vineri, 21 iunie 2013

Seven Drive sau când SF-ul devine realitate

Vă mai aduceți aminte de serialul american KITT, cu celebrul David Hasselhoff în rolul principal, în care acesta pilota o mașină supertehnologizată, care ținea de domeniul SF-ului? Am visat mulți ani la o astfel de mașină. Una căreia să-i spui prin ceasul de la mână să vină să te ia, una în care poți să dormi în vreme ce ea te duce la destinație... Iar cei care au văzut serialul știu și înțeleg la ce mă refer... Și probabil că oricine a visat, ca și mine, la o astfel de mașină!
Cu surprindere, am constatat că un astfel de vis este foarte aproape să devină realitate! Cum?
Există Seven Drive! Un un site foarte bine realizat, www.sevendrive.ro, dar și o pagină de Facebook bine întreținută și actualizată, dezvăluie detaliile.
Am să prezint doar câteva dintre ele:
Localizare GPS
Oriunde te afli, acasă, la birou, în vacanță, poți verifica de pe telefonul smart, locația și starea mașinii tale. Chiar dacă este în mișcare, staționare, parcată sau tractată, vei ști poziția exactă a acesteia.
Plug & Play
Dispozitivul Seven GO se montează în mai puțin de cinci minute, la calculatorul de bord. Din acel moment mașina transmite datele către server și gata! Odată instalat, va face parte din mașina ta, fără să fie nevoie să-l conectezi la fiecare plecare.
Costuri instalare: 0 lei.
Sumar zilnic
Știi câte ore ai condus zilnic, câți kilometri ai parcurs, care este consumul de combustibil, numărul de trasee parcurse și viteza maximă. Un sumar zilnic al mersului cu mașina.
Trasee
Vei avea un istoric al traseelor făcute de tine, iar rememorarea rutelor sau a activităților nu va mai fi o problemă. Vei putea vizualiza pe o hartă interactivă: trasee de deplasare, timpul de staționare, consumul de combustibil.
Geofencing
Poți să stabilești un perimetru în care vrei să circule mașina (acasă, școală, magazin, birou ), iar dacă iese din acesta, vei fi anunțat telefonic, indiferent cine circulă cu mașina.
Alerte stare mașină
Uită de grija mașinii tale! Aplicația te va anunța dacă se întâmplă ceva: remorcare neautorizată, motorul pornit/oprit, intrare/ieșire din zona predefinită, dispozitivul a fost deconectat.
Mentenanță
Mașina are multe nevoi și nu le poți cuprinde pe toate. Acum îți va aminti când expiră polița RCA, CASCO, ITP, Rovinieta sau când va trebui să efectuezi următoarea revizie.
Caută mașina
Găsești greu un loc de parcare și de multe ori nu-ți amitești unde ai lăsat mașina. Ai scăpat și de această problemă, deoarece vei vedea pe telefon, locația acesteia față de poziția ta.
Compatibilitate
Aplicația care dă glas mașinii tale poate să fie instalată atât pe iPhone, cât si pe Android.

În loc de concluzii
Nu știu ce conducător auto sau doar pasionat de mașini nu ar fi interesant de minunile oferite de SevenDrive. Este o aplicație absolut fantastică, pe care în urmă cu numai câțiva anio consideram de domeniul științifico-fantasticului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu