAGINE acestui oras minunat CAMPINA,CONSILIUL LOCAL,PATRONII, STAFFUL TEHNIC SI JUCATORII,si-au facut datoria prin atitudine si evolutii bune si au facut o buna propaganda fotbalului si de ce nu, au adus cu fiecare etapa scursa,un strop de bucurie iubitorilor de fotbal din CAMPINA.Acestea sunt faptele,fara patima cu realism,amindoua echipele din varii motive sau destramat,acest lucru trebuie sa ne mobilizeze si sa ne dea in acelasi timp de gindit.Amindoua echipele nu au avut o baza sportiva PROPRIE,de aici si un anumit disconfort cauzat de acest lucru,DEACEEA DE AICI TREBUIE PORNIT INTR-UN VIITOR PROIECT.Referitor la echipa noastra CSM CAMPINA,faptul ca ne-am atins OBIECTIVUL inca din tur,probabil a indus in atitudinea jucatorilor o anumita relaxare,care sa vazut in primele meciuri din retur.Domnul GURAN are dreptate,isi doreste tot timpul mai mult de la fotbalisti ca evolutie si probabil si-a reconsiderat OPTIUNILE pentru continuarea PROIECTULUI.Personal cred ca intradevar trebuie sa investim in infrastructura,si de aici trebuie pornita aceasta activitate,MULTUMIM pe aceasta cale CONSILIULUI LOCAL pentru sustinere,domnului GURAN,ADRIAN NISTOROIU si domnului FLORIN FRATILA care stiu ca are citeva proiecte in sport si sunt sigur ca le va finaliza.Este o saptamina plina de semnificatii crestine,care ne poate face mai buni,mai intelegatori"PASTE FERICIT"tuturor!...Valeriu Nicoara

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am mai spus sa mergeti la Ploiesti...cu infrastructura.

      Ștergere
  13. Acest individ si-a batut joc de campineni ,mintindu-i cu nerusinare.A mintit si jecmanit un OM care a investit din banii sai f. multi bani.Dar la ce sa te astepti de la un delicvent notoriu?!....

    RăspundețiȘtergere
  14. Esti inculpat...legea te v-a duce in locul potrivit...Gurane!

    RăspundețiȘtergere
  15. Cine-i vinovat ca terenul de la Gr. Sc. Petrol nu este gata ? Ce firma are sarcina PNL-ului sa execute lucrarile ? ce termen avea ? Cati bani au luat pana in prezent ? De ce tace Consiliul Local ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt intrebari la care si eu as dori niste raspunsuri din partea lui Guran. Dar daca fuge de o conferinta de presa adevarata, nu putem decat sa il intrebam public si sa vedem daca raspunde sau nu... Personal, si o spun cu regret, nu mai am nici o asteptare de la omul Virgil Guran, pentru ca presedinte sau primar sau deputat sunt functii trecatoare...

      Ștergere
  16. Au desfiintat altii Unirea Urziceni, Universitatea Craiova sa mentionam si Poiana Campina echipe cu traditie si n au patit absolut nimic. Referitor la CSM Campina era de asteptat ca Guran sa desfiinteze echipa atat timp cat sansele lui la primarie sunt foarte mici. A incercat prin intermediul acestei echipe sa-si atraga cat mai multi simpatizanti dar nu a reusit . Mai bine pentru orasul Campina, acest om nu are ce cauta la conducere, nu are ce cauta in orasul Campina.

    RăspundețiȘtergere
  17. sunt atatea minciuni spuse de politrucul Guran, incat ar fi foarte greu sa te apuci sa l demontezi pe toate. dar lumea stie si poate nu il vom mai vedea pe Guran in nici o functie publica!

    RăspundețiȘtergere
  18. sunt un iubitor al fotbalului si ma doare sa citesc ca Guran se dezice de fotbal, spunand acum ca "Sincer, suntem dezamagiti, pentru ca, cu aceiasi bani in alte sporturi se realiza performanta si era satisfactie", Trecand peste cacofonia care nu se anuleaza prin punerea unei virgule total aiurea, dar vreau sa il intreb pe Guran daca ar fi investit in alte sporturi, nu in fotbal, mai auzea cineva de el, mai se facea cunoscut si sa ajunga sa fie votat, inclusiv deputat. Adica, mai pe scurt, fara investitia in fotbal era nimeni cu acte si nu ar fi ajuns NICIODATA deputat! Asa ca dupa ce ti-ai vazut sacii in caruta, sa te dezici astfel de fotbal, este o mare RUSINE!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu se baga in politica, acum petrecea Pastele cu Gigi, Borcea si MM...

      Ștergere
  19. gurane deacum esti un om mort , politic , vorbind . nu mai ai niciun viitor politic tu si pnl-ul tau i in frunte cu fratila . pt noi suporterii campineni . ,oricum nu ai facut nimic pt campina sa-ti fie rusine . am crezut in tine , te-am ajutat in campania electorala dar ne-ai dezamagit total . RUSINE RUSINE RUSINE . PT CSM NU AI MAI AVUT BANI DAR PT POMENI ELECTORALE , MAI AI . PT BINELE TAU POLITIC SI CA SA POTI SA MERGI CU CAPUL SUS PE STRADA , AR TREBUI SA TE MUTI LA CLUJ , UNDE TE-AI NASCUT . AICI NU MAI AI SANSE SA MAI PACALESTI PE NIMENI

    RăspundețiȘtergere
  20. IN SFARSIT OAMENII SI-AU DAT SEAMA CU CINE AU AVUT DE-A FACE IN TOATA ACEASTA PERIOADA.A MERS DIN PARTID IN PARTID,A MINTIT CAT A PUTUT,A PACALIT F. MULTA LUME ,IAR ACUM SI-A DAT"ARAMA" PE FATA. NEAVAND PIC DE RUSINE,NU CRED CA-SI VA CERE MACAR SCUZE.

    RăspundețiȘtergere
  21. Si pe zi ce trece tot mai monoton si mort orasul...nu distractii pt tineret(cluburi,cinema),nu fotbal(unii se gandesc ca e neprofitabil...peste noapte vreti gen Urziceni).Guran m-a dezamagit plus ca l-am si votat cand a venit pe strada mea inca neasfaltata...Crisuri.

    RăspundețiȘtergere
  22. Acest Guran a desfiintat doua echipe! Stie toata lumea ca datorita lui nu mai exista Unirea Campina! Si suporterii Unirii au fost foarte dezamagiti cind li s-a oprit finantarea de catre Guran, Fratila si pe ce motiv? Unde sint bazele sportive promise comunitatii! Era de asteptat ca si echipa CSM sa se desfiinteze deoarece domnul Guran nu aducea bani din propriul buzunar ca sa sustina echipa, tot timpul a gasit oameni care sa-l sustina financiar! El ,pentru echipa CSM nu a scos nici un ban din buzunarul propriu, si atunci cind nici Primaria nu i-a mai acordat finantare a inchis echipa! Asta spune multe despre ce fel de om este ! S-a bucurat cind Unirea a fost desfiinta dar acum roata s-a intors ! Felicitari Gurane ! Ai distrus fotbalul Campinean!!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. cand exista Coruna Cimpina (cea mai frumoasa echipa a Cimpinei cu jucatori numai din zona noastra) omul asta a promis cantonament in Italia cu mare tam tam. Cu doua sapatamani inainte de plecare, a conditionat plecarea cu taxa de 200 de euro de jucator pt plecare spunand ca nu are suficienti bani. Asta e Guran...am fost in Italia pe banii nostri iar el si-a primit laudele nemeritate dupa ce s-a laudat la toata lumea cu cantonamentul lui de la Rimini. Un om de nimic, RUSINE VIRGIL GURAN !!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  25. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere