luni, 24 iunie 2013

O fostă atletă de la Colegiul ”Istrati” din Câmpina participă la o competiție inedită în Africa de Sud

Profesorul Nicolae Pavel, coordonatorul secției de sport a Colegiului Tehnic ”Constantin Istrati” din Câmpina, ne-a transmis un text despre o participare a unei foste atlete de la acest club la o competiție din Africa de Sud.

PUTEREA DE A CONTINUA ȘI A ÎNVINGE
Iată-ne după 3 ani, din nou în pragul unei competiții internaționale de anvergură cu un caracter cu totul și cu totul special – WORLD TRANSPLANT GAMES –DURBAN,  SOUTH AFRICA, 28 iulie - 4 august 2013.

După cele 5 medalii cucerite în 2010 la cea de-a 6 ediție a EUROPEAN TRANSPLANT AND DIALYSIS GAMES-Dublin, IRLANDA, RALUCA-NICOLETA DRĂGAN, fostă sportivă de elită la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, în prezent studentă masterand anul I la Academia de Studii Economice București, a fost nominalizată de Asociația Transplantaților din România pentru a reprezenta culorile ţării la mondiale.
Conştiincioasă și perseverentă din fire, cu un spirit de campioană format la”Școala de Aruncări” de la Câmpina în anii junioratului, Raluca se pregătește în prezent pentru marea confruntare, în paralel cu susținerera examenelor din sesiunea de vară.
La categoria de vârstă 18-29 ani, Raluca va concura la probele de aruncări care au consacrat-o   – greutate, disc, suliță și aruncarea mingii de oină, unde şi-a stabilit deja obiective îndrăznețe, 1-2 medalii și chiar realizarea  unui record al competiției  la această categorie de vârstă. Alături de ceilalți sportivi participanți din lumea întreagă (55 țări participante), pe coasta însorită a orașului Durban, Raluca va celebra trimful spiritului uman și speranța ce există în spatele fiecarui transplant, adică bucuria de a exista, de a fi și de a învinge a fiecăruia, a noastră a tuturor.
Îi urăm mult succes la a 19-a ediție a Jocurilor și sperăm că la întoarcere ne va încânta cu îndeplinirea obiectivelor şi impresiile din Africa  de Sud.
Profesor Nicolae Pavel

Un comentariu:

  1. Succes, si ne bucuram ca mai exista in Romania oameni luptatori si cu mare vointa!
    Nu conteaza rezultatul , faptul ca esti acolo reprezinta o mare realizare ca om !
    Felicitari, atat sportivei cat si celor ce au ajutat-o si format-o, si multumim , Nae, ca ne oferi si astfel de informatii!
    Emil.

    RăspundețiȘtergere