sâmbătă, 31 august 2013

Liga a 3-a. Atletic Bradu - AFC Fortuna 2-1. Un gol anulat şi alte câteva faze discutabile...

Din capul locului vreau să precizez că nu am drept scop să iau partea vreunei echipe. Încerc, cât mai obiectiv posibil, să discut câteva faze de arbitraj, care au ridicat multe semne de întrebare.
Minutul 45+1. V. Munteanu pătrunde vijelios în suprafaţa de pedeapsă şi, cam la 12 metri, când se pregătea să şuteze spre poartă, singur cu portarul, este împiedicat de Păun. Marodin acordă lovitură de pedeapsă şi cartonaş galben apărătorului argeşean, deşi faza întrunea toate elementele de manual pentru o eliminare în postură de ultim apărător.
Minutul 83. În plină ofensivă a oaspeţilor, asistentul Măndiţă semnalizează un henţ comis de un fundaş al gazdelor la limita suprafeţei de pedeapsă, dar Marodin nu ia în seamă semnalizarea colegului său!
Minutul 88. Cea mai controversată fază a meciului. Priviţi imaginea de mai jos! Mingea vine din partea stângă, iar Minciună (nr- 5 - tricou roşu) trimite mingea cu capul direct în vinclu, la colţul lung. Arbitrul anulează golul pentru fault în atac, dar puteţi să spuneţi cine pe cine faultează? Eu nu am văzut nici o incorectitudine!
Ceea ce este drept şi trebuie remarcat este că Marodin a fluierat înaintea ca mingea să fie lovită de Minciună, dar nu înseamnă că a avut dreptate!
Sunt trei decizii importante, unele cu efecte capitale şi fără a-l suspecta pe Marodin de rea voinţă nu putem să nu constatăm că toate cele trei greşeli sunt împotriva aceleaşi echipe!

2 comentarii:

  1. Un arbitru care din punctul meu de vedere nu are treaba cu arbitrajul.Nici alergare frumoasa nu are,si e si praf.Cum sa dai fault in atac la Minciun ,cand nici nu e in duel fizic cu adversarul,ba mai mult e vreo jumatate de metru distanta acolo

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu bugetul vostru de milioane ,noi v-am scos din balamale :)))))))))))

    RăspundețiȘtergere