marți, 20 august 2013

Cât costă demisia lui Crăciunescu?

Ceea ce se discută de mai bine de o lună, s-a întâmplat astăzi: Ion Crăciunescu (foto) şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor!
De unde întrebarea din titlu? Crăciunescu nu a plecat de la CCA din principiu, ci după ce a negociat intens cu "Naşu'", omul căruia refuzase să-i întindă mâna în urmă cu câţiva ani la o Adunare Generală a FRF! Cât costă demisia lui Crăciunescu? Nu mă refer neapărat la partea materială, care în mod cert este consistentă, ci la imaginea lui Crăciunescu, care din "incoruptibilul numărul 1" devine omul care a negociat şi s-a înţeles cu "Naşu'"! Unii vorbesc şi de o înţelegere între Mircea Sandu şi Gică Popescu pe această temă, iar dacă astfel alege Gică Popescu să-şi înceapă mandatul în fruntea FRF, cred că este un drum greşit...
Acum, din punctul meu de vedere, un arbitru internaţional de top - aşa cum a fost Crăciunescu - are datoria morală
ca după retragerea din activitatea competiţională să înapoieze o parte din ceea ce a primit de la arbitraj. Iar una dintre cele mai uzitate modalităţi, este aceea de a împărtăşi din experienţţa ta noilor generaţii. Dar când ajunge să primeze o negociere privind miile de euro pe care să-i primeşti, atunci totul devine atât de mercantil încât imaginea de "incoruptibil" este serios afectată... Este opţiunea lui Crăciunescu şi în mod normal nu ar mai trebuie să fie acceptat vreodată de arbitri în fruntea lor! Să stea liniştit şi să-şi numerele miile de euro primite de la "Naşu'"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu