sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Consideraţii asupra delegărilor din campionatul judeţean - etapa a 14-a

Atât la nivelul arbitrilor, cât şi al observatorilor, gradul de nesimţire (îmi pare rău, dar acesta este cuvântul cel mai potrivit) atinge un nivel greu de... comentat. Aceiaşi observatori se învârt mereu, cam aceiaşi arbitri, fără să mai vorbim că oameni aleşi pe sprânceană sunt delegaţi la anumite echipe...
Cerc închis de observatori pentru "Liga lu' Lică"
La nivelul primului eşalon judeţean, atât "Împăratu' Marean", cât şi Miclea, deşi au delegări şi la nivel naţional, duminica oficiază la meciuri în "Liga lu' Lică". Probabil că n-are cine altcineva să facă această muncă!
În rest, nu sunt delegaţi la acest nivel decât oamenii de casă ai "Împăratului Marean" sau ai "Don Lică"! O mizerie de nedescris, o castă cu reguli ale tăcerii, în cel mai pur stil mafiot!
Beneficiarii "dublelor"
O anomalie care spune multe despre mizeria din fotbalul patronat de "Don Lică" este cea a meciurilor jucate într-un fel de cuplaj. Sunt meciuri decalate ca oră, doar pentru a permite arbitrilor şi observatorilor să ajungă de la un teren la altul. Pe de o parte, acest fenomen este cauzat de lipsa arbitrilor, iar pe de altă parte, de aceste "duble" nu beneficiază decât unii, fiind o oportunitate suplimentară pentru a plăti serviciile unor "cozi de topor". În runda care se desfăşoară în aceste zile, beneficiarii acestui sistem clientelar sunt: Tudor Negoiţă (Tineretul Gura Vitioarei - Progresul Aluniş, ora 11.00; Victoria Olteni - Voinţa Gornet, ora 13.30, ambele în Liga B, după ce vineri a fost observator şi la un meci în Liga a 3-a!); Florinaş Piciu (Voinţa Livadea - Luceafărul Drajna, ora 11.00; Brădetul Ştefeşti - Unirea Lipăneşti, ora 13.30, ambele în Liga B); Marian Popa (NG Brătăşanca - Viitorul Crivina, ora 11.00; Viitorul Ariceşti - AS Strejnic, ora 13.30, ambele în Liga B); Vasile Tabără (Viitorul Puchenii Mari - Progresul Puchenii Moşneni, ora 11.00; AS Potigrafu - CS Valea Doftanei, ora 13.30, ambele în Liga B), la care se alătură alţi observatori care au "cuplaj" fie un meci de Liga B cu unul de Liga C, fie chiar două de Liga C. Probabil că aceştia sunt în eşalonul doi al "oamenilor preşedintelui": Traian Notaru, Stelian Achimescu, Constantin Niţă, Alexandru Niţă, Constantin Găman, Constantin Radu.
Doar 21 observatori foşti arbitri pentru 57 meciuri!
Din cele 57 meciuri programate în această etapă a campionatelor judeţene, au fost delegaţi ca observatori doar 21 de foşti arbitri! Nu-i cam puţin?! Sigur, dar dacă trebuie delegaţi alde "Fane ginerică" şi alţii ca el, normal că se ajunge în astfel de situaţii extrem de penibile!
Târşoreanu, din nou la un meci al Păuleştiului
În sezonul trecut, Târşoreanu făcea praf mai multe partide ale echipei CS Păuleşti, ceea ce determina o reacţie dură a oficialilor acestei grupări, mergându-se până la recuzarea arbitrului în cauză. Există informaţiii, neconfirmate, că Târşoreanu ar fi rudă că "Împăratu'", dar de ce să-l delegi la un meci al echipei din Păuleşti, dacă aceasta l-a recuzat?! Dacă vine cineva din partea Comisiei Centrale să-l urmărescă, Târşoreanu fiind una dintre propunerile prahovene pentru monitorizare în perspectiva promovării în Liga a 3-a? Din start, Târşoreanu va avea un meci greu şi atunci ce ai rezolvat, tu, "Împăratu'": jucătorii Păuleştiului îşi vor aduce aminte de necazurie pricinuite de acest arbitru în trecut şi vor fi nervoşi; Târşoreanu va avea un meci greu, având şi el probabil în subconştient o problemă cu această echipă, iar tot spectacolul sportiv s-a dus pe Apa Sâmbetei!

6 comentarii:

  1. un sistem mafiot. poate nimereste din greseala dna-ul si pe la ajf

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Alexandru văd că și dumneavoastră ați început să semnalați pe bună dreptate bătaia de joc la adresa delegărilor observatorilor. Până să începeți această analiză pe marginea delegărilor, eu am tot comentat pe blogul dumneavoastră modul tendențios și batjocoritor cum sunt făcute delegările de don Lică. Pertinente și la subiect observațiile dumneavoastră. Domnule Alexandru atât timp cat observatorii, arbitrii, delegații, care sunt conştienţi de ceea ce se întâmplă, tac, își merită bătaia de joc a găștii lui don Lică. Atâta timp cât nu reacționezi în nici un fel ești părtaș la ceea ce se întâmplă. Toți cei enumerați mai sus nu reacționează în nici un fel la matrapazlâcurile lui don Lică, vorbesc numai pe la colțuri. Le este teamă că nu mai sunt delegați la un joc de Liga C, sa ia 50 de lei, însă acoliții lui don Lică iau milioane (lei vechi pe lună). Lipsa de reacție duce la dictatură, ceea ce este în acest moment la JAF Prahova. Dumneavoastră tot scrieți de ceea ce se întâmplă, fără a avea un interes, deoarece nu sunteţi observator, însă oamenii care nu au nici o reacție își merită soarta și să nu se mai vaite pe la colțuri.Pentru a cîştiga niște drepturi trebuie să și le apere, nu să pupe pantoful lui don Lică și Negoiță, să le dea și lor un meci.Eu îi felicit pe don Lică şi Negoiță că au reuşit să-i subjuge în așa hal, încât, pentru ei sunt coducătorii supremi, mai ceva ca Ceauşescu. Domnilor arbitri, observatori, delegaţi care plângeți pe la colţuri, dacă vreți să fiţi respectaţi, impuneți-vă punctul de vedere şi luaţi atitudine, dacă nu, acceptați condițiile care vă sunt impuse. Cert este un lucru: printre observatori, arbitri şi delegaţi sunt unii de certă valoare, care nu pot fi băgaţi în această catogorie şi merită tot respectul. Domnilor din această categorie, ca să vă bucuraţi de respect, să nu mai fiţi călcaţi în picioare de niște parveniţi, luaţi atitudine, altfel niciodată valoarea dumneavoastră nu va ieşi la suprafaţă, căci lichelele toteauna își vor bate joc de dumneavoastră.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti perfecta dreptate! Atata vreme cat cei direct implicati - cluburi, arbtiri, observatori - accepta aceasta situatie, sunt apropae la fel de vinovati ca si Don Lica, nea Titi su gasca lor!

      Ștergere
  3. Ca aveti DREPTATE in ceea ce sustineti atat d-stra , cat si ceilalti care au scris mai sus,nici nu se pune problema.Grav este ca la AJF Prahova se face "UN SOI DE PROTECTIE SOCIALA" pentru niste indivizi gen:Safta,Badea,Notaru,Popa Marian si altii ca ei.Mai nou se aduc OBSERVATORI din alte judete(IALOMITA) cum este cazul la meciul de la CIORANI(observator din URZICENI,IANCU MARIAN).In ceea ce priveste afirmatia ca sunt prea putini arbitrii(fosti) ca observatori de joc, poate ca este MAI BINE ,deoarece stiti cum spune poporul:CORB LA CORB NU-SI SCOATE OCHII.

    RăspundețiȘtergere
  4. ar fi frumos sa ne arate si noua cineva o statistica cu numarul arbitrilor cand a venit imparatu si numarul arbitrilor de acum....

    RăspundețiȘtergere
  5. de scarba lui s au lasat foarte multi arbitri , cred ca este timpul sa ne lase si el pe noi ca este prea batran pt activitatea asta ....sa lase pe altii mai tineri si mai competenti ...daca se uita si el pe aici ii doresc sa se gandeasca foarte serios la treaba asta ...........Imparate Marean mai lasa ne ca ti a trecut vremea.

    RăspundețiȘtergere