vineri, 21 iunie 2013

ACSM Câmpina, o sumedenie de îndoieli și (aproape) nici o certitudine!

Ore grele pentru viitorul ACSM Câmpina, noul club creat la Câmpina din ambiția exclusivă a deputatului Virgil Guran, care și-a dorit să conducă un club de fotbal câmpinean fără concurență!
După câștigarea barajului, până la ”premierea festivă” de mâine seară, se poartă discuții intense, decisive pentru viitorul fotbalistic al acestui club. Singura certitudine a acestui moment în privința ACSM-ului este că posibilii acționari încă nu s-au înțeles asupra nici unui aspect.
Personal, sunt destul de sceptic în privința viitorului fotbalistic al acestui club, dar să prezint pe rând mai multe detalii care nasc o serie de îndoieli.
O declarație ciudată a lui Guran
În ”Telegrama” de astăzi a apărut un articol intitulat ”Bucurie doar până mâine?”, în cadrul căruia este inserată și o declarație a lui Virgil Guran (foto), pe care o reproduc integral:  
“Important în ecuație este antrenorul Sinescu, un factor greu pentru bunul mers al formației. De asemenea, Adi Nistoroiu, un tip care, recunosc, a avut mult mai multă implicare decât mine la echipă. Ei vor propune viitorul, la care vom avea și susținerea municipalității! Vrem să creștem copii și să jucăm un fotbal de calitate! Proiectul cu noua arenă sintetică ne va ajuta extraordinar de mult, tinerii având peste două luni unde să se antreneze. Prefer un staff redus, cu 2-3 oameni care să știe meserie și să sufere pentru echipă în dauna unuia stufos, în care 7-8-9 oameni se calcă pe bombeuri și nu le iese nimic! Iar relativ la lotul de liga a treia, nu cred că vor fi chiar 8-9 plecări și nu mizez pe cei de la fosta Unirea. Cei buni au părăsit echipa, deja, iar noi ne dorim jucători de perspectivă, care să nu mimeze jocul și care să înțeleagă că sunt fotbaliști doar la momentul în care vor fi televizați! Asta vreau eu să-i fac să înțeleagă!”
Ce ar fi de înțeles din această declarație? Să le luăm pe rând. Guran susține că important în ecuație este antrenorul Sinescu. Cert este doar că tehnicianul ploieștean nu primise nici o ofertă și nu avusese nici o discuție privind viitorul club până la momentul apariției acestor rânduri. Guran vorbește despre implicarea lui Nistoroiu, de la care așteaptă o propunere privind viitorul, doar că dorința lui Guran de a ”crește copii” vine îmn contardicție cu ceea ce a declarat până acum Nistoroiu despre clubul în care dorește să se implice. Și detaliile privind stafful par a veni în contradicție cu dorințele lui Nistoroiu. Că vorbește în numele municipalității câmpinene - fără a avea nici o calitate în acest sens - a devenit aproape o obișnuință, dar trecând peste neelegantele aprecieri la adresa jucătorilor de la Unirea Câmpina, mi se pare incredibilă atitudinea față de proprii jucători: ”sunt fotbaliști doar la momentul în care vor fi televizați!” Oare Guran nu știe că meciurile CSM-ului din sezonul recent încheiat au fost televizate?! Și ar mai fi încă multe lucruri de comentat, dar mai sunt zile...
Totul se învârte în jurul banilor
Orice discuție referitoare la viitorul fotbalistic al ACSM ajunge la bani. Administrația locală a alocat deja suma de 300.000 lei (3 miliarde lei vechi) pentru acest club. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, viceprimarul municipiului Câmpina, Ion Dragomir (foto), care este și vicepreședinte al Consilului Director al ACSM, a declarat: ”Este alocată suma de 300.000 lei, pe care - în principiu - o alocăm astfel: 200.000 lei pentru echipa de fotbal și 100.000 lei pentru sportul de masă și celelalte activități sportive ale acestui club. Fac precizare că suma de 200.000 lei este doar pentru turul ediției de campionat 2013-2014, urmând ca pentru a doua parte a campioantului să mai alocăm, probabil, tot 200.000 lei. Din datele mele, de la acest moment, suma alocată de noi reprezintă cam 60% din bugetul echipei de fotbal, iar restul vor trebui asigurați din surse private. De asemenea, din câte știu, banii alocați de la bugetul local nu vor putea fi alocați pentru plata drepturilor salariale ale celor angajați la acest club - jucători, antrenori, staff administrativ”. Un calcul simplu arată că bugetul anual estimat al echipei de fotbal ar fi de 650.000 - 700.000 lei. Unul insuficient pentru înscrierea în lupta pentru promovare, fără a mai lua în discuție posibilitatea ca odată cu reducerea numărului de serii să existe deplasări mai lungi, care să necesite inclusiv cazare și, deci, o creștere a cheltuielilor. În același timp, Nistoroiu a vorbit public în mai multe rânduri de faptul că ar putea intra în această asociere cu 200.000 lei. Cine aduce restul banilor?
Încă nu există un președinte executiv al ACSM!
Adunarea Generală a Acționarilor de la CSM, desfășurată a doua zi după precedenta ședință a Consiliului Local Câmpina a desemnat Consiliul Director al clubului. Apoi, acesta ar fi trebuit să desemneze un președinte executiv, adică o persoană care se va ocupa efectiv de toate problemele de zi de zi ale clubului și care va avea drept de semnătură, atât în bancă, dar și pe contractele jucătorilor, antrenorilor, care vor veni la ACSM. Că nu va putea Guran, de la înălțimea funcției de deputat, să se ocupe de aceste lucruri. Conform viceprimarului Ion Dragomir, vicepreședinte al Consiliului Director al ACSM, ”nu am desemnat pe nimeni care să conducă efectiv clubul, un președinte executiv sau un manager”.
Și seria incertitudinilor continuă...
Nu sunt acestea singurele probleme ale ACSM. Se discută tot mai intens de posibilitatea ca în cazul în care nu se va înțelege cu Guran, Nistoroiu să se asocieze cu Radu Călin, de la Fortuna, mai ales dacă se va concretiza implicarea omului de afaceri prahovean la Corona Brașov. De asemenea, o altă variantă ar fi ca oricum ACSM să joace tot pe stadionul ”Poiana”, ceea ce ar explica paragina în care a fost lăsat stadionul ”Rafinăriei”... Și mai sunt atât de multe probleme...

8 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu parere de rau trebuie sa spun ca la asta noi Romanii ne pricepem cel mai bine , la a distruge si nu a construii , am distrus Poiana Campina , am distrus Unirea Campina care chiar daca unii nu vor sa accepte este echipa care sa construit de pe maiedanul MUSCEL si a ajuns in liga a-3a doar din dragoste pentru acest sport cu oameni care nu urmareau nici un interes politic sau altceva , iubeau fotbalul pur si simplu . Acum o sa avem o echipa in liga a-3-a care are ca baze un investitor care nu are treaba cu Campina , un politician care il intereseaza doar imaginea si consiliul local care este reprezentat de domul Dragomir care toata lumea stie ce a fost si ce fel de om este , deci trag linie si spun ca nu va dura 3 ani si nici aceasta echipa a orasului CAMPINA nu va mai fi, sa dea dumnezeu sa vorbesc prostii pt ca noi simpli cetateni ai acestui oras nu dorim altceva decat sa avem fotbal la Campina cel putin in Liga a-2-a acolo unde Campinenii sunt obisnuiti sa traiasca acest fenomen FOTBALUL .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bun comentariul dvs, dar cred ca exagerati ca nu va dura 3 ani, eu spun ca acest proiect este mort din fasa, s-a nascut cu handicap. Unde sunt domnilor bazele sportive promise in campanii? unde sunt oamenii de fotbal din oras? unde sunt multumirile pentru performante? pacat, dar sa vedem ce urmeaza, este interesant cum o sa mai pierdem inca odata bani de la buget pentru inca un proiect, totul este tipic romanesc, cand ai un proiect realizabil, cazul Unirea Campina, intrata in liga 3, tai finantarea pentru ca vrea unul sa fie seful tuturor si finantezi un alt proiect care a inceput prost si aici tot vorba romaneasca spune : ce incepe prost se termina si mai prost. Sincer astept decizia FRF, nu pentru jucatorii sau staful CSM -ul care merita pentru munca lor, dar tare as vrea sa vad cum isi spala camasa autoritatile daca nu au loc in liga 3...e liniste multa nu????

      Ștergere
  3. Mare dreptate ai dl de m-ai sus. Nustiu daca ati vazut stadionul tineretului, este aproape ln paragina. Trebue sa vina un salvator si acela este MARA. Daca nu sa saturat de noi campinenii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Prin Ploiesti si cercurile de prieteni alui NIstoroiu,deja se vorbeste tot mai mult de o ruptura intre GURAN si NISTOTOIUL. Eu ca un iubitor al fotbalului Campinean atat timp cat nimeni nu vorbeste ceva concret in care cel putin din punctul meu de vedere in noua structura a echipei ACSM.CAMPINA obligatoriul avem nevoie de oamenii de fotbal locali.....,unde slava domnului avem de unde alege si chiar avem CALITATE si oamenii cu experienta. Dece mereu se aduc antrenori doar din Ploiest sau doar ce vrea Nistoroiul????
    Oricum daca in structura echipei nu vor aparea oameni de calitate si experienta,pentru mine inca odata se dovedeste ca ACSM-ul este doar o portita de scos baniiii din primarie.

    Un Campinean 100%

    RăspundețiȘtergere
  5. Dl administrator , dv nu publicati nimic de ce se vorbeste de Mara ca am dat un comentariu si nu a fost publicat dupa cate se vede sunteti contra. Sincer lmi pare rau nu o sa m-ai comentez pe acest blog daca nu pot sa- mi exprim punctul de vedere . Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dl cititor, nu au fost publicate aici comentariile care contineau injurii saua firmatii defaimatoare fata de orice persoana. Asadar, aveti raspunsul! In legatura cu amenintarea ca nu veti mai comenta, as putea spune atatea lucruri, dara s fi rautacios, desi, uneori, unii chiar o merita!

      Ștergere
  6. sincer imi pare rau ca mi-se da dreptate la ce am scris mai sus , oricum as fi vrut mai multe opinii din partea publicului Campinean , o zi buna tuturor

    RăspundețiȘtergere