sâmbătă, 18 aprilie 2015

"Liga lu' Lică". FC Băneşti - CS Blejoi 0-0

FC Băneşti: Stroescu - Turcu, Gânju (cpt), G. Radu, Dobrinoiu - Albu, Ţigănuş, Burloiu, Budileanu (70 Nichifor) - Negreanu (59 Roşu), Băcioiu (90 Creţu). Rezerve neutilizate: A. Bica - Coman, Dudău, Albină. Antrenor: Ion Burchi.
CS Blejoi: A. Gheorghe - Stoica, Iordache, Filip, C. Mihai - I. Dumitru (cpt), Ioniţă (58 Buhuşi), F. Badea (46 Năstase), Prodan (85 Tudorache) - Ivan, Cr. Vasile. Rezerve neutilizate: Şerban - V. Badea, M. Anghel, C. Anghel. Antrenor: Răzvan Vlad.
Cartonaşe galbene: Albu 37, G. Radu 43, 45, Budileanu 50 - Prodan 76.
Cartonaş roşu: G. Radu 45.
Arbitri: Adrian Illyeş - Ştefan Dumitrache, Andrei Sotir (Ploieşti).
Observator: Marian Popa (Ploieşti).
Derby-ul etapei din campionatul judeţean s-a jucat la Băneşti, dar lucrurile s-au urnit greu... Începutul a fost destul de modest, cu un echilibru prezent în toate acţiunile, care se finalizau undeva la marginea suprafeţelor de pedeapsă.
A fost nevoie de eliminarea lui G. Radu în ultimul minut al primei reprize pentru ca după pauză să se joace mai... pe placul publicului - cu mai multă ambiţie (cel puţin din partea gazdelor), s-a pus mai mult osul, iar pe acest fond a apărut spectaculozitatea.
Paradoxal, în inferioritate numerică, băneştenii au fost cei care au avut cele mai periculoase ocazii. Sigur, dominarea teritorială şi posesia au fost ale oaspeţilor, dar aceştia au avut mai puţine ocazii decât băneştenii. Cele mai clare faze de poartă, care au crescut tensiunea în tribună, au avut loc la poarta lui A. Gheorghe: în minutul 59, lovitura de cap a lui Băcioiu a zguduit transversala; iar în minutul 89, scăpat singur, pe contraatac, Nichifor - din postură de singur cu portarul advers - s-a pripit, a bâlbâit mingea, nu i-au ieşit paşii şi nu a ajuns nici măcar să şuteze la poartă! Spre disperarea băneştenilor prezenţi la meci.
Atmosfera din repriza secundă a fost aprinsă şi de deciziile lui Adrian Illyeş, care a refuzat cel puţin câte o lovitură de pedeapsă în dreptul fiecărei formaţii.
În final, un 0-0 care pare echitabil, în condiţiile în care oaspeţii parcă nu meritau să câştige, după cum au gestionat avantajul omului în plus, iar gazdele nu meritau să piardă, având în vedere ambiţia cu care au jucat mai ales în repriza secundă, dar şi ocaziile de pe finalul partidei.
O galerie foto de la acest meci, pe contul de Facebook - aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu