vineri, 9 august 2013

Adversarele echipelor româneşti în play-off-ul cupelor europene

Astăzi, la sediul UEFA de la Nyon, din Elveţia, a avut loc tragerea la sorţi pentru stabilirea programului play-off-ului în Champions League şi Europa League. În rândurile care urmrază voi încerca o scurtă prezentare a adversarelor formaţiilor româneşti.
Champions League. Steaua Bucureşti - Legia Varşovia
Formaţia poloneză Legia Varşovia a fost fondată în anul 1916 şi este echipa Armatei poloneze. Au în palmares 9 titluri de campioană (ultimul, sezonul trecut, la 6 puncte de Lech Poznan) şi 16 Cupe ale Poloniei. Cele mai mari performanţe internaţionale ale polonezilor sunt două semifinale: una în Cupa Campionilor Europeni, în 1970 (0-0 şi 0-2 cu Feyenoord Rotterdam), şi una în Cupa Cupelor, în 1991 (1-3 şi 1-1 cu Manchester United). Precedenta întâlnire a Legiei cu o formaţie românească a fost în 2011, în grupele Europa League, atunci când în grupele Europa League, Legia a trecut de Rapid cu 3-1 la Varşovia şi 1-0 la Bucureşti. În turul precedent al preliminariilor Champions League, Legia a trecut de FK Molde, din Norvegia, după 1-1 la Molde şi 0-0 la Varşovia, acest din urmă joc fiind arbitrat de Alexandru Tudor.
Antrenorul Legiei este Jan Urban, de 51 ani. Legia îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe stadionul "Polish Army".
Europa League. Pandurii Tg. Jiu - Sporting Braga
Sporting Braga este un club fondat pe 19 ianuarie 1921 şi are în palmares o Cupă a Portugaliei, cucerită în sezonul 1965-1966, şi o Cupă a Ligii Portugalia în sezonul 2012-2013. Antrenorul echipei este Jesualdo Ferreira, iar în staff-ul tehnic, ca antrenor secund, se află şi fostul mare internaţional Fernando Couto. Sezonul trecut a jucat în grupele Champions League împotriva celor de la CFR Cluj, ardelenii învingând în ambele partide: 2-0 la Braga şi 3-1 la Cluj. De altfel, echipa din Braga s-a oprit sezonul trecut în faza grupelor Champions League. Cea mai mare performanţă internaţională a acestui club portughez este finala Europa League din anul 2011, de la Dublin, 0-1, cu FC Porto. Sporting Braga îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe "Estadio Municipal". Detalii despre stadion şi oraş, aici.
Europa League. Swansea City - Petrolul Ploieşti
Echipa galeză a promovat în anul 2011 pe prima scneă a fotbalului britanic, în Premier League. Sezonul trecut a ocupat locul al 9-lea, dar participă în Europa League pentru că a câştigat Cupa Ligii Angliei, după 5-0 cu Bradfort, pe "Wembley". Este a opta participare în cupele europene pentru echipa galeză, care are o istorie de 101 ani. În turul precedent, Swansea a trecut de formaţia suedeză Malmo FF, după 4-0 în Ţara Galilor şi 0-0 în Suedia. Antrenorul formaţiei este danezul Michael Laudrup. Swansea City îşi dispută meciurile de pe teren propriu la Swansea, pe "Liberty Stadium". Detalii despre stadion şi oraş, aici.
Europa League. Maccabi Haifa - Astra Giurgiu
Clubul israelian a fost înfiinţat în anul 1913. Maccabi Haifa este o prezenţă constantă din Israel  în cupele europene, inclusiv două prezenţe în grupele Champions League, în sezoanele 2002-2003 şi 2009-2010. În 2011-2012 a jucat în grupele Europa League, unde a întâlnit-o pe Steaua Bucureşti, 5-0 la Haifa şi 2-4 la Bucureşti. În turul precedent al actualelor preliminarii, Maccabi Haifa a trecut de Ventspils (Letonia) cu 0-0 în deplasare şi 3-0 acasă. Antrenorul echipei este Erik Benado, de 39 ani, care a mai antrenat echipa de tineret a Israelului. Pe plan intern, Maccabi Haifa are în palmares 12 titluri de campioană, 5 Cupe ale Israelului, 3 Supercupe. Adversara Astrei îşi dispută meciurile de pe teren propriu la Haifa, pe stadionul "Kiryat Eli'ezer". Detalii despre stadion şi oraş, aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu