joi, 23 mai 2013

Scandalul de la meciul Bertea - Vărbilău nu a fost lămurit la comisiile lu' ”Don Lică”. Arbitrul Ionuț Neagu a fost bruscat, iar asistentul Florescu lovit!

Unul dintre cazurile pe care Comisia de Disciplină a AJF le-a avut de discutat ieri la prânz a fost cel privind incidentele de la meciul Avântul Bertea - Voința Vărbilău, scor 1-1, din Liga B Prahova. Chiar dacă meciul în sine nu a pus mari probleme, reprezentanți ai ambelor echipe i-au agresat pe arbitrul Ionuț Neagu și pe asistentul Ionuț Florescu.
Dar ce s-a întâmplat? În minutul 78 al jocului, la scorul de 1-1,
jucătorul George Ionică, care fusese înlocuit și se afla pe banca de rezerve, la o banală aruncare de la margine l-a înjurat pe asistentul Florescu. Aproape de fază, Neagu l-a eliminat fără nici o ezitare. În acel moment, jucătorul respectiv a reacționat extrem de violent: s-a dus amenințător spre Neagu, pe care a încercat să-l lovească, dar nu a reușit, îndreptându-se apoi spre asistentul Florescu, pe care l-a lovit cu tricoul! În cele din urmă, jucătorul respectiv a fost evacuat, iar Neagu a reluat jocul. Însă mai mulți jucători de la Vărbilău erau pe terenul de joc, în dreptul propriei bănci de rezervă, astfel încât echipa din Bertea a ratat o mare ocazie de a înscrie! A fost momentul celor de la Vărbilău să sară la gâtul arbitrilor! La propriu! Un oficial al echipei din Vărbilău, fost apropiat al grupării din Izvoarele, cunoscut după porecla ”Pușcărie” (lesne de înțeles de ce!) a pătruns pe terenul de joc, l-a prins pe arbitrul Neagu de față și l-a împins. În altercația creată a intervenit și asistentul Ionuț Florescu, acesta fiind lovit în două rânduri de același personaj - cu pumnul în față și în stomac! În cele din urmă, jocul s-a încheiat fără alte incidente, dar brigada lui Ionuț Neagu a părăsit arena din Bertea sub proetcția poliției.
Acum, la comisia lu' ”Don Lică” te-ai fi așteptat la măsuri dure, cu atât mai mult cu cât George Ionică este un mai vechi ”abonat” al Comisiei de Disciplină, de fiecare dată după incidente similară benficiind de o clemență condamnabilă a oamenilor din subordinea lui ”Don Lică”. Ce măsuri radicale credeți că a luat Comisia de Disciplină, care luptă împotriva violenței pe terenurile de fotbal? A amânat cazul! Probabil că săptămâna viitoare, când vor mai fi rămas două-rei etape de disputat, va da o sancțiune dură de 2-3 luni de suspendare, care coincide exact cu pauza competițională! Așa că oamenii lui ”Don  Lică” au reușit o nouă izbândă în lupta împotriva violenței pe maidanele județene!
UPDATE - Până la urmă, Comisia de Disciplină l-a sancţionat pe George Ionică, de la Avântul Bertea, cu o suspendare de un an şi o amendă de 200 lei. A fost amânat doar cazul oficialului de la Voinţa Vărbilău. Cât îl priveşte pe jucătorul de la Bertea, aş face un pariu că la meciurile din toamnă ale echipei sale îl vom regăsi pe teren... C-aşa-i în ţurc lu' "Don Lică"!

3 comentarii:

  1. Un personaj neutru...

    Cam asa sau intamplat lucrurile numai ca ati omis un mic amanunt, la interventia asistentului Ionut Florescu care nu a fost lovit de nimeni, ba mai mult el insusi a alergat catre "Puscarie" si i-a aplicat un fanion in fata care a lasat cateva urme pe fata oficialului din Varbilau.

    RăspundețiȘtergere
  2. liviu din livadea...

    Am fost la meci...cel de la linie a fost primul lovit de catre antrenorul de la varbilau si posibil sa se fi aparat si el...

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere