luni, 19 august 2013

Alegerile de la AJF Prahova trebuie anulate!

Vinerea trecută au avut loc alegerile la AJF Prahova, unele care au născut multe discuţii şi dispute. Am urmărit ce s-a întâmplat şi am aşteptat până astăzi să formulez un punct de vedere ceva mai elaborat. Şi am făcut acest lucru din două motive: am încercat să nu scriu "la cald" şi am aşteptat să văd reacţiile din presa judeţeană după caricatura de Adunare Generală găzduită vineri seară de restaurantul "President" din Bucov.
Astăzi am constat dezgustat ce aglomeraţie e în presa judeţeană la uşa cu elogii din dosul nou-alesului "president". Deh, şpriţurile şi deplasările trebuie cumva achitate... Şi până la un punct pot înţelege această "tactică".
Cel mai important lucru este că Adunarea Generală de vineri a comis un grav abuz, care - în mod normal - ar trebui să ducă la anularea imediată a alegerilor! De ce?
Pentru că Adunarea Generală nu poate valida dosare de candidat, iar în cazul în care le respinge în mod abuziv, atunci tot ce se hotăreşte la acea adunare este... abuziv şi neaplicabil! Solicit public, conducerii AJF şi avocatului Filcea ca după ce se trezesc din beţia... câştigării unui nou mandat să răspundă public la câteva chestiuni esenţiale:
1. Unde scrie în Statut (apropo, după ce Statut s-au organizat aceste alegeri?) că Adunarea Generală validează dosarul unui candidat?
2. Unde scrie în Statutul după care s-au organizat alegerile, care trebuie să fie conform Statutului FRF, că un candidat trebuie să aibă un mandat de 4 ani neîntrerupt pentru a se putea înscrie în cursa pentru funcţia de preşedinte?
Pentru orice instanţă - sportivă sau juridică - doar aceste două motive sunt mai mult decât suficiente pentru a anula mascarada de la "President".
Mirarea "căţelului"...
A existat un "căţel" care s-a arătat mirat că tocmai delegaţii echipelor din primul eşalon ar fi votat cu Andrei. De unde ştie, ar fi interesant de aflat, în condiţiile unui vor secret, dar cred că acest lucru dovedeşte că nivelul intelectual al conducătorilor este direct proporţional cu eşalonul în care activează. În acelaşi timp, reprezentanţii echipelor din eşaloanele inferioare sunt mai uşor de manipulat, ca să nu spun de prostit!
Se impune un control fiscal urgent la AJF!
De asemenea, consider că organismele fiscale de control ar trebui să se autosesizeze şi să verifice la AJF Prahova cel puţin un lucru, reprezentativ pentru "sistemul" implementat de "Don Lică": poate prezenta AJF Prahova un număr de chitanţe egal cu numărul echipelor înscrise în competiţie? Răspunsul e sigur NU!
De ce tace FRF?
"Cum să votăm schimbarea, când FRF îl ţine în braţe pe Don Lică?!", mi-au spus mai mulţi reprezentanţi ai unor echipe din eşaloanele inferioare judeţene. Şi atunci a apărut întrebare "De ce tace FRF?" Pe rolul instanţei de la Comisia de Disciplină a FRF - acolo unde se află şi ploieşteanul Mircea Dridea - se află încă un dosar deschis la solicitarea lui george Andrei, care l-a reclamat pe "Don Lică" pentru repetatele abuzuri şi pentru falsurile realizate în aprobarea noului Statut. Comisia de Disciplină a tot amânat luarea unei decizii, impresia fiind că s-a aşteptat votul "poporului". Probabil că semnalul a fost dat de Mircea Sandu, "Naşu'" supervizând orice decizie mai delicată a oricărei comisii. Şi atunci, de ce îl ţine Mircea Sandu în braţe pe "Don Lică"? Poate pentru că "Naşu'" nu a uitat entuziasmul cu care "Don Lică" l-a huiduit pe Crăciunescu, în plină Adunare Generală a FRF, atunci când fostul arbitru internaţional a refuzat o disctincţie de la "Naşu'". Sau poate pentru că "Naşu'" ştie cine i-a "dat în gât" pe nişte constetatari acum câţiva ani, "Don Lică" demonstrând atunci metode pe care orice securist ar fi invidios. Probabil că va trebui să se aştepte ca şi la nivelul conducerii FRF să se schimbe ceva pentru a se face curăţenie şi în Pielari.
"Don Lică", ai uitat de funcţia de prim-vicepreşedinte!
Luat de valul beţiei câştigării unui nou mandat şi fericit că i-a reuşit manevra de doi bani prin care Andrei a fost împiedicat să candideze, "Don Lică" a uitat să solicite Adunării Generale alegerea unui prim-vicepreşedinte, conform modificările aduse la Statut în martie, atunci când nu a fost nici o Adunare Generală, ci "Don Lică" a modificat din burta lui - şi probabil şi a lui Filcea, mai generoasă din acest punct de vedere. A încercat să explice că a fost mandatat de Adunarea Generală, ceea ce este nu numai o mare minciună, dar ar fi şi o ilegalitate, pentru că numai Adunarea Generală aprobă orice modificare a Statutului!
Şi ar mai fii multe altele de spus, dar poate va veni la un moment vremea ca "Don Lică" să răspundă pentru toate! Nu în faţa Adunării Generale, care - mai ales prin comportamentul faţă de Andrei - s-a dovedit o adunătură, ci... în altă parte...

13 comentarii:

  1. Parastasul de la carciuma interlopului... Crangasu, ruda cu celebrul Lica, a fost dupa cum sa putut vedea nu o adunare ci mai bine zis o adunatura generala de milogi in marea ei parte.

    RăspundețiȘtergere
  2. au baut pana s-au pisat pe ei, la propriu!!! ce pretentii sa ai de la asa oameni? imi pare sincer rau ca am asistat la asemenea adunatura!

    RăspundețiȘtergere
  3. probabil ca tb sa asteptam sa plece Mircea Sandu, sa vina Gica Popescu si cu Ion Craciunescu si atunci sa vedem cine il mai apara pe Don Lica!!!
    Don Lica, tine minte, LA PUSCARIE!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. 'Catelul' cred ca este Marian Dima...

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu vin cu o atentionare catre primariile care sustin echipe de fotbal din judet. Anume sa fie mult mai atente in a verifica facturile trimise spre plata de catre AJF. Si spun asta pentru ca sunt sigur ca onor contabilitatile acelor cluburi care folosesc bani publici n-au cerut expres AJF sa le trimita adrese oficiale in care sa se specifice cuantumul taxelor, penalitatilor disciplinare, baremelor de arbitraj actualizate. Exemplu: cand vine o factura cu suma X reprezentand cumul de cartonase sau amenzi pentru diferite spete, cel care face plata are in fata si un document cu o evidenta clara a numarului de cartonase incasate de jucatorii clubului sau? Am informatii ca NU. Si atunci pe ce se bazeaza cand da drumul la plata, de unde are siguranta ca el plateste nu patru galbene, cat ar fi real, ci, sa zicem, 12 (umflat)? Si asta se intampla pentru ca majoritatea cluburilor sunt ''varza'' la evidenta documentelor proprii, mai ales cele care folosesec bani publici, fiindca daca nu dai tu din buzunar....L-am intrebat pe un presedinte de club cate cartonase a primit echipa sa in campionatul trecut. STIE AJF-UL, mi-a raspuns...stau eu sa le numar. ''Interesant''....ramai fara cuvinte. Dar mata Dom' Presedinte CE STI?

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai oameni buni, Crangasu face ce-i spune Dima, n-ati inteles treaba asta pana acum. Nu vedeti ca presa manipuleaza acum tot. O sa vedeti la anul la FRF, o sa iasa presedinte cine va dori mass media (intelegeti care trusturi). Nu va spune nimic faptul ca un ziarist a ajuns primarul Ploiestiului? Cand ai intrat in gura presei esti halit, asa ca fiecare cauta sa se protejeze din acest punct de vedere. Aici e cheia. Poti sa fi tu inteligentul inteligentilor, daca vrea sa te faca presa... te face, si atunci despre ce vorbim.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua,

    Sunt un consilier local la o primarie mai saracuta financiar, n-are importanta care. Pentru ca imi place fotbalul, pe care l-am si practicat (prin anii 80), am incercat sa ma implic la echipa locala cautand solutii de sustinere prin finantare de la bugetul local. N-am reusit. Intrebarea mea e cum de pot cei de la Brazi sa tina trei echipe in competitii, cand ma rog, pana si pimariile de mari orase mai mult de o echipa nu-si permit s-o sprijine material. Adica nu le era suficient doar una celor de la Brazi in conditiile in care nici o echipa a lor nu joaca macar in prima liga judeteana, ci se multumes doar cu esaloanele judetene inferioare. Curioasa treaba, sau mai degraba eroare clara de management atat a clubului cat si a administratiei locale. Ma rog, e treaba lor, dar sa imprastii banii publici in acest fel.

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte bun și la subiect articolul. Felicitări. Apropo de acei ziariși, nu le-o fi jenă de cititorii lor, că îl apără atât pe don Lică, când evidențele prezentate de dumneavoastră sunt atât de clare. Eu înțeleg să aperi pe cineva dar în așa măsură să negi niște ilegalități, demonstrează calitatea lor. Mai și trâmbițează prin articolele lor cât sunt de corecți și imparțiali. Dezgustător.

    RăspundețiȘtergere
  9. INTREBARE

    Cei care au votat cum au votat la Adunarea Generala au avut cumva in fata Statutul AJF, Statutul FRF, ROAF, ca sa stie ce au de facut legal cand au mers la urne? Daca au facut-o dupa ureche, sau pentru c-asa au primit ordin, votand, indiferent cum, in necunostinta de cauza, atunci vor trebui sa raspunda, mai devreme sau mai tarziu, daca legile si reglementarile care guverneaza fotbalul au fost incalcate in acea situatie. Am pregatire juridica si stiu ce spun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu as spune ca au votat dupa ureche, ci mai degraba dupa... miros si vaz! Pentru ca vedeau si ei cum intrau damigenele in bucataria "Presidentului" şi simţeau mirosul fripturii binemeritate după o asemenea panaramă!

      Ștergere
  10. Nu faptul c-au baut un sprit si au mancat o friptura ma deranjeaza (asta se practica si la nivele mult mai inalte) ci ignoranta majoritatii celor prezenti in sala, paralelismul lor cu regulamentele si legile nescrise ale moralitatii in sport. Sunt oameni care s-au pripasit pe langa anumite cluburi fara sa stie pe ce lume traiesc, sunt depasiti de fenomen, dau si ei din gura pe acolo, adica mai mult incurca lucrurile. Asi fi curios sa stiu cam cati oameni cu studii superioare sau macar cu bacul luat activeaza pe la echipele de judet. Probabil ca foarte putini, si atunci ce pretentii sa avem...''turma'' poate fi manipulata ca la Teatrul de papusi.

    RăspundețiȘtergere
  11. DIMA este ''presedintele'' AJF, nu Crangasu!

    RăspundețiȘtergere