joi, 15 august 2013

Brezeanca Raluca Drăgan a participat la World Transplant Games, în Africa de Sud

Am primit un material foarte interesant al profesorului Nicolae Pavel, despre participarea fostei sale sportive, brezeanca Raluca Drăgan la World Transplant Games, competiţie atletică desfăşurată la Durban, în Africa de Sud. Redau materialul integral.
Victorie, bucurie, încredere și speranță
World Transplant Games  2013 – Durban, Africa de Sud, au luat sfârșit odată cu ceremonia de închidere a jocurilor din data de 3 august 2013. Aceste jocuri, ca la fiecare ediție, aduc o puternică imagine de speranţă și viață a ceea ce putem deveni după o grea suferință, după transplant.
WTG  reprezintă, în același timp, o formă de mulțumire pentru darul vieții primit din partea donatorilor, familiilor acestora, medicilor.
Cum întrecerile sportive au reprezentat întotdeauna sărbatoarea supremă a evaluării evoluției capacitaților fizice și psihice ale omenirii de-alungul istoriei, și de această dată participanții la inedita întrecere, adunați într-o familie unită, fiecare cu povestea suferinței lui, dar cu aceeași speranță a calității vieții recâștigate, și-au sărbătorit împreună bucuria de a trăi, noua șansă la viață, prin sport.
La aceaastă ediție s-a intonat pentru prima dată, live, imnul oficial al competiției  - Our hearts are beating, cântat într-un singur glas de participanți și spectatori.
Team-ul  României  format din trei  reprezentante, Raluca Drăgan, Amali Teodorescu, concurente, și  Iuliana Marinoiu team–manager, au reprezentat cu success culorile țării la această ediție cu peste 1800 de participanți din 55 de țări.
Raluca Drăgan, masterand anul II la Academia de Studii Economice București, multiplu medaliată la întrecerile de atletism din perioada junioratului la probele de aruncări, ca fostă sportivă de performanță a Clubului Sportiv Școlar Campina, nu și-a pierdut spiritual de campioană nici după transplant și a urcat de 5 ori pe podiumul de premeire al WTG, repetând izbânda din 2010, când a participat la European Transplant and Dialisis Games – Dublin, Irlanda, iar de patru ori pe cea mai înaltă treaptă a competiției, cucerind 4 medalii de aur la suliță, disc, greutate și aruncarea mingii de oină și o medalie de argint, împreună cu colega și prietena sa, Amali Teodorescu, la proba de bowling, dublu.
Iar, ca și cum nu ar fi fost mulțumită cu cele 4 medalii de aur, Raluca a stabilit în același timp și 4 recorduri ale competiției aflată la cea de-a XIX–a ediție.
Toate acestea nu pentru a arată că sunt cele mai bune, ci pentru a confirma întregii lumi că un organ nou în trup poate fi o nouă șansă la viață, poate fi bucuria de a contiunua să exiști, bucuria de a trăi alaturi de cei dragi.
Profităm de acestă ocazie și aducem mulțumiri sponsorilor, fară de care reprezentantele noaste nu ar fi putut ajunge la această competiție, și anume:  Novartis, Astellas, SC Biancospino SRL Breaza, CS Atletic “Athlos” Breaza, Club Femina Câmpina și - nu în ultimul rănd - domnului primar al orașului Breaza, Costin Bălășescu - (Raluca este brezeancă) -, care ne-a înțeles și ne-a fost alături .
Mulțumim tuturor. Felicitări fetelor și multă, multă sănătate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu