sâmbătă, 25 ianuarie 2014

În Olanda, o glumă a unui arbitru îi poate aduce... suspendarea!

Publicaţia De Telegraaf anunţă că arbitrul olandez Bas Nijhuis (foto), purtător al ecusonului FIFA din anul 2007, a fost suspendat de federaţia batavă. Aflat în cantonament la Belek, în Turcia, Nijhuis (37 ani) a fost acuzat de comportament neadecvat. Dar ce s-a întâmplat?
Nijhuis a urcat în miez de noapte pe balconul camerei asistentului Coen Droste, apoi şi-a trezit colegii şi a bântuit împreună cu un alt asistent, Edwin De Vree, pe coridoarele hotelului. Înainte de întoarcerea în Olanda, şeful Comisiei de Arbitri, Van Egmond, a ţipat la arbitrii şi a anunţat că acest comportament nu este de acceptat într-o asemenea organizaţie profesională, iar Nihjuis şi De Vree sunt eliminaţi din program! Din cauza acestei suspendări, Nijhuis a pierdut delegarea la meciul Cambuur - Go Ahead Eagles. De asemenea, a pierdut un meci din cadrul Cupei Olandei la care fusese delegat la mijlocul săptămânii.
Sursa citată menţionează că nu este prima oară
când arbitrii olandezi au parte de distracţie, urmată de o suspendare. Şi este amintit un episod din august 2012, la meciul Sporting Vaslui - Inter Milano 0-2, disputat la Piatra Neamţ, atunci când arbitrul de rezervă Danny Makkelie şi asistentul Nicky Siebert s-au împroşcat cu apă de la un furtun pe peluza hotelului la care au fost cazaţi. La acel incident, doar asistentul a fost suspendat. Interesant este că şi acel joc a fost arbitrat tot de Bas Nijhuis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu