miercuri, 8 aprilie 2015

Un punct de vedere interesant asupra arbitrajului prahovean

Am primit un articol foarte interesant de la un om din fotbalul prahovean, care mi-a prezentat un punct de vedere - pe care l-am considerat foarte pertinent – despre arbitrajul din judeţul nostru. Firesc, din păcate, omul doreşte să-şi păstreze anonimatul, tocmai pentru ca echipa la care lucrează să nu aibă de suferit. L-am înţeles şi public articolul foarte interesant.
De ceva vreme sunt conectat în lumea fotbalului prahovean şi am avut ocazia să văd îndeaproape destul de multe arbitraje. Am lecturat zilele trecute un material pe tema rezultatelor concursului de promovare în Liga A a judeţului.
Pentru juniorii arbitrajului nu există nici o motivaţie
Într-adevăr, rezultate modeste, chiar slabe. O posibilă explicaţie poate fi şi lipsa unui program de pregătire, a unei echipe de “mentori”, care să monitorizeze activitatea şi pregătirea tinerilor arbitri care se prezintă la concursuri. Pentru ei, pentru juniorii arbitrajului, nu există nimic încurajator, nimic motivant, nimic care să-i stimuleze, să creeze concurenţă şi să asimileze cât mai temeinic cunoştinţe şi experienţă în domeniu.
Pur şi simplu, înclin să cred că nu se doreşte acest lucru din partea conducerii CJA. Un arbitru se formează greu, dar la 16-18-20 ani există un entuziasm care, dacă există bunăvoinţă, pricepere, aplecare din partea celor care se ocupă, măcar declarativ prin funcţiile pe care le au, de arbitrajul prahovean, acest entuziasm poate fi valorificat.
Deaconu nu are echipă!
Marian Deaconu a fost un arbitru bun, disciplinat, modest (ca trăsătura de caracter), dar ca manager al comunităţii de arbitri din Prahova se dovedeşte a fi o persoană lipsită de veleităţile necesare, de o pregătirea psihologică, incapabil de a avea o strategie pe termen scurt şi mediu, o viziune a perspectivei, o abordare raţională, “dedicată” acolo unde este cazul, în scopul de a obţine cele mai bune performanţe cu “materia primă” pe care o are pe mână. De altfel, chiar pregătirea sa teoretică pare a nu fi la cel mai înalt standard, în condiţiile în care a simţit nevoia de a aduce un lector de la Constanţa (??), pe care l-a recomandat ca fiind “mai bine pregătit, care este la zi cu tot ce apare în materie de arbitraj”. Cum adică? Există unul mai “împărat” decât… Împăratul? Şi-apoi, această persoană de ce ar fi “mai la zi”? Stă la masă cu Platini şi şlefuiesc ei doi împreună Legile jocului? Personal, credeam că un preşedinte de CJA trebuie să fie cel mai bine pregătit în domeniu, să poată prezenta diferite teme, să aibă o “înălţime” de la care să poată face faţă unei testări, dar mai mult decât orice, să poată transmite el mai departe, celor aflaţi la început de drum sau în primii ani de activitate, toată informaţa necesară pentru a putea performa. Nu este suficient ca o dată la trei luni să aduci un fost arbitru – şi acela din alt judeţ – pentru a vorbi audienţei pe diferite teme tehnice. În primul rând, mi s-ar fi părut normal ca Marian Deaconu să îşi formeze o echipă de mentori, oameni care să poată susţine diferite teme, să poată observa cu obiectivitate arbitrii tineri, să le dea sfaturi şi să-i mobilizeze în pregătirea pentru examenele pe care le au de susţinut. Consider că aceasta este o deficienţă majoră si, din păcate, în cei doi ani ai actualului mandat de preşedinte, nu am văzut nici o preocupare în acest sens. Repet, nu este suficient să “îndosariezi” nişte rezultate într-un tabel sau să stai cu cronometrul în mână la testele fizice, altfel spus… să aduni mere cu pere, făcând clasamente care nu ajută la nimic atâta timp cât ele nu stârnesc o competiţie benefică.
“Împăratu’” preferă să meargă pe mâna “senatorilor de drept”
Pe de altă parte, în ultima vreme, fostul arbitru – toată stima pentru activitatea avută la cel mai înalt nivel naţional, pare să-şi fi pierdut doza de “echidistanţă” pe care ştiam că o are. În ziua de azi, este greu să te impui la nivelul judeţului, atâta timp cât sunt în activitate nişte “veterani”. La 16 ani, un tânăr arbitru îşi pune întrebarea cum va putea promova şi arbitra când lotul de arbitri are câţiva senatori de drept care sunt în graţiile preşedintelui Marian Deaconu? Aici apare acea lipsă de echidistanţă, pe care o aminteam: în încercarea de a te “proteja”, este mai comod să acoperi meciurile de la Liga A cu arbitrii cu experientaţă şi chiar, glumind puţin, “matusalemici” în arbitraj, precum Ionuţ Neagu, Doralin Bârziloiu sau Viorel Căunei, dar şi alţii care… ”şi-au mâncat mălaiul” şi au cam spus ce au avut de spus în materie de arbitraj. Poate este timpul să lăsăm meciurile pe mâna arbitrilor de lot (atunci când aceştia nu sunt delegaţi la divizie) pentru a fi în priză în permanenţă, sau a tinerilor care au o perspectivă de promovare. Până şi tizul de la conducerea CCA a mai renunţat la delegările obsesive ale lui Tudor şi Balaj  (dacă s-ar putea să arbitreze ei toată etapa…) şi a delegat în ultima vreme  arbitrii tineri, cu reale calităţi, cu prestaţii încurajatoare. Morişca delegărilor l-a adus astfel şi pe Haţegan – arbitrul nr. 1 al ţării, în postura de arbitru… adiţional. CCA a demonstrat astfel mai multă obiectivitate şi deschidere, o viziune prin care încearcă să pregătească înlocuitori pentru arbitrii “depăşiţi” de vârstă şi, uneori, chiar de… valoare. Bunăoară, statistica vorbeşte, şi nu gurile “rele”, în campionatul trecut, cele mai multe meciuri arbitrate în Liga A Prahova le-au avut Ionuţ Neagu – 22 meciuri, Viorel Căunei – 20 şi Laurenţiu Piciu – 21 (!), primii doi dintre ei fiind aproape de cota 40 (dar nu de meciuri, ci …de ani ). Aceasta denota o comoditate în efectuarea delegărilor, preşedintele Marian Deaconu preferând să trimită garda veche la înaintare, chiar dacă de multe ori au fost arbitraje slabe şi echipele şi-au manifestat dezaprobarea pentru această “suficienţă”. În acest campionat, eu am remarcat un arbitru de lot şi alţi doi “copii”, care mi-au lăsat o impresie foarte bună, încurajatoare din punct de vedere al perspectivei, semn că lotul are şi valoare, nu doar arbitri de duzină.
Lotul Ligii A are peste 50 de arbitri, dar din aceştia nu arbitrează efectiv decât maximum 30. Dacă ceilalţi au “sărit gardul” în mod fraudulos, daţi-i  înapoi, iar dacă şi-au câştigat dreptul, e cazul să-i punem la treabă, să vedem ce ştiu şi ce pot în teren. Cât despre Neagu & Co e bine să ţină aproape, poate va fi nevoie de ei şi la Liga C. Sau, odată ajunşi la 40 de ani, să realizeze că nu mai pot sta în capul mesei şi “soarele” delegărilor nu se mai întoarce după  cum vor ei. Când citeşti componenţa loturilor judeţene, constaţi că sunt o armată de arbitri şi, din punct de vedere numeric, ar putea să arbitreze nu numai în Prahova, dar şi în judeţele învecinate. Doar că, de fiecare dată, cu obstinaţie, sunt aceiaşi arbitri care prind loc în faţă şi delegările “Împăratului” se fac abia după ce sunt completate meciurile pentru “veterani”. Aşa se face că, spre exemplu, numai în ultima etapă, Alex Vulpe a fost delegat la 4 meciuri (!!), “speranţa” Ionuţ Neagu la 3 meciuri, la fel ca şi Dragoş Pantilie, Laurenţiu Piciu, Bogdan Zahiu, în timp ce alţii nu au fost în graţiile… ”calculatorului”. Alex Vulpe chiar este un arbitru în progress, dar şi dacă este forţat prea mult poate avea un recul. Ba, mai mult, cireaşa de pe tort, în acest final de săptămaână, au fost aduşi să fluiere doi… arbitri asistenţi divizionari (!?) - Emil Mateescu şi Valentin Dumitru. Personal, îl ştiu pe Neagu de ani buni, a arbitrat şi la noi, nu este un arbitru rău, dar a avut şansa lui. Nu vreau să mă gândesc că arbitrajul este şi o sursă de câştig pentru unii, destul de substanţială, astfel încât…
Pe cine a observat “Împăratu’” cel mai des?
În calitate de preşedinte al CJA, Marian Deaconu ar trebui ca, în limta posibilităţilor, a timpului şi a disponibilităţii, să fie observator la cât mai multe meciuri ale arbitrilor tineri, să poată vedea la lucru cât mai mulţi arbitri la început de drum. Să le dea sfaturi, să fie un adevărat mentor pentru ei, să-i critice, dar şi să-i încurajeze, să-i ajute să progreseze. Din păcate, lucrurile nu stau chiar aşa, el preferând să stea “la cutie”, adoptând o atitudine mai comodă, ce denotă şi de această dată suficienţă. Dar să aruncăm un ochi peste statistici şi să vedem cine sunt arbitrii observaţi cu predilecţie şi îndrumaţi de el în ultimii ani? În urmă cu doi ani, arbitrul care s-a bucurat cel mai mult de preţioasele sfaturi ale preşedintelui Marian Deaconu a fost… aţi ghicit: Ionuţ Neagu (de 4 ori). Anul trecut, a venit la “promovare” un alt arbitru de perspectivă: Viorel Căunei (de 6 ori !!!), urmat de Mihai Amorăriţei (4, spre meritul lui deja ajuns la Liga 2) şi, desigur, Ionuţ Neagu (de 3 ori). În fine, în campionatul actual, până la această dată, cele mai multe observări din partea preşedintelui, 3 la număr, le-a avut Mădălin Marinescu (toata lumea ştie …). Este şi acesta un aspect care conturează şi mai bine activitatea “Împăratului” şi implicarea sa… la alibi.
Delegări cu dedicaţie pentru Boldeşti?
În fine, un ultim aspect, dar care şi el la rândul lui întregeşte aceste consideraţii. Din capul locului vreau să spun că nu suntem implicaţi în aceeaşi competiţie, nu avem nici o rivalitate, aşa că îmi permit să întreb: cine sunt arbitrii care arbitrează Petrolistul Boldeşti?  Echipa din Boldeşti este lider autoritar al Ligii A, are o valoare cu mult peste celelalte competitoare şi cred că va câştiga seria cu 4-5 etape înainte de final. Aşa că nu cred că era nevoie de un statut privilegiat sau de o atenţie deosebită în ceea ce priveşte arbitrajele. Şi totuşi, în aceste condiţii, delegările arbitrilor la meciurile Petrolistului par a fi făcute “cu dedicaţie”. Cum altfel poate fi explicat faptul că jumătate dintre meciurile disputate până acum au fost arbitrate de 3 arbitri (Piciu, Târşoreanu, Vulpe)? Misiune grea delegarea arbitrilor, multe ecuaţii în discuţie, o adevărată munca de Sisif şi ore întregi petrecute în fata calculatorului pentru a găsi cele mai bune variante. Dar, în final, “Împăratul” le găseşte. E drept că se mai întâmplă, să citeşti şi să te cruceşti (e chiar indicat, suntem în Săptămâna Mare): Piciu Laurenţiu fluieră Boldeştiul de 4 (patru ori) în 20 de etape , mai précis în etapele 4, 7, 19 şi… 21, în condiţiile în care în etapa a 20-a echipa nu a jucat în campionat, având  programat meciul cu Conpet (echipă retrasă din campionat). Oare chiar trebuie să fii “Împărat” sau să te numeşti aşa ca să faci nişte delegări de toată jena???
Cam asta ar fi. Nu am vrut să fiu ironic, nici să “dau în cap” cuiva, ci doar să aduc în discuţie câteva aspecte care trădează unele imperfecţiuni în activitatea preşedintelui CJA, Marian Deaconu. Desigur, nu mă aştept ca persoana vizată să încerce să remedieze cele semnalate sau măcar să le recunoască. Dar e bine ca, din când în când, să mai spunem lucrurilor pe nume, nu de alta  dar, fiind vorba despre o persoană care  are o părere prea bună despre sine şi pozează a fi prea pătrunsă de importanţa misiei sale, să nu cumva să îşi dorească să devină un guru în arbitraj sau, şi mai mult, un… “Împărat” “general”! 
Cu precizarea că intertitlurile îmi aparţin, aştept comentariile voastre!

22 de comentarii:

  1. Daca acest material e scris de un conducator de club, e chiar interesant! Dar o fi singurul care gandeste asa? Ceilalti de ce tac? Oare pe motiv de sacose carate la nea Titi si Don Lica?

    RăspundețiȘtergere
  2. Aboslut corecte observatiile.

    RăspundețiȘtergere
  3. M-a uns articolul asta. Eram sigur ca va veni vremea cand conducatorii sa aiba ceva de spus in legatura cu arbitrajul prahovean , despre abuzurile Imparatului. Ma mir ca nu se deleaga si pe el. La Boldesti cu Blejoi era bun el. Si Nea Titi - observator.

    RăspundețiȘtergere
  4. Corect si documentat. Dar Imparatu nu se clinteste nici daca ii pui oglinda in fata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu se clinteste, poate trebuie ...clintit. Ne da lectii de profesionalism , dar ele este varza.. Si la noi cand a fost avea un aer de superioritate...nu stiu de la ce i se trage. Poate si pentru ca nu-l intreaba nimeni din conducerea AJF (JAF) -ului ce are de gand. Comisia de arbitri este mosia lui.

      Ștergere
  5. Il are pe Ionut Borcan , pe Cristi Nica....ei erau buni la Frf dar nu si la judet. Interesanta grila de valori ale lectorilor le are si marean..:P

    RăspundețiȘtergere
  6. PAI.....cam asa sta treaba...:))
    http://www.ziarulprahova.ro/stiri/sport/205115/din-culise

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, asa este, omu le zice bine, dar lucrurile astea se stiu demult, noi ne-am obisnuit cu ele si ni se pare ciudat cand mai auzim de ele. Dar din pacate lucrurile sunt grave. Felicitari celui care le-a spus la obiect.

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnilor cu tot respectul, dar un astfel de material a fost scris si de Sandu la vremea repectiva, adica atunci cand a trebuit (adica in iarna - la finalul turului si in vara - la finalul returului). Vad ca spuneti ca trebuie sa fie aruncati batranii ca pe niste masele stricate... doar ca sunt batrani si nu pentru activitatea / prestatia lor in arbitraj, ceea ce mie unu sincer nu mi se pare corect, mai ales ca din punct de vedere al varstei pot sta acolo unde sunt in continuare, asta deoarece le permite REGULAMENTUL. Este foarte usor de judecat si aruncat cu pietre in acesti "tineri" trecuti de 40 de ani, dar draga domnule conducator de Liga B sau C (dupa cum v-ati recomandat a fi) in momentul in care vine un arbitru cu adevarat tanar la centru, ca sa va arbitreze, va veti pune mainile in cap si la propri si la figurat la finalul celor 90 de minute, in schimb daca il veti avea pe "tanarul" Neagu/Caunei/Piciu la centru stiti ca desi veti fi arbitrat la sange ... totusi veti fi arbitrat bine (si cand spun bine ma refer la ceea ce toti in fotbal inteleg prin asocierea cuvantului arbitraj cu CORECT). Tocmai am vorbit de VALOARE.
    O tot aruncam pe aia cu tinerii nu au loc de dinozauri. Daca puneti problema asa, sunt de acord cu dumneavoastra! Eu zic ca nu este adevarat! Nu l-am vazut niciodata pe Marian Deaconu facand rabat de tinerii care se ridica... si prin se ridica ma refer la: alearga bine / scriu bine / arbitreaza bine / le fac pe toate 3. In primul rand daca alergi bine te ia la ochi, daca scrii bine cresti in ochii lui, daca si arbitrezi bine sigur te ia in calcul pentru a avea jocuri in picioare. Imi dau si eu cu parerea, pentru ca am facut parte la un moment dat din lotul de arbitri, avand la activ peste 500 de jocuri, schimband 4 presedinti (Marian Deaconu de 2 ori, George Andrei, Cristian Nica) in esaloanele judetene si tind sa va contrazic. Va rog sa imi permiteti sa fac cateva precizari... Marian Deaconu cel cu care m-am facut arbitru tinea lectii / punea arbitrii la centru in functie de prezentele la sedintele de arbitri / facea sesiuni practice in care se simulau faze (joc de fotbal) pentru ca arbitrii tineri sa invete / se faceau antrenamente iar cei care lipseau aveau mai putine delegari decat ceilalti / sesiuni de invatare cu video / punea intrebari in timpul sedintei din legile jocului si de obicei cine raspundea avea mai multe jocuri. Totusi pe vremea respectiva erau foarte multi arbitri (in promotia mea au fost 80 de insi). Aveam un joc pe etapa (am avut 15 meciuri la juniori pana sa am primul meci la seniori). Atunci chiar era concurenta, si trebuia sa tragi tare de tine sa dovedesti ca meriti sa ai 2 jocuri in aceeasi saptamana.
    Marian Deaconu de acum... poate ar incerca sa faca ceva, dar cei care vin la scoala de arbitri sunt copii care vin doar pentru banii acordati la sfarsitul jocului. Nimeni nu doreste sa progreseze, deoarece stie ca de bine, de rau daca isi iau probele au cel putin 2 jocuri pe saptamana, si au „pus-o” de cel putin 150 de lei. Antrenamente, chiar daca ar avea unde sa faca, le face degeaba pentru ca vin doar 10–15 arbitri. In acest al doilea mandat al dansului mi-am dat seama ca a fi arbitru este mai mult un moft de al meu. In momentul in care la un joc, in ultima etapa, fara miza, am fost injurat un nene care nici nu putea articula o propoziti in limba romana, asta chiar daca luam cele mai bune decizii... am zis ca e mai bine sa imi vad de drumul meu, deoarece continuand sa imi satisfac acest moft, riscam sa ajung prin spitale doar pentru ca unii nu cunosc legile jocului. Ideea este ca si daca si-ar dori Marian sa faca ceva nu prea ai cu cine sa faci, si chiar daca ai dori sa faci ceva nu este sprijinit de conducerea AJF-ului care se lauda cu numarul mare de echipe. Deci, in concluzie as spune ca nu putem arunca pisica doar intr-o curte si totusi ar trebui sa privim mai adanc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O fi facut si bune, dar asta este gogonata rau de tot: sa-l dai pe Piciu sa fluiere de doua ori la rand Boldestiul, multa stiinta iti mai trebuie.

      Ștergere
  9. Mai nene, nu cred ca a zis cineva sa-i aruncam ca pe o masea stricata, ci mai degraba sa le dea o sansa si la cei cu valoare, ca sa aiba si ei posibilitatea sa creasca. Altfel, o sa ajunga si ei ca Neagu la 40 de ani fluierand tot la Manesti si la Cireseanu. Am inteles ca ai fost arbitru si acum te simti dator fata de "Marean", sau pentru tine chiar este un ...imparat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar ce domnilor daca au ajuns in varf,respectiv liga A,arbitreaza acolo pana la pensie,fotbalistii pleaca de jos si termina tot acolo,arbitrii nu,stau tot sus ca sunt baremurile mai maricele si ''curvasaraia''trebuie sa fie mai profesionista.

      Ștergere
    2. Prietene ce motive as avea eu sa il ridic in slavi pe "imparat". Omul are si bune si rele, iar atunci cand judeci pe cineva nu trebuie sa scoti in evidenta doar lucrurile nasoale ale persoanei respective. Ca sa fii echilibrat judeci bune si rele! Probabil ca te-ai cam plictisit citind polologhia mea de comentariu. Dar sincer nu cred ca ai citit tot. Iti subliniez in acest al 2-lea comentariu: "Nu l-am vazut niciodata pe Marian Deaconu facand rabat de tinerii care se ridica... si prin se ridica ma refer la: alearga bine / scriu bine / arbitreaza bine / le fac pe toate 3. In primul rand daca alergi bine te ia la ochi, daca scrii bine cresti in ochii lui, daca si arbitrezi bine sigur te ia in calcul pentru a avea jocuri in picioare."
      Recitind acestea... te rog sa te intrebi tu tinere arbitru daca alergi de 10, apoi scrii de 10, arbitrezi de 10 si abia apoi daca faci aceste lucruri te simti nedreptatit, te rog sa aduci comentarii la adresa oricarui presedinte al CJA. Un arbitru poate arbitra pana la 45 de ani conform regulamentului... de ce i-ar da afara (adica in conceptia multora i-ar trimite la Manesti si Ciresanu) pe oamenii cu experienta ca sa intinereasca lotul judetean de arbitri de la Liga A? Tin sa iti reamintesc ca de la acesti arbitri veti invata meserie. Ti se pare ca acolo este malaiul mai mare si tu inca nu gusti din el? Cand voi nu sunteti in stare sa luati note de trecere la intrebari din regulament ce sa mai vorbim de promovare la Liga a III-a. Mai sus nu este nevoie de cantitate ci de calitate.
      Faptul ca tu nu promovezi si promoveaza fiul arbitrului nu stiu care nu trebuie sa te blazeze! Demonstreaza ”imparatului” oricine ar fi el in varful CJA-ului ca tu meriti si nu baiatul cu numele X. Alearga mai bine ca el / scrie mai bine ca el / arbitreaza mai bine ca el – si vei fi bagat in seama. Atunci cand pleci la razboi cu premisa ca si asa promoveaza ala... demonstrezi cat de mic poti fi. Repet NU SE VREA MAI MULT!

      Ștergere
  10. Domnilor calm.Dk dispar Caunei,Piciu,Barziloiu,Stoenoiu,Nistor,Andrei Sotir,Pantelie,Iosif ( poate mai sunt si altii,dar la astia am cotizat si poate am uitat unul din ei),dispare hotia si dk mai dispar Tarsoreanu,Safta si inca 2-3,dispare si prostia si din acel moment vom putea vb.altfel despre arbitraj.Unul din fenomen si un bun cunoscator.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ii stie toata lumea din fenomen, dar nu se ia nici o decizie in privinta lor.

      Ștergere
    2. In ultima etapa, Deaconu era observator pentru ...Birziloiu; cred ca incearca sa-l promoveze la Liga A...si-un pic. Vrasta il recomanda

      Ștergere
    3. Iosif numarul 1,cred ca e mandru ca l-ai inclus in top.

      Ștergere
  11. In articol se face referire la un arbitru delegat intr-o etapa la 4 jocuri,cand juca fotbal a evoluat intr-un an competitional la 4 echipe si in final a ajuns la arbitraj....cu impresar cu tot!

    RăspundețiȘtergere
  12. s-au facut delegarile. nelipsitul Piciu, pe care nu-l sare nici o etapa din liga A sau cupa, iar pentru ca Oprea e delegat la liga II, previzibil, e trimis Neagu la un meci greu al Boldestiului.

    RăspundețiȘtergere
  13. Bineinteles criticati arbitri, tot spuneti acum ca sa primeasca mai mult credit arbitrii tineri. Cati din cei care ati postat aici sunteti conducatori sau jucatori ?Cati din voi la finalul meciului,nu ati injurat si ,,ludat'' arbitrii cu sloganul lasa-te ? De fiecare data cand vedeti arbitri tineri fara experienta puneti presiune pe ei si ii injurati la fiercare decizie buna sau rea.Cati dintre voi conducatorii sau jucatorii va vedeti doar de bucatica voastra respectiv de jucat fotbal, antrenat sau ce functii mai aveti voi. Bieninteles la noi toata lumea se pricepe la fotbal inclusiv la arbitrat. De ce nu va faceti arbitri? de ce nu va trimiteti copii sa se faca arbitriii? Va e frica ca nu cumva unul ca voi sa nu il injure scuipe sau chiar bata? Am participat la jocuri derbiuri intre sate din aceeasi comuna, sau locuri apropiate in clasament promovare sau retrogradare, la care oamenii au spus bravo felicitari pentru arbitraj, iar eu le-am spus ca nu eu sunt de vina ci echipele si antrenorii pentru ca au jucat forbal si antrenorii au facut cea ce trebuiau sa faca nu sa injure sa si protesteze la fiecare decizie.

    Concluzia ar fi decat sa stam sa criticam mai bine ne vedem fiecare de lungu nasului si de patratica noastra. Da aveti dreptatea nici Imparatu nu mai e ce era odata. Dar sa nu uitam ca VOI conducatorii si fotbalistii va multumiti si va inchinati la JAF La crangasu si la negoita. Daca schimbati jaful se schimba si cja-ul.
    Pana atunci ati semanat vant culegeti furtuna.

    Sarbatori fericite

    RăspundețiȘtergere
  14. Bineinteles criticati arbitri, tot spuneti acum ca sa primeasca mai mult credit arbitrii tineri. Cati din cei care ati postat aici sunteti conducatori sau jucatori ?Cati din voi la finalul meciului,nu ati injurat si ,,ludat'' arbitrii cu sloganul lasa-te ? De fiecare data cand vedeti arbitri tineri fara experienta puneti presiune pe ei si ii injurati la fiercare decizie buna sau rea.Cati dintre voi conducatorii sau jucatorii va vedeti doar de bucatica voastra respectiv de jucat fotbal, antrenat sau ce functii mai aveti voi. Bieninteles la noi toata lumea se pricepe la fotbal inclusiv la arbitrat. De ce nu va faceti arbitri? de ce nu va trimiteti copii sa se faca arbitriii? Va e frica ca nu cumva unul ca voi sa nu il injure scuipe sau chiar bata? Am participat la jocuri derbiuri intre sate din aceeasi comuna, sau locuri apropiate in clasament promovare sau retrogradare, la care oamenii au spus bravo felicitari pentru arbitraj, iar eu le-am spus ca nu eu sunt de vina ci echipele si antrenorii pentru ca au jucat forbal si antrenorii au facut cea ce trebuiau sa faca nu sa injure sa si protesteze la fiecare decizie.

    Concluzia ar fi decat sa stam sa criticam mai bine ne vedem fiecare de lungu nasului si de patratica noastra. Da aveti dreptatea nici Imparatu nu mai e ce era odata. Dar sa nu uitam ca VOI conducatorii si fotbalistii va multumiti si va inchinati la JAF La crangasu si la negoita. Daca schimbati jaful se schimba si cja-ul.
    Pana atunci ati semanat vant culegeti furtuna.

    Sarbatori fericite

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam are dreptate asta mic... atunci cand echipele isi vad de treaba si poti arbitra... nu ai cum sa nu iesi de pe teren fara sa primesti felicitari.

      Ștergere